Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sonynex5nd

    csendes tag

    Sziasztok segítséget szeretnék kérni az otthoni hálózatom átépítésében.

    Kábel nettem van otthon amin a televízió adás is jön. A jel egy kültéri 75-ohm -os koax kábelen jön be a lakásba, amelynek a hossza kb16méter. Ezután van benne egy osztó egy szűrővel. Az osztó egyik leágazása megy a tv készülékekhez, a másik ága a routerhez. Az osztótól a routerhez menő kábel hossza kb. 5 méter. A routerből a jel kétfele van osztva, az egyik kábel megy a PC-be, a másik kábel meg egy Playstation 3 konzolba. A routertől a PS3-ba menő kábel hossza kb. 15 méter.
    A gondom az hogy a Playstation 3 konzolon játék közben nagyon nagy lagom van, pont ezért szeretném a házban lévő kábeleket profíb kábelekre kicserélni, valamint egy stabilabb jól konfigurálható routert venni.

    A kérdéseim a következők a kábelezéssel kapcsolatban
    Milyen túlajdonságú kábelekre érdemes lecserélnem a kábeleimet?
    Koax kábel az osztótól 50ohm vagy 75 ohm-ós kábellel oldjam meg?
    Hálózati kábelek cat5 cat6 cat7 ?
    Valamint hogy érdemesebb megcsinálni a kábelezést? A PS3 és a bejövő kábel közt van kb. 20 méter távolság. Ebből a húsz méterből melyik kábelen menyen inkább a jel (Koax vagy Hálózati kábel) melyiknek kisseb a vesztesége?
    Tehát a routert közvetlenül a bejövő kábelhez tegyem és onnan vigyem tovább a jelet hálózati kábelen (cat5, cat6, cat7) a PS3-hoz? Másik megoldás hogy bejövő jelet koaxon ( 50ohm 75ohm) elviszem a PS3 hoz, és a ps3 mellé teszem a routert és csak egy rövid (max 1m) hálózati kábellel (cat5, cat6, cat7) csatlakoztatom össze a két készüléket.

    Remélem érthetően írtam le hogy mit szeretnék.
    Előre is köszönöm a segítőkész válaszokat

Új hozzászólás Aktív témák