Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
válasz sebgutkopf #2647 üzenetére
A szenzor kiolvasási sebessége nagyban befolyásolja a kontraszt AF sebességét. Ugyanakkor nem csak ezen múlik. Tudtommal az eddigi összes mFT váz legyen az Pana vagy Oly mind egyezett e téren mégis a Pana volt a gyorsabb. (Kivétel ez alól a GH2 aminél az új lapka még gyorsabb lett.)
Ez kb olyan lehet mint a LightRoom meg a Silkypix konverterek. Ugyanazon a számítógépen a LR gyorsabb. Ha áttesszük őket egy nagyobb teljesítményű gépre akkor mindkettő gyorsabban lesz, de LR előnye megmarad.
Ami biztos, hogy a PEN-ek AF hátránya nem a szenzoron múlik.
Jelenleg, aztán idővel biztos sikerül majd az Oly-nak is összehozni az ütős kontraszt AF-et. -
FEDman
addikt
Igen, a G1 némileg kompenzálja a gyenge követő AF-et azzal, hogy a kép egész felületén dolgozik a színeket is figyelembevéve így pl az AF-Tracking egész ügyes tud lenni.
Ugyanakkor a GH2 mintha követő AF ügyben is mutatna egy kis előrelépést.
-
rumos14
nagyúr
válasz Degeczi #2649 üzenetére
hmm...
otthoni használatba simán belefér a rohanó gyerek/kutya. vagy nem is kell rohannia, elég, ha csak tág rekeszen használnád a fényerős obit, egy kisebb mozdulat már elég ahhoz hogy ne az legyen éles, amit te élesre állítottál volna.
arcfelismerés fázisdetektáló AF-nél is lehetséges, pl. Sony gépek tudják is (gyors LV AF mellett). -
SpongyaBob
veterán
Igen, most Én is repülnék az időben egy picit, hogy mi lesz a 4/3-al.. Az viszont szinte biztos, hogy nagy jövő van benne szerintem...
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
Degeczi
nagyúr
válasz SpongyaBob #2655 üzenetére
mármint a m4/3-ban, gondolom - a simáról már sajnos az Olympus is letett
-
nesa
veterán
Van itt koztunk Debreceni?
-
sebgutkopf
őstag
Ez a fázis AF esetén érted? Elég meglepőnek tűnik, hogy gond volt vele. Annak idején elég sok kevésbé eleresztett magyar autosport fotós kezében volt 40d a 70-200 különböző fényerejű változataival, de nekem egyik se panaszkodott. Közben furán lestek, hogy az e3 miféle ismeretlen szerzet
Lehet, akinek a 2,8-as obija volt annak a dupla pontosságú középső AF ponttal már nem sok gondja volt, amúgy talán az is benne van, hogy ma már egyre nagyobbak az elvárások is. -
madgie
titán
válasz sebgutkopf #2659 üzenetére
Jep... 85/1.8, Macro 150/2.8 limiterrel, 17-50/2.8, qrvára szeretett mellétrafálni C-AF-nél, hiába gyors AF, hatfélefpées, Canon érzés.
-
FEDman
addikt
válasz sebgutkopf #2660 üzenetére
Igen, szerintem a Pana előnye egyszerűen csak az lehet, hogy jobb programot írt így jobban tudja kihasználni ugyanazt a szenzort. Az biztos, hogy sokat fog ez még csiszolódni mindkét márkánál.
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
ERRŐL van bárkinek tapasztalata? Megéri az árát szerintetek? Vagy mit érdemes venni a ~20k árkategóriában?
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
Semmiféle különleges célra nem használnám, gyakorlatilag amatő (laikus? ) vagyok, de szilveszterkor muszáj fotóznom, és az nem fog menni vaku nélkül.
FL36R lenne nekem nagyon szimoi, de borzasztó áron adják.Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
SpongyaBob
veterán
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
-Shadow-
aktív tag
válasz SpongyaBob #2671 üzenetére
Ez már egy kicsit drágább a 20k körüli kategóriánál.
-
Játékos
addikt
Köszi az ajánlót, de egyelőre 4000 Ft-om van rá. Attól függ, mennyire leszek ügyes, lehet, hogy a Jézuska tesz valami szép villanót a fa alá nekem...
Valamiért a FL36R tetszik leginkább. Nem szeretnék nagy dögöt a gépre, meg a táskában sem biztos, hogy elférne a nagyobb (kényelmesen biztos nem)...
Ilyet láttam 35-ért a 4/3 adok-veszek-ben. Jó lenne, de nem katasztrófa, ha egy kis Metz-et veszek, legfeljebb, ha nem tudom a pénzt már hova tenni, akkor lecserélem.Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
nesa
veterán
válasz Játékos #2674 üzenetére
Ez kb ua mint a metz 36 csak olcsobb
-
sebgutkopf
őstag
válasz Játékos #2674 üzenetére
Azért had mondja valamit, ami az fl36r ellen szól. Ez csak 2 akkuval üzemel, ami miatt ha teljesen kisütöd, akkor baromi lassan tölt újra (8-10 sec). Ha eseményt fotózol, akkor ezen várakozási idő alatt bizony sok érdekes pillanatról maradhatsz le. Az oly 36-os vakuja annak jó, akinek kell az R mód (vázról távszabályozva használat), de ami fontos, hogy nem fotóz olyan témát ahol fontos a gyorsaság.
Szinte minden más vaku 4 akkuval megy, ami nagy előnyt jelent sebességben. Személyes tapasztalatban én az fl36 vs fl50-et tudom elmesélni, hát a kettő ég és föld. Az a fényerő, aminél a 36-os teljesen kisül és a következő képet 8 kínos másodperc után tudod lőni, ott az fl50-el 2 képes sorozatot lehet lőni, ami után van 1 másodperc szünet.A Metz és az fl36 ereje lévén azonos így ilyen drasztikus különbség nincs, de a várakozás beli különbség így is fele akkora egy 4 akkus vakuval.
-
Szabalaca67
csendes tag
Ilyen is van már...
http://www.youtube.com/user/Szabalaca67
-
-Shadow-
aktív tag
válasz Szabalaca67 #2679 üzenetére
Ja, ez már az új széria. Most mutatták be Photokinán.
-
nesa
veterán
válasz Szabalaca67 #2679 üzenetére
Es hatul ezen is csak 1 gomb van?
Google nem a baratom hanem 1 arulo, nem adott ertekelheto talalatot.[ Szerkesztve ]
-
Játékos
addikt
Hálás köszönet mindannyiotoknak! Ismét segítséget kérnék:
mutassatok/mondjatok már légyszi olyan vakut, amit el tud villantani (slave mód) a felugró vakum fénye. Sima egyszerű, régi, olcsó, használt vaku is megfelelne (sőt!), csak működjön.
Előre is köszönöm a segítséget!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Kerio
őstag
Volna egy eladó 4600expos E-450-m. Duplakites. Júliusban vettem. De anyagi okok miatt el kell adnom. Adok hozzá egy 1Gb-os Sandisk CF kártyát. Ha valakit érdekel, írjon privit! Ja, és Budapesten tudom átadni
ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Segítséget kérnék ismét. Erről lenne szó. Jól értem? Ez a kütyü egy FL36-ból FL36R-t varázsol? Tehát az E-520 tud kommunikálni úgy a vakuval, mint egy rádós Oly rendszervakuval? Vagy egyszerűen csak el tudja villantani?
Köszi![ Szerkesztve ]
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
válasz SpongyaBob #2688 üzenetére
Köszi, így már világos. Egyelőre nincs olyan obim, ami ezt szükségessé tenné.
illetve 1/500mp a leggyorsabb szinkron vele. Ettől sokszor kell rövidebbet villantani?[ Szerkesztve ]
-
-
nesa
veterán
válasz Játékos #2689 üzenetére
Ne tevesszen meg amit a kutyure irnak, a vazad 1/180 at tud hivatalossan ezt ha nemismeri fel hogy vaku van rajta gond nelkul kilehet tolni 1/320 ig utanna csikot huz , sajnos napos idoben ennel joval rovidebb a zarido, 1/2000 is lazan lehet.
De kerdeses hogy vegulis milyen vakut akasztasz ra mert Metz 48 alatt nincs HSS , nekem ez a vesszoparipam es remeltem hogy ebben az uj metz 36 AF5-ben vegre lesz de ugyfest nemsikerult nekik belerakni mondhatni nemcsinaltak semmit.... es meg mindig nemtalaltam kepet a hatuljarol hogy miket lehet bealitani rajta.
(#2690) Rubbi!
Azert szerintem mar teis szaladtal bele nyaron ilyen korlatba hogy nemvolt eleg gyors a vaku ,nemhiszem hogy csak nekem szokott nyaron akar 1/4000 zaridot mutatni es meg rekeszelni kell hogy ne egjen szet plane hogy nalad az ISO 100 nemis igen jatszik, inkabb csak a 200... de teny hogy telen mindig eleg sotet van hogy jolegyen a lassu vaku.
[ Szerkesztve ]
-
Játékos
addikt
Jó reggelt!
Majd nyáron lecserélem, de én egyébként még nem nagyon szaladtam olyan szituba, amikor ezredmásodpercek voltak az exp. idők, és vaku kellett volna.
Ettől függetlenül igaz, hogy kellhet, de addig bőven van idő lecserélni.Egyébként a vakukon feltüntetett értékek (pl. 1/500-1/20000) az a kisülésnek az ideje? Tehát ennyi ideig világít?
[ Szerkesztve ]
-
Csabusman18
tag
Sziasztok! Szemezek egy E-450 dupla kittel. Az érdekelne, hogy általános használatra elég-e a két obi gyújtótávolsága. Kezdő vagyok a digi világban. Köszi.
-
-Shadow-
aktív tag
válasz Csabusman18 #2694 üzenetére
Hello!
A két obival biztos, hogy nem lesz semmilyen problémád. Átfogásra, meg minőségre is kellemes darabok. Valószínűleg a két legjobb minőségű kitobi ami kapható mostanság, ha az összes márkát nézzük.
Vázban már nem vagyok annyira biztos. Lehet, hogy inkább néznék egy használt E-520-at.
Jobb a fogása, meg nem elhanyagolható módon van benne képstabilizátor is. -
-Shadow-
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Elektromos autók - motorok
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Facebook és Messenger
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851