Új hozzászólás Aktív témák

  • eastsider

    nagyúr

    válasz Claude Leon #20197 üzenetére

    hmm.

    szóval a 2. bekezdésre: gondolom oda egy bridge is elég lenne, sőt az lenne a legjobb. nem feltétlen kell mégegy AP, ugye? csak milyen bridget tegyek oda? ami kintről fogja, befelé sugároz?

    a gond, hogy a gigabyte routert a padlásra tudom betenni (tesztelve telefonnal az egész házban fogható a jel a gyári 2dbi-s antennával. azt le is cserélném 8dbis re alapból)
    a routert a padlásra egy terasz fölé tettem (itt nincs szigetelés, csak a sima lécek, így simán jó volt a jel... najó a belső szobában, ahol a PC lenne, ott már gyengus volt, de oda egy wifi adaptert terveztem (N-es, kettő 8DBI-s antennával), a másik kliens a terasz melletti ablak mellett levő panasonic plazma. erre a két eszközre kell internetelérés. (a gigabyte router G-s, a linksys wrt54gl ugye szintén, egyedül a TP Link AP-k N-esek, ehhez ragaszkodnék is)

    akkor a 2DHCP kilőve. nem is létszükség :)

    sebesség: hát minél jobb kellene. már amennyire lehet. 15/1-es T-s net van. ez stabil, semmi gond vele. de itt ennyi a max...
    nagyon maximum youtube 1080p a pana plazmán... nem lesz minden nap használva, de azért tudjon streamelni...

    a pénz "nem számít", csak stabil, gyors lehet (amit ki lehet hozni).

    a gigabyte routert csak a padlásra tudom rakni. nem tudom levinni a házba sajnos
    (esetleg ha a 2. TP-link AP bridgeként működne és továbbadná a jelet az eszközöknek amik lent vannak a házban? ez lehetséges?)

    ők lennének az AP-k: [link] WRT54GL-t (dd-wrt) mindenki ismeri. a gigabyte meg egy szemét. 1 óránként bontja a kapcsolatot, restartol. esetleg lecseréljem valami olcsóbb TP-linkre ami N-es? (melyikre?) minden N ready a 2. házban.
    belefér a keretbe, ha számít valamit a kapcsoalt minőségén

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák