Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
Akinek meg nincs fenyeros regi fajta 40-150 f:3,5-4,5 es szeretne az privibe keressen meg ,ha hazaertem szeptemberbe ugyfest elado lesz, beszamitas van foleg 70-300 ra.
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1656 üzenetére
70-300 mellett szerintem luxus lenne de meg atragom magamba.
-
sebgutkopf
őstag
Obi átfedés luxusa miatt eladóvá vált az Olympus ZD 14-54 (2,8-3,5) obim. Ha érdekel valakit keressen privátban.
üdv -
-Shadow-
aktív tag
válasz sebgutkopf #1658 üzenetére
Ha egy 12-60 miatt adod el, akkor nagyon irigyellek...
-
-Shadow-
aktív tag
válasz sebgutkopf #1660 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy mennyiért adnád el a szűrőt? Vagy csak egyben eladó?
-
nesa
veterán
válasz -Shadow- #1667 üzenetére
Sajnos ilyen draga PRO cuccra nem fut mint E-3/30 inkabb olcsobb hasznalt cucc lehet erdekes.
Valoszinu canon lesz , ami az enyem az az enyem, az osszes tobbi kozos ,a gyerek meg az asszony meg a vasgolyot is kepes elrontani, a 14-42 obimat is elbarmoltak ketten o kepeket nezett rajta a gyerek meg nekivagott valamit a lencsenek ,peddig 1000x elmondtam nem azon a kis lcd kell megnezni a kepeket... lett 1 hangyafasznyi hajszal karc ,kepalkotasba nem szol bele de akkor is....
-
-Shadow-
aktív tag
válasz sebgutkopf #1670 üzenetére
Ja, ja én kérdeztem a szűröt. Az alá való obi már megvan.
-
-Shadow-
aktív tag
válasz sebgutkopf #1672 üzenetére
Azt hiszem egy kicsit elvesztettem a fonalat.
A szűrő áráról én érdeklődtem, hogy mibe fájna. 14-54-es obim már van, szóval még egyre most nincs szükségem. De az ND szűrőre dobhatnál egy tájékoztató jellegű árat. -
Ati77
tag
Szerintetek mi éri meg jobban egy drága kompakt gép vagy egy olcsó DSLR?
Konkrétan a Panasonic FZ38-ra és az Olympus E-420(+14-42mm)-re gondoltam. Ezek most nagyjából egy árban vannak. Én úgy láttam, hogy a Panasonicnak a kis lapkája miatt rosszabb a képminősége. Persze a Zoom tartományuk nem összemérhető, meg a Panasonic tud videofelvételt is. -
Ati77
tag
válasz Messer22 #1681 üzenetére
Köszi a választ.
Hát igazándiból például múzeumban kevés fény szokott lenni, vakut meg nem lehet használni, tehát az volt idáig problémás kompakt géppel (az egy Samsung S1050 volt ami elromlott, "se kép se hang"). Tehát olcsóbb árkategóriást használt (40e körüli forintban).
Csak most nézegettem drágábbakat is, és láttam, hogy átszámítva 80 ezerért meg lehet már ezt az Olympust is kapni 14-42-es objektívvel az Amazonon. Azt láttam, hogy képstabilizátor nincs benne, de állítólag az ilyen objektívvel nem nagy gond. Aztán nézegettem tesztfotókat és ez meggyőzőbbnek tűnt, mint a kompaktok ennyiért például a DMC-FZ38.
A testvérem elvben spórolni akar, szóval a Panasonic G az már sok lenne (130 ezer Ft körüli árban láttam). Az mennyiben jobb?
Azt olvastam, hogy a 420-as, 1600-as ISO-nál már zajosabb a többi DSLR-nél, de az FZ-vel ez nem összemérhető, ott szinte már csak rajz a kép.Persze olyat ami Zoomolni is tud, mint az FZ meg HD videót is vesz fel csak 290 ezerért találtam DSLR-ben a "Canon EOS 500D kit 18-200"-et. Ez meg aztán végkép drága.
Lehet, hogy akkor FZ38 lesz belőle, kezelni is egyszerűbb, meg a videó és a zoom miatt is. Az meg gondolom, hogy jobb mint a Panasonic TZ8-as.
[ Szerkesztve ]
-
Ati77
tag
Azt olvastam, hogy az FZ38-at manuális módban kell használni és akkor nem lesznek zajosak a képek. Ez gondolom az E-420-ra nem igaz.
A testvérem kizárólag automatán használta a gépét. -
nesa
veterán
Ez hulyeseg hogy manualon nem lesznek zajossak a kepek (fz38) ,vagy ha M modra van alitva gyorsan uj szenzor kerul bele ,inkabb ara gondoltak hogy RAW eseteben te alitod a zajszurest ,ha van kedved orakig pocsolni az elkeszult kepekel.
Az E420 nem osszehasonlithato egy kompakt gepel,de ha mindenkepp kompakt kell akkor fuji s100fs vagy s200exr
[ Szerkesztve ]
-
Ati77
tag
Fuji s200exr tesztfotókat nézegettem, de nem győztek meg. Például ISO 800-ban már nagyon rossznak tűntek.
Amúgy ilyeneket olvastam, ebből vontam le az előző következtetést:
FZ38:
"A fényképezés, kicsit úgy érzem hogy igen ehhez a géphez a jó minőség érdekében tisztában kell lenni bizonyos dolgokkal, mert ha nem akkor egy ősrégi 4MP canon kompakt is megteszi bőven. Ezt a gépet többet kell/ajánlott Manuális funkcióban használni mint automatában.""Aki érti a zársebesség, blende érték és hasonló nem alsókategóriás gépekre jellemző beállítások jelentését és jól is tudja azt alkalmazni, annak egy kiváló vétel lehet minden szempontból. Aki viszont jobbára az auto módot favorizálja, annak viszont azt ajánlom, hogy inkább nézzen körül az alsó árszegmensben, mert számára valóban pazarlás lenne beruházni egy ilyen gépbe."
"szerintem egy ilyen teszt atto is fugg h ki menyire ert hozza. ja van egy autos kep ...a hidon uzenem annak a cserebogarnak aki fenykepezte hogy az exponalasi idot vedd kissebre es az f et rag egy picit nagyobbra... majd akkor nem lesz zajos.... ja es el ne felejtsem.....VEGYE EL VALAKI A GEPET ETTOL A CSEREBOGARTOL, FAJ H MIJEN KEPEKET CSINAL. "
Innen vannak:
[link][ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
Ha az fz38 kepet jobbnak lattad akkor nezd meg meg 1x.
ISO 800ISO 1600
En ugygondolom hogy az E420 brutalissan elveri a kompaktokat de az fz38 a legrosszabb a 3-bol.
E420 nal meg bekapcsolhatod a zajszurest, a 2 kompakton mar nincs mit szurni mert akkor nemmarad kep
[ Szerkesztve ]
-
Ati77
tag
Szóval szerintem is jobb a képe, de drágább is mind a kettőnél.
Ha egy 100 ezres gépet ajánlok, lehet, hogy lemegy hídba a testvérem.
A másikak úgy 80 ezer körül vannak. De lehet, hogy azt is sokallja már, még nem válaszolt rá konkrétan.Tehát a képminőségben a sorrend nálam is így van:
1. E420
2. s200EXR
3. FZ38Amazon.uk-s árakkal számoltam.
[ Szerkesztve ]
-
Ati77
tag
válasz Szabalaca67 #1690 üzenetére
Persze a hordozhatóság is számít.
-
2ning
tag
"A testvérem kizárólag automatán használta a gépét."
Ez egy nagyon fontos infó, nagyon sokat nyom a latba!!!!!
Akinek eddig is kompaktja volt, és azt is automatában használta mindig, az szívni fog a tükrössel, mivel nincs tisztában a fényképezés alapjaival.( Hacsak nem szeretne a továbbiakban kicsit komolyabban fotózgatni.) A zajnélküli fényképezés sötét helyen + olcsóság nem összeegyeztethető, hátmég ha : "lenyomom a gombot és jó legyen".
Jól gondoljátok meg! -
2ning
tag
Dehogynem!
Az vesz tükröst aki szeretne az automata beáll.-tól jobb képeket készíteni, szeretne kreatívan fotózni. A jobb kép nem egyenlő azzal hogy tükrös gépet veszek. A zaj persze kevesebb lesz, de azok az ismerőseim akik automatán fotóznak hogy megörökítsék életük fontos pillanatait, vagy kirándulásokat stb, csöppet sem érdekli őket a zaj azt sem tudják mi az. A monitoron vagy a tenyérnyi fényképeken meg pláne nem venni észre egy 8-10 Mp-es kép zaját, de még egy mai modern LCD tévén sem (1 Mp). (Illetve avatott szem igen, de aki nem tudja mit kell nézni az nem.) Átlagos felhasználónak az a lényeg hogy amit lefényképez az élesen jól láthatóan rajta legyen a képen. ( Ne legyen sötét, túl világos stb.) Ezt a TZ8-as is simán hozza. Ráadásul van benne stabi, ami fontos, mert sokan billentik, bemozdítják az exponáláskor a gépet és ezért homályos lesz a kép.Azt nem tudhatom milyen tapasztalatokkal rendelkezik fotózás terén az ismerősöd de a felsoroltak fontosak. (Ismerőseimmel való tapasztalatokból kiindulva)
Szóval, ha nem érdekli különösebben a fotózás, én egy jó kompaktot ajánlanék inkább.
-
Ati77
tag
Elég ellenkező véleményen vagytok ezek szerint.
Akkor valószínűleg a TZ8-at mondom neki, mert amúgy is szeretne nagyobb zoomot, meg videózni is esetleg.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Napelem
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hardcore café
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest