Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
S@c@
őstag
Philips OLED706 vs LG C21?
Ki mit gondol? 55 colos méretben? Beégés, garancia, hang, illetve játékra? Ki mit gondol?
-
Vhiktor
Topikgazda
Ha csak a képet nézzük akkor C2, mert minden téren jobb.
Philips mellett az szól, hogy tudja a hdr10+-t és a dts-t is. De ez miatt biztos nem választanám.A C2 2022-es a 706 pedig 2021-es model.
Játékra meg LG a legjobb.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
Topikgazda
Nem tudom.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
blakey
titán
De, Philips is képes elromlani és pontosan ugyanúgy hajlamos a pixelhibára, bármire, mint a többi modell.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
félisten
Itt írtam anno róla, Szervíz Kft végzi a szervízt Philips-hez : [link]
LG :
pro: 4 HDMI 2.1 port , gyors szerviz,cserélnek panelt mindenre is. Pontosabb kalibráhatóság, magasabb fényerő. Nem Android.
Kontra: elég sok panelt kell cserélniük.. Nincs DTS, Nincs Ambilight, nem android.
Philips:
Pro: Teljes körű hang és kép támogatás. Ambilight, Általában levesebb hibás panel, Android. valószínleg olcsóbb, mert 2021-es modell.
Kontra: Futár szolgálatos szervíz, egyéni elbírálás alapján cserélnek panelt, 2 darab HDMI 2.1 port, kevésbé pontos kalibrálhatóság. Android.Én C2 mellet döntenék.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
S@c@
őstag
Mindenkinek köszönöm a segítséget! Meg pár külföldi tesztet elolvasok. Nehez azert.
-
blakey
titán
Annyira nem nehéz, Philips mellett a DTS és a HDR10+ szólhat. Ambilight nem egy olyan funkció, ami szükséges a TV-nézéshez, inkább szubjektív dolog. Minden más az LG mellett szól, rugalmas, gyors OS, Android nem fog hiányozni, mint TV az LG C2 jobb döntés a 706-hoz képest.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
félisten
válasz blakey #86910 üzenetére
" rugalmas, gyors OS, Android nem fog hiányozni, "
Philipsnél is ez van, remek az oprendszer. és az Android nekem például rohadtul hiányozna. Nem értem ez miért olyan egyértelmű , kíjelentő mondatos szerinted.
3 hete használok egy 48"LG C2-t monitornak, semmi extra dolog számomra a 706 mellett.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
blakey
titán
Nem volt kijelentő mondat, ahhoz megfelelő írásjel kéne, egyszerűen gyorsabb. Egy szóval nem írtam, hogy rossz, lassú, csak van gyorsabb is. C2 hardverénél is van gyorsabb, ettől még nem lesz lassú.
-
félisten
válasz blakey #86912 üzenetére
Nem csak a sebesség egy opredszer előnye.
Amúgy jobb a fényerő, pedig nincs kalibrálva ,az tetszik benne, de a bal oldala rózsaszínes, zöld képnél( fű sötétebb) látszik és amióta észrevettem azt nézem.
napok óta gondolkodom mit csináljak vele. Visszaküldjem vagy javíttassam.
Amúgy monitorként bejön.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Ha visszaküldheted, akkor küldd.
-
Vhiktor
Topikgazda
Szerintem nagyon egyszerű a választás
-
félisten
válasz blakey #86914 üzenetére
Szerintem meghagyom, megpróbálom megszokni. Nem nagyon veszem észre másnál, csak zöld színnél. persze FIfa az egyik fő játékom, szval...
Amúgy Dovi már ezzel a fényerővel is jobb, mint a 706 nál.[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz blakey #86914 üzenetére
Ez sztem nem annyira egyértelmű, ha visszaküldöd vissza kell csomagolni, a szállítást neked kell intézned, várni egy csomót amíg visszautalják a pénzed, megint megrendelni a szállítást csomó macera.
Egyszerűbb bejelenteni a hibát, egy héten belül jönnek és nálad kicserélik a panelt. Az meg, hogy a következő panel milyen lesz, mindkét esetben lutri.
[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz GeneraL_XTX #86917 üzenetére
Attól függ, hol vette.
Én pl. Emagnál vettem nemrég egy TV-t, de nem jött be. Végig kattintgattam a visszaküldési form-ot a weboldalon. 2 nap múlva jött érte a futár és rá 2 napra már a számlámon is volt a pénz és nem kellett fizetnem semmit a visszaküldésért.
Persze valószínüleg csak náluk forgalmazott termékek esetén megy ez ilyen zökkenőmentesen és a marketplace-s termékeknél nem ennyire kényelmes.[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz KRoy19 #86918 üzenetére
Emag-nál ha nem emag volt a tényleges eladó, hanem vmi ismeretlen lófaszkáefté romániából, akkor kb. lőttek a pénzednek, reklamálhatsz akinek akarsz, mert az emag onnantól le fog szarni. Az emag csak addig partner a problémakezelésben, amíg konkrétan ők adták el neked azt a valamit, amivel a bajod van. Ez a nagy rejtett csapdája az emag piacteres vásárolgatásnak.
[ Szerkesztve ]
-
-
komi77
senior tag
válasz torma1981 #86921 üzenetére
Régóta figyelem ezt a topicot. Nagyon szeretnék (főleg mozizásra, játékra) egy oled tv-t. Lg-ben gondolkodtam (esetleg Samu). Az utóbbi időben annyi negatív komment van, hogy kezd elmenni a kedvem az egésztől. Lg-k sok esetben nyavalyások, viszont jó a szervíz. Samuk talán kevésbé ekkora hiba százalékkal de több kompromisszummal és gyengébb szervízzel. Többi márka annyira nem győzött meg. Fel van adva a lecke. Amolyan lutri az egész ahogy lejön.
Szegény ember kézzel nőz.
-
nagyúr
válasz komi77 #86922 üzenetére
Ez ne tántorítson el, nyilván akinek nincs gondja, az nem írogat ide, azért van ez.
Sok sok ezer boldog LG felhasználó van az országban... több, mint Samu, meg Sony és a többi az biztos.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
blakey
titán
Interneten, fórumokon, panaszkönyvben általában a hibákról olvasni, tehát nagyobb eséllyel rosszat fogsz olvasni mindenről, bármiről. Az élet egy lutri, ugye nem tudod, hogy holnap netán földrengés lesz, vagy kitör egy vulkán, stb. Vedd meg, ha rossz, akkor visszaküldöd, ha jó, akkor megtartod. Állandó "rettegésben", pánikban, félelemben nem lehet élni. Ha tudnád, hogy az itt olvasott pl. 200 hibásnak vélt mellett hány tízezer hibátlan, akkor fel sem merülne benned, hogy "jaj, probléma is lehet". Mindenben van kockázat.
-
blakey
titán
Ha téged nem zavar, akkor oké.
-
nagyúr
-
dropi
aktív tag
válasz FollowTheORI #86927 üzenetére
Eddig én is így voltam vele, de végül egyfolytában ezt olvastam itt, mondom megnézem, de eddig nem zavart. Valszeg ez után se fog Csak kíváncsi voltam rá, hogy mikor a nagyon, meg a zavaróan kifejezéséket használják itt a jelenségre, akkor ez már kimeríti ezeket a fogalmakat vagy nem
Philips 65OLED718 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
ricsip
addikt
Az a kérdés, ha "teljes képernyős vakító hófehér" kifejezést használna feléd valaki, aztán odafordítana ehhez, akkor mi lenne az első reakciód?
Amúgy pedig nem ezen a fullscreen fehér képen zavaró, hanem amikor megy egy valódi kép/videó, és pl. a sivatag homokja a kép egyik felén lilás színű, kép másik felén meg sötétzöldes. Holott aranysárga-barnának kellene lennie.
-
-
salapp
addikt
válasz torma1981 #86929 üzenetére
Ööö... Valami alternatív valóságban szerezted ebbéli tapasztalataidat szerintem. Három Sony OLED van a közvetlen családban, mind kezdettől fogva hibátlan. Sosem vennék sem LG, sem Samsung műszaki cikket. Ahogyan Danone tejterméket se (úgy nyírták ki annak idején a magyar tejipart, mint a kínai-koreai csapatok a nagy múltú japó műszaki cikk gyártókat.) Ha egyszer nem lesz más tv gyártó, akkor inkább nem lesz otthon tv. Tévét eleve nem nézünk már évek óta, az egyéb néznivaló is egyre szarabb, szóval akkor többet társasozunk, kirándulunk, stb.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Vhiktor
Topikgazda
Nincs itt semmi baj nyugodtan lehet venni. Lg-nél meg örülni kell hogy egy pisszentésre is cserélnek.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz komi77 #86936 üzenetére
Dehogy kapunk össze
A lényeg hogy nem kell tőle tartani, szerintem még mindig sokkal jobb a helyzet mint lcd esetében ahol aztán tényleg lépten-nyomon gond a felhősödés, dse, bevilágítás, stb. és nem is cserélik.[ Szerkesztve ]
-
komi77
senior tag
válasz Vhiktor #86937 üzenetére
Márka szempontból elfogulatlan vagyok. Régen én is a Japán márkákat kedveltem, de azok az idők elmúltak. Ma azt venném ami jó. Mint írtam is játékot is tudjon és filmet is. Szerintem nagyjából egy tv-nek mostanára ez is lett a szerepe - nagyjából. Lg az első, második a Samu. Mindnek meg van az előnye, hátránya. Ahogy nézegettem a kommenteket leginkább Lg a favorit. Láttam mind kettőt. Igazából nem volt akkora különbség nekem. Samu talán kicsit több fénnyel dolgozik de hidegebb is a kép - nekem. Lg melegebb, barátságosabb. Távirányítót, op-rendszert nem veszem ide, mert mindegyiket hamar lehet szokni - nekem. A kép dominál. Abban kicsit inkább Lg felé húzok.
Szegény ember kézzel nőz.
-
lala666
senior tag
válasz komi77 #86938 üzenetére
A kép, hogy mennyire meleg csak beállítás kérdése nagyjából sokminden az...én például átpasszoltam a gyereknek az lg tévét mert jobbnak találom a samsungét.
[ Szerkesztve ]
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
lala666
senior tag
válasz komi77 #86940 üzenetére
Szebbek a színek, teljesen egységes panel. Nekem jobb nézni, jobban szeretem a menürendszerét. Nincsenek benne eldugva amiket használok pl. elalvás időzítés.
Most járok 4800 óránál vele probléma mentesen.[ Szerkesztve ]
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz komi77 #86940 üzenetére
Ha csak az előnyökre vagy kíváncsi, akkor a nagyobb fényerő, szebb/pontosabb színek hdr esetében(a nagyobb fényerő miatt), látványosabb hdr, nagyon homogén kép, jóval nagyobb színtér lefedettség.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz komi77 #86946 üzenetére
Samsung qd oled-re vonatkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos fejegységek
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Lexus, Toyota topik
- Nyomtató topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest