Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
Illetve LG G3 mellé még odatenném a Samsung S95C-t is. Sőt abból kapsz ennyiért 77 colosat is.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
h1mpi
félisten
válasz Vhiktor #87252 üzenetére
Köszi a Telekomon 1 078 440 Ft-ért el tudom hozni a Samsung QE77S95CATXXH-t.
Akkor ezt is felírom magamnak, mert a G3 77-es méretben készlethiányos... Nem volt még Samsung TV-m csak LG, gondolom ez is ajánlott. A panelt azt láttam, hogy LG a Samsungban is.Fully electric lifestyle!
-
lala666
senior tag
-
h1mpi
félisten
-
Vhiktor
Topikgazda
A Samsung QD-Oled panelja újjabb technológia mint az LG WOLED panelja.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
LG 77 C2 (esetleg G2) tv vásárlása volt a cél mostanában, de erősen kifutott mindenhol, csak brutál túlárazva találtam. Van arra valami tipp, hogy 900-950 körül fog-e még felbukkanni valahol?
+1 kérdésem az lenne, hogy előfordulhat, hogy Telekom 2020-ban a CX OLED-ekre csak 1 év garanciát adott, vagy az LG felé 3 év garancia van ettől függetlenül? Szeretném eladni a meglévő tévém, jó lenne tudni, hogy még garis-e.
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
tothbe
addikt
válasz Mosqu!to #87263 üzenetére
nem tudom mi volt 2020-ban LG vonalon, de más termékekre már 2017-ben is csak egy gyári garipapírt küldött ki a Telekom az abban érvényes garanciával. Pl Asus laptop, Samsung TV és többféle márkájú telefon. Bár tényleg volt olyan telefon (jelesen Samsung), amire Telekom-os garipapírt adtak 1 évvel.
By(e) Tothbe
-
woodyka
csendes tag
válasz kolosszus87 #87233 üzenetére
Kolosszus87, köszi szépen az infókat, amelyek alapján a 807-es lesz a befutó.
Amit nem látunk, az nem biztos, hogy nem létezik...
-
proly01
őstag
Nekem nem dob fel a C2 frissítést.
Miért?[ Szerkesztve ]
....Pr:)ly....
-
blakey
titán
Van, amikor 1-2 nap.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Mosqu!to
addikt
válasz KRoy19 #87265 üzenetére
Felhívtam az LG üfsz-t, és elvileg 2021 januártól volt csak 3 év, előtte 2 év volt a hivatalos, de a vonal túlsó végén nem igazán voltak biztosak benne, hogy mi a szitu. Neten mindenféle infók keringenek, hogy 3 év vagy akár +2 év panelra stb. Lehet erről valahol explicit infót találni, hogy a CX szériára mit adott a gyártó?
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
ricsip
addikt
Hardver+szoftver páros kéz-a-kézben jár mióta az első 2 tranzisztort összekötötték. Hajadra kenheted a hardvert, ha nincs hozzá vezérlő logika. Ezért különösen cinikus azt mondani h. ott van a telefonban az infra adó hardvere, csak nem tudod kihasználni, mert a hozzá tartozó szoftver meg külön fizetős.
-
-
dropi
aktív tag
válasz ricsip #87274 üzenetére
De hát a telefonban is van app hozzá alapból. Én arra tettem az osszes távirányítót, klímát, mindent. Szal az ingyenes. Meg van még a store-okban is ingyenes dögivel. De ha valaki okos és megírja a szervíztávirányítót, akkor annak adakozok 790 ft-ot Megéri mint megvenni a szervíztávot sokszor ennyiért
Philips 65OLED718 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
Mosqu!to
addikt
válasz morfondőr #87184 üzenetére
Nekem van egy baseus usb-c IR blasterem, ami mukodik az OP11-emben kliman pl, de ha ezt az appot le akarom tolteni, azt irja, hogy nem tamogatott eszkoz.
Lehet hogy az android 13mal van baja, vagy csak olyan eszkozre engedi telepiteni, ami alapbol IR-es?Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
rendon
tag
Sziasztok!
1 hónapja vettem egy új oled tv-t. Pár napja figyelmes lettem, hogy bekapcsopáskor halk sípoló hangot hallok a tv hátuljánál. A sípoló hang ereje változik, hogy, miyen képet jelenít meg a tv. Pár perc után megszűnik. Várjak még vele, mertbmég bejáratós, vagy hívjam a szervízt?
-
Sordoran
addikt
válasz rendon #87278 üzenetére
Pontos típus számot adhatnál, hogy tulajok tudjanak biztossággal információt adni erről. Én a saját 48C2-mnél nem vettem észre ilyet még.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
NoMagix
addikt
válasz rendon #87282 üzenetére
Valószínűleg igen.
Hasonló volt már nekem egy videókártyával is, passzív hűtéses volt, viszont sípolt még egér mozgatáskor is, rögtön ment vissza a feladónak.
Túl jó a fülem és megőrjít a mosogatógépünk inverteres motor sípolása, csak én hallom a családból.[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
Sziasztok,
Rég jelentkeztem, azóta is örömmel használom az S95B-t, viszont van egy időnként jelentkező bosszantó tulajdonsága:
HDR filmek nézésekor, amikor viszonylag hosszabb ideig sötétebb jelenet fut, hajlamos az EcoSensor felülbírálni a mindennemű beállításokat és még jobban le-dimmelni az amúgy is sötét jelenetet, gyakorlatilag szinte élvezhetetlen szintre.
Igen, minden Eco beállítás ki van kapcsolva és mégis csinálja. Amennyire utánajártam a témának, ez egy széles körben jelentkező általánosnak mondható jelenség sajnos ennél a típusnál. Az EcoSensor a felelős érte, amit nem lehet a TV beállításainál vezérelni, csak szerviz menüből legfeljebb. Ez sajnos azt csinálja, hogy a sötét jeleneteket tovább sötétíti (logic?) ha a szobában is sötét van.... Ne kérdezzétek, semmi logika nincs benne és warranty vesztés nélkül nem is lehet vele mit csinálni. Redditen rengeteg bejegyzés van róla, szóval nem valami egyéni user error és hasonlók (sajnos).
Azért bedobtam ide, hátha warranty vesztés nélkül van rá valami házipraktika, hogyan lehet kijátszani az írtó intelligens szenzort....
-
morfondőr
őstag
Létezhet, hogy az AVR belenyúl ilyenbe, mikor direkt ki van kapcsolva mindenféle processing? Sajnos eddig semmilyen specifikációban nem találtam erre vonatkozó infót, hogy mit támogat, mit nem. De 24hz-en 10-bit HDR filmeknél is ugyanezt írja.
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Ronam
addikt
válasz Yodamest #87287 üzenetére
Egészen biztos a garanciavesztés? Le van ez írva valahol? Ebben a topikban is téma volt sokszor, és nekem úgy rémlik, hogy volt aki gariztatta a készülékét, és nem érdekelte a szervizest, hogy belepiszkált a service menu-be. Ha esetleg mégis kikapcsolnád, asszem így kell, Smartthings app-pal is meg lehet oldani..
4) Turn Off ASBL (Service Menu Change) - This is also at your own risk and I suggest again you are very careful with your TV if you do this as I went over above.
With an older Samsung remote or a programmed universal remote:
Press: Mute > 1 > 1 > 9 > OK at an even pace. This should bring up the Hospitality Menu.
Then press: 1 > 2 > 3 > 4 to get to the Service Menu.
Go to: Control > QD Option > Screen Saver Brightness.
Press OK and then change the default of 7 to 0 with the Left Arrow.
Press Return twice to go back to the root of the Service Menu and then turn off the TV.
If you update your TV firmware later then you will need to re-apply this setting.[ Szerkesztve ]
-
morfondőr
őstag
válasz Alex91 #87292 üzenetére
Eddig még nem jutottam odáig, mert be van építve az egész és nagyon nehéz hozzá férni a kábelekhez, de holnap kipróbálom.
Ronam: engem a szervizes majdnem leb@szott, mert bekapcsoltam a TV-t hogy élőben is mutassam a hibát, mondván hogy látta a fényképet és haladjunk!
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz morfondőr #87293 üzenetére
Dugd közvetlenül a tvre. Nem teljesen megbízható az amit kiir.
-
morfondőr
őstag
válasz Vhiktor #87294 üzenetére
Remélem tényleg csak "elírás" mert kipróbálásig átdugom a TV-re, de kb a 2010 előtti filmek nagy része DTS HD, az összes többi TrueHD hanggal van meg, ezreket nem engedném el.
Egy régi LCD-ről váltottam OLED-re nincs nagyon összehasonlítási alapom 8-10-12bit színre. De pl DV anyagnál is RGB 8bit-et ír, jól tudom hogy a DV-nél a 12bit a minimum? Meg ugye HDR sem nagyon lehetne 10bit alatt? A HDR hatás látványosan megvan, szóval azzal nincs gond!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
morfondőr
őstag
válasz morfondőr #87297 üzenetére
Nem bírtam ki, átkábeleztem gyorsan, gyors teszt eredmény ugyanaz. Viszont ha a Shield-en kikapcsolom a DV-t és 10bit HDR-re állítom a kimenetet, akkor SDR-ben 10bit-et ír, egy 10bit HDR film elindításakor vissza vált 8bit-re! Fene se érti ezt!
Van valami színskála, amit a TV-n megjelenítve ránézésre látszik a 8 és 10 bit közötti különbség? Mert szerintem itt tényleg nem a valós adatot írja a TV, ahogy Vhiktor is utalt rá.Calogero: Mode 1-en van, ahogy kell. Semmi extra kábel nincs, de elvileg mindegyik 18Gbps-nek kellene lenni.
-
alaves
addikt
válasz morfondőr #87299 üzenetére
A webOS-ban van egy bug: ha a forrás oldal HDMI 2.0-val 60 Hz/4:2:2/8-10-12b, a fogadásai oldal pedig HDMI 2.1, akkor a TV mindig 4:2:2/8b-t jelez (pl. GTX950-el). Ha pedig a forrás is HDMI 2.1 (pl. RTX3050-el), akkor már 4:2:2 lehetőség nincs is, de van RGB, 4:4:4 és 4:2:0, mind 120 Hz/VRR-el együtt.
Tapasztalatom alapján HDR-nél hiába 8bpc-t ír ki a TV, de a valódi megjelenítés 10bpc.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Lexus, Toyota topik
- Tőzsde és gazdaság
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Elektromos autók - motorok
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- További aktív témák...