Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kerio
őstag
válasz Messer22 #1450 üzenetére
Oké. Akkor mi az amit alapból be kell állítani egy ilyen gépen? Mert minden alapon van. A Pentax K100D után ez nagyon szokatlan. A zajszűrés normálon, a zajcsökkentés pedig auton van. A hotpixel szűrést nem találom
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
Messer22
senior tag
HI
ált. ok az alap, de néha helyzethez kell hangolni
a zajcsökkentés a hotpixel szűrés (hosszú záridőnél, csinál 1 ugyanolyan hosszú csukott zárral készült képet és kivonja a hibás pixeleket)amit lentebb is írtam..
meg nem árt próbálkozni..
egyébként nem éppen éjszakai hosszú záridős képekre optimalizált a felszerelés..de használható.Messer
-
Kerio
őstag
válasz Messer22 #1452 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat! Legközelebb így próbálom.
ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
Kerio
őstag
Érdemes a maximum felbontásra rakni? JPEG-ről van szó. Vagy elég a medium+superfine?
-
Kerio
őstag
válasz -Shadow- #1456 üzenetére
Ok. Köszi!
Akkor megyek CF kártyát venni, mert ez az alap 1giga édeskevés.ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
Kerio
őstag
-
SpongyaBob
veterán
Nemhogy érdemes, hanem ajánlott. Mert így minden egyes képpontból lesz kiolvasva a kép ha pedig kissebb a felbontás akkor csak minen másodikból vagy ahogy esik. Ezt Roboter tudná szépen leírni neked, egyszer már leírta itt, ha jól emlékszem onnan tudom
Szóval állíts mindent a lehető legjobb mnőségre.
Az 1 GB az sajnos már tényleg kevés.[ Szerkesztve ]
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
-
Kerio
őstag
válasz aldebaran #1461 üzenetére
Large/Super Fine beállítással 5-6Mb -ra jön ki egy kép. Megvettem a 4gigásat, amit linkeltem. Jelenleg 506 képet ír, ezzekkel a beállításokkal. RAW-ban pedig 231 . Nekem egyenlőre ez így elég. Mellette ott lesz még a tatyóban az 1gigás is.
-
nesa
veterán
szerintem csak RAW-ba fotozni hulyeseg tul sok a melo utanna ,akkor mar RAW+JPG ,de nincs gond a JPGvel se ugyhogy csak batran amit a gep kiir az a legrosszabb esetben jon ki szoval ha az 506 kep helyett lehet ramegy 650-700 is , nekem a 2gb kartyara raw+jpg re 81 kepet ir de volt hogy 130 is felment ,nekem 2 kartya van bent a gepen igy ha televan csak valtok es kesz, hameg van idom kicserelem a teli kartyat...
-
ooooobi
senior tag
Hali, fesztiválon mivel fotóznátok inkább, 14-45 vagy 40-150? esetleg analog 50/1.2 este?
https://steamcommunity.com/id/ooooobi/
-
asthring
tag
válasz ooooobi #1464 üzenetére
az attól függ, hogy honnan, és mit akarsz fotózni. ha valami komolyabb zenekar/hely, és van fotósárok, akkor 14-45, obit cserélni úgysem lesz időd. ha olyan koncertre mész ahol bárhova tudsz állni mert nincs nagy tömeg ott a fix 50 a nyerő, ha pedig napalm deathre mész nem célszerű a közönségbe vinni a géped, akkor meg a tele hátulról, ha pedig a közönséget szeretnéd lekapni hányás vagy szex közben akkor megintcsak tele. én vakut koncertfotózásnál soha nem használtam. érdemes a színpadi fényekre is figyelni, a piros a leggyilkosabb, és valamiért a világosítók azt szeretik a legjobban. koncertfotókon az isot én simán felnyomom 800ra (1600ra viszont ha lehet nem) mert úgyis kis méretben oszotom meg a sok képet, így annyira nem gond.
http://asthring.deviantart.com | http://stonerrock.hu | http://postrock.hu
-
Kerio
őstag
Vettem egy chip nélküli M42 átalakítóm. Elvileg ezzel bármilyen régi M42 obit is rá lehet tenni a gépre?
-
Kerio
őstag
-
-Shadow-
aktív tag
El kell, hogy szomorítsalak, de nem. Az OM bajonett nem egyezik meg az FT bajonettel. Ha OM obit is szeretnél majd használni, akkor ahhoz is kell venned egy átalakítót.
Mennyi mostanság az M42-es átalakító? Ki kellene próbálnom a régi fix 50-es Zenit obi mit muzsikál az E-520-on...[ Szerkesztve ]
-
sanka81
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Ha valakinek van tapasztalata Cullmann D 4500 vakuval, az legyen kedves írjon. Olympus E 520-ra lenne. Jelenleg Metz MB 36-ot használok. A Metz-nek csak dönthető a feje, így elég nehézkesen lehet vele vakuzni. Megéri e a Cullmannra váltani, vagy inkább a Metz komolyabb vakui közül válogatni. A Cullmann mellett az ára szól elsősorban.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv: S.
S.
-
sanka81
csendes tag
válasz -Shadow- #1473 üzenetére
Bezony.....idetaláltam.
Minden érdekel a Metzről is.....Mostanában elég sűrűn betévedek valamilyen rendezvényre És az MB 36 hát, hogy is mondjam....kevéske. Az ablakokat meg még nem tudom átrakni...... Egy "kollégával" összefutottam a múltkorában, MB 58-cal......hát nem gyenge a cucc....de az ára sem.
Kérdés a Cullmann D 4500 mennyivel lehet gyengébb mondjuk az MB 48-nál? És itt most nem a kulcsszámra gondolok.S.
-
sanka81
csendes tag
válasz SpongyaBob #1475 üzenetére
Köszönöm a gyors választ....asszem megvizsgálom ezt a Cullmant.....ennek ugye forgatható is a feje, nem csak dönthető? Nincs "kedvem" százezrekért vakut venni....jelenleg üvegre gyűjtök. Télleg valaki nem tud véletlenül 14-54-et, akár az első szériás is lehet....természetesen jóárasítva.
S.
-
SpongyaBob
veterán
válasz sanka81 #1476 üzenetére
Igen forgatható a feje. Van rajta egy derítőlap és egy nagylátó diffúzor is. Nézd, nekem ez az eslő vakum, de több mint amit vártam
A 14-54 egy igen jó üveg még ma is, de én lehet maradok a 14-42-nél. Én teljesen elégedett vagyok velei11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
törölt tag
Üdv!
Tudnátok esetleg valami jó támpontot adni abban, hogy aki most kezd ismerkedni picit komolyabban a fotózással hol és milyen infót érdemes átolvasnia?
Olvasgatom itt a hozzászólásokat, ebből is leesik sok minden, de úgy érzem az alapokból pár dolog hiányzik.Megköszönnék minden segítséget!
Üdv az Olympus közösségnek!
-
sanka81
csendes tag
válasz SpongyaBob #1477 üzenetére
Hát akkor asszem télleg megvizsgálom a Cullmannt. A 14-42 egy igazán jó obi, viszont az utóbbi időben egyre több helyre hívnak fotózni....(halleluja ) és bizony beltérben még vaku mellé is kellene az a plusz fényerő.....most azon vagyok, hogy beszerzek egy vakut, az az első, aztán ha összejön a pénz, akkor 2-3 hónapon belül jöhet a 14-54. Persze ha rám szakadna a bank akkor a 12-60 SWD lenne az ami megoldaná minden problémámat.....de asszem Olysok között nem én vagyok az egyetlen ezzel.
S.
-
-Shadow-
aktív tag
válasz sanka81 #1479 üzenetére
Valami kérdés esetleg ami konkrétan érdekelne a Metz-cel kapcsolatban? Pixinfon pont van róla egy cikk, abban elég jól le van írva róla sok minden. Sztem elég ütős kis cucc, frankón lehet vele fotózni. Meg vagyok vele elégedve.
14-54-et konkrétan csak a sajátomat tudom pillanatnyilag, de nagyon sanszos, hogy ez lenne az utolsó dolog amitől megválnék.
Itt van néhány vele készült kép. Meg itt is.12-60 meg valóban odaba.., csak hát melyik egyszerű földi halandónak van arra dellája...???
-
rgqjx
aktív tag
-
Kerio
őstag
válasz -Shadow- #1471 üzenetére
Aproneten van M42 chip nélküli 3ezerért. De lehet, hogy mégsem azt veszem meg. Mert mégis jobb lenne egy chippes. "Nem hiszek a szememnek".
-
sanka81
csendes tag
válasz -Shadow- #1481 üzenetére
Hát olvastam a cikket a Metzekről. Ami érdekelne, hogy a gyakorlatban automata módban hajlamos e alá/fölé villantani? Ez a Cullmannal kapcsolatban is érdekelne. Vagy "egyszerűbb" manuálban fotózni vele. A 14-54-el készült képek valóban elég ütősek. Gratula hozzá. Ha esetleg tudnál vele készült beltéri képeket mutatni, annak nagyon örülnék.
A 12-60 SWD nekem sem mostanában lesz esedékes asszem. De soha ne mondd, hogy soha.....S.
-
SpongyaBob
veterán
válasz sanka81 #1484 üzenetére
TTL módban használom a Cullmant egyenlőre, és viszonylag pontosan villant ahogy kell. Ha mégis "mellélőne" akkor azt RAW-ból simán visszatudod hozni
Manuálban csak próbálgattam, mindegyik szénné égett Oda kell egy kis gyakorlat.
Ha hazaértem linkelek majd vakus képet.i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
sanka81
csendes tag
válasz SpongyaBob #1485 üzenetére
Hát volt nálam kölcsönben FL50 Oly vaku.....nagyon málna, de persze manuálban azzal is mindent kiégettem.....kellett pár nap meg néhány száz villantás mire kezdtem belőni....és akkor vissza kellett adnom..... Aztán megvettem a kicsi Metz-et. Akkor még nem gondoltam, hogy ennyit fogom használni. De a rendezvényeken muszáj, azóte szinte le sem veszem a gépről.....Esetleg majd linkelek be képet, ha én is hazaérek. A Cullmannos képek viszont télleg érdekelnének. Főleg amelyik a "derítőjével készült" . Előre is köszi.
S.
-
nesa
veterán
2. generacios chipes M42 adamter nekem van ha kell valakinek
-
sanka81
csendes tag
-
sanka81
csendes tag
Az a kérdés merült fel bennem, hogy az Oly mit tud az M42-es obikkal. Csak manuálban működnek? Vagy hasonlóan a Pentaxhoz, elérhető egy-két funkció....fénymérésre, ilyesmire gondolok. Még nem jártam körül a témát, és nem tudom érdemes e belefogni az M42 bajonettes obik gyűjtögetésébe.
S.
-
sanka81
csendes tag
Hasonló kérdések merülnek fel bennem az OM obikkal kapcsolatban. Mert azért mindkét rendszerben lehet találni igazi csemegéket.....
S.
-
ROBOTER
addikt
Ha nincs ultra-nagylátód, akkor marad a panoráma:
-
sanka81
csendes tag
válasz SpongyaBob #1499 üzenetére
Minden esetre ha egyszer a kezeim közé kapnám a 16-60at.....nem lehetne kivenni belőle.
Elég harcias lennék.....S.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Napelem
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hardcore café
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest