Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz szkutyi #87951 üzenetére
A komp. akkor tud lefutni, amikor készenléti módba kikapcsolod a táv.-al. Összes üzemóra/komp. senkinél sem =4-el. Minél nagyobb a napi üzemóra, annál nagyobb ez az érték, nálam ez 8-9 körül van évek óta. A Sony ajánlása alapján minél ritkábban futtatod a pixelfrissítést (évente 1-2), annál kevésbé degradálod az OLED kristályokat. Az LG ajánlása az, hogy a napi üzemórával arányos futtatás a célszerű. A 2022-es modelleknél már 500 üzemóránkénti pixelfrissítés van beállítva gyárilag a szerviz menüben, amelynél gyakoribb futtatás már nem szükséges és indokolt, illetve szélsőséges esetekben talán (pl. SDR 100-as OLED fény napi 12+ órában + statikus elemek hosszantartó megjelenítése). (Üzemóraszám nálam: PC munka+játék+film+TV > univerzális megjelenítő a családban egész nap, több személy).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Malfroy
aktív tag
Lenne egy kis problémám holnap jönnek bekötni kábeltévét és az előbb a Philips oled 806 típusú tv-n kiválasztottam a műholdas tévét és a kábeltévét is csak hogy megnézem mit csinál és mind a kettőnél valami pinkódot kér. Na most az biztos hogy én a tévének semmiféle kódot nem állítottam be felteszem akkor ez valami gyári pinkód .tudja valaki ?
Magas minőségű prémium gumiharangok / illesztékek eladó / → aprohirdetések → vezetékes fülhallgató
-
alaves
addikt
válasz Malfroy #87953 üzenetére
A TV beüzemelésekor te adtál (vagy más személy) egy PIN-t, ugyanezt kéri a TV a csatorna hangolásakor. Ha nem tudod a PIN-t, akkor a menüből a 'TV újrahangolása' opcióval elölröl kell kezdeni a TV beállítását.
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Malfroy
aktív tag
Közben eszembe jutott a pinkód de az a baj hogy a menüben beléptem a gyermek zárba utána a szülői besorolásba kérte a pinkódot beírtam tizennyolcra volt állítva , azt beállítottam nincs re aztán beléptem az alatta lévő alkalmazás zárva az pedig ki van kapcsolva szóval most ugyanúgy kéri a pinkódot nagyon idegesítő. Mit tudok csinálni még az előbb a tévét is kikapcsoltam és újra bekapcsoltam de nem változott semmi.
Magas minőségű prémium gumiharangok / illesztékek eladó / → aprohirdetések → vezetékes fülhallgató
-
alaves
addikt
válasz szkutyi #87957 üzenetére
Különösebb jelentősége nincs, amíg javítja a pixelfrissítő, márpedig az ilyen jellegűeket igen. Nálam sem látható már az elváltozás. Ha pl. 5 óránként kikapcsolod (7-8 percre) valószínűleg növeled az élettartamot valamelyest.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz szkutyi #87959 üzenetére
A pixelfrissítő nem okoz degradációt (esetleg elhanyagolható mértékűt), az áramerősséget növeli azokon a helyeken ahol kisebb fénysűrűséget mér a rendszer.
-
Lackó1984
junior tag
-
alaves
addikt
válasz szkutyi #87963 üzenetére
Pixelfrissítőt akkor célszerű indítani, ha valamilyen elváltozás van a kijelzőn és a 4 üzemóránkénti kompenzáció nem javítja. A C1-nél még gyárilag 2000 üzemóránként indul a pixelfrissítő. A szerviz menüben ugyan át lehetne állítani, de nem szükséges, mert én is csak extrém esetekben indítom.
-
Codiee
tag
Update a C3 65"-emen ~50 üzemóra után
A héten jön a cserekészülékem elméletben. De legalább rózsaszín hiba nincs benne bal/jobb oldalán a panelnak(Sztori, amiért vicces, reggel 7kor bekapcsoltam, benyomtam egy random YT videót és elaludtam, mikor felkeltem ez a kép fogadott, hogy van egy piros függőleges csík a képernyőben az eredetileg szürke helyett, utánna kikapcsoltam mentem csináltam a dolgom, majd most bementem bekapcsoltam megnézni, hogy amúgy mennyi üzemóra van benne (screen time report) és nincs ott! Érdekes. )
[ Szerkesztve ]
-
SaitoX
tag
Közepesen napsütéses szobában C3 vagy G3 jobb tükröződés szempontjából?
-
pkaresz
őstag
Sziasztok!
Jött egy frissítés a S95b re, de nem néztem meg a részleteket, van valakinél infó, hogy mi változott?
Köszi előre is!"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
pkaresz
őstag
-
blakey
titán
A valószínűség és a biztos között nagy az eltérés. Valószínűséggel az élet minden területén találkozol. Ne abból indulj, hogy ilyen lesz, hanem abból, hogy jó lesz. Enyém pl. nem rózsaszínes és az előző sem volt az.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Codiee #87973 üzenetére
Evo panel jellemzője a tinting. C1 vegyesen lett szerelve, van ami evo és van ami nem.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
woodyka
csendes tag
Szia anrab! Internetet csiholtan, de nem találtam a Philips TV play áruházát. Mi a neve? Találtam egy Smart TV alkalmazást, de itt nem volt a Just video. Az ugye nem a Google Play? Mit akarok egy oled-el, ha még egy alkalmazást sem találok meg..
[ Szerkesztve ]
Amit nem látunk, az nem biztos, hogy nem létezik...
-
kene84
aktív tag
Sziasztok,
sajnos a kb. 1 hónapos G2-n lett egy függőleges pixel csík, amit aztán most másnap már nem látni. Szerintetek elég az LG szerviznek, ha következő ilyen alkalommal elkapom és csinálok egy képet róla, majd bejelentem így nekik? Tartok tőle ha kijönnek és épp nem jelentkezik a probléma akkor ennyi volt.
-
okay
aktív tag
válasz alaves #87907 üzenetére
Mostanáig ismét olvasgattam, keresgéltem. Arra rájöttem a hsz-ed után, hogy játéknál több volt az fps mint a winben beállított hz, ezért mutatott mindig maximumot. Viszont a filmeknél is 59-60hz vagy a kb 120hz a fix. Azán HDMI lejátszás felé olvasgattam, beállítottam a lejátszókat, és továbbra is a winben beállított hz-et mutatja, (függetle attól hogy freesync be-ki) ha átállítom 24hz-re villog de akkor a VRR tényleg 24et mutat. Valójában valószínűleg helyesen jeleníti meg, csak azok a filmek amiket nézek nem egészen jó lettek rögzítve, kodek, akármi.
[ Szerkesztve ]
Nagyon jó Football Manager: http://www.powerplaymanager.com/r421088
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Ajánlották ezt a topicot kérdeznék LG 27es monitor ügyében.
LG 27GR95QE-B az alany.
Itt a winben 8 bitet ír csak.Itt meg nem lehet állítani, mikor egy videóban srác tudja akár 10 vagy 12re is állítani.. nálam szürke..
(Videokártya egy Nvidia gtx 1060 6gb, Giga Aorus Elite v2 lap, r3600 proci, 32 GB 3600 cl16 rám, )
DP-vel van csatlakoztatva a számítógéphez.
Eszközkezelőben PnP monitornak írja, kell vmi drivert telepíteni?
LG oldalon támogatásnál szoftverekek és illesztőprogramok résznél ezt találom:
Köszi szépen ha tudtok segíteni.Üdv:
SfefeAz élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
addikt
Nekem a ROG Swift OLED PG27AQDM van és engedi 10 bitre állítani.
Windows 11 et használsz? Ha igen kapcsold be a HDR használatát windowsból akkor át kell ugorjon 10 bitre (próbát megér)
Esetleg vedd vissza 120 hz re nézd meg akkor engedi e ?
Az 1440p 240 hz 12 bit elég vadnak hangzik nekem elsőre.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
Amit ImpersonatoR fórumtárs is írt és még esetleg:
1 . LG ULTRAGEAR+ driver
2. Visszább kell venni az nvidia vezérlőpulton a kimeneti színformátumot 4:4:4 -re esetleg (a dinamikatartomány ugyan korlátozott lesz), mert a GTX1060 nem gondolnám hogy bír többet 10-12 bpc-vel, de lehet hogy a frekit és a felbontást is. Valahol kompromisszum lesz, de egy RTX3050-es már elég kedvező áron van.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
sfefe
addikt
válasz ImpersonatoR #87989 üzenetére
Szia!
Köszi szépen.
Win10et.
Be kapcsoltam hdr-t nem változott semmi..
Vissza vettem 120hz-re így engedi állítani 12 bpc-re. Így most 12 bitet ír ki.De miért nem engedi?
Gyenge hozzá a videokártya?[ Szerkesztve ]
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
sfefe
addikt
válasz alaves #87990 üzenetére
Szia!
Neked is köszönöm.Írtam fórum társnak, hogy sikerült ami sikerült...
Tőled is kérdezném mi a baj? Gyenge a videokártya?Hol találom ezt a drivert ?
Linkeltem a képet mit találok szoftver és illesztőprogramok résznél.
Onnan kell valamit feltenni.Ja még annyi, hogy 8, 10, 12 bit ez mennyiben számít? Mennyire látható?
(,15-7 éves Samu 193p plus monitort cserletke szóval nemigen vagyok tisztában ezekkel )
[ Szerkesztve ]
-
sfefe
addikt
144hz-et még engedi akkor még 12 bitet ír 240-nél visszaáll 8 bitre.
-
alaves
addikt
Most látom, hogy az csak icc profil, külön driver nélkül is jó, de gyenge a kártya. Vissza kell venni: először 4:4:4, majd felbontás és/vagy frekvencia.
-
alaves
addikt
Hát igen, de 4:2:2 nél már a tömörítés miatt nem olyan szépek pl. a betűk. Ha megfelel valamelyik kompromisszum, akkor ok, de egy ilyen monitor már megérdemelne egy 'rendes' kártyát (RTX3050: ~90 eFt)
-
sfefe
addikt
válasz alaves #87995 üzenetére
Ezt most nem értem mit jelent.
Ez a bpc?
A winben most 12 bitet ír.
Meg itt írja, kijelzőnél LG ultragear+, de eszközkezelőben PnP monitor.Drivert honnan kell feltenni?
Linkeltem a képet mit találtam a szoftver és illesztőprogramok résznél. Onnan kell valamelyiket?[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
Nem kell driver az jó úgy és 144 Hz-en már tudja a 12 bpc-t. Esetleg még megpróbálhatod: 240 Hz/10 bpc/YCbCr4:4:4
[ Szerkesztve ]
-
TJ2
csendes tag
De még ezután se biztos, hogy menni fog:
You can reach the monitor's max refresh rate over any connection, but your graphics card needs to support Display Stream Compression (DSC) for 10-bit signals over DisplayPort
(Rtings)
Az se árt, ha a kábel megfelelő DP1.4 HBR3 , DP8K, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest