Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
renatto
őstag
válasz rothfb #34039 üzenetére
Felőlem linkelhetsz 100 oldalt is. Van aki dobozzal együtt összetöri. Ahogy előttem is írták az LG úgy be van csomagolva, legfeljebb pár mm-t tud mozogni, de még ez is mind1. Viszont volt hogy tévét hoztam BP-ről (260km), gyári dobozban semmi baja nem lett. Azt a tévét, illetve az OLED-et is évente 2x kb 50km-re szállítottam, doboz nélkül, fektetve . Egyiknek sem lett baja. Ha elég óvatos az ember szerintem nem probléma. Viszont plazmát én sem mertem fektetni, mert elvileg abban a gázok elmozdulnak és akkor kampec...
Ezek alapján tényleg megvan a múltam a szakértői ranghoz!
Hogy raktad rá a talpat? Remélem állítva!
[ Szerkesztve ]
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
Fisha
őstag
válasz Pro Koryak #34049 üzenetére
Miért lenne jobb a képminősége? Ahogy az eddig tesztekben láttam inkább több ezeken az inhomogenitás, mint a kisebbeken, ami persze logikus is. Persze értem én, hogy nagy kép, nagy élmény, de a képminősége nem hiszem hogy jobb egy ugyanolyan kisebb modellhez képest.
-
belan
addikt
Mint ahogy en is 5 perc után Holnap be megyek a MM meg nézem mit tudok alkotni ! Fisha ő is a élményre gondolt hogy nagyobb a élmény valamivel mert nagyobb !
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
renatto
őstag
válasz johnwillow #34041 üzenetére
Első perctől 4k HDR videókat néztem, Xbox One X 4K HDR játékokat toltam, de egyhuzamban csak max 1 órát. Lehetőleg teljes képernyő legyen és a statikus tartalom (logó, infósáv, HUD, EZO TV ) kerülendő, épp emiatt váltottam óránként. A tévét mindig úgy kapcsoltam ki hogy ment kb 5 perc TV adás, ami teljes képernyő ugye, és biztosan átmozgatja az összes pixelt. Xbox menükben sem dekkoltam 10-20 perceket. Ezekre kizárólag az első 2-4 hétben figyeltem. OLED fény 30-50-en volt és az maradt is. Kb ennyi.
#34021 belan Most 2,3-ra ülök a tévétől, illetve kb 1m-ről játszok. Ha 65" lesz, ami valószínű, ez akkor sem fog változni.
[ Szerkesztve ]
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
johnwillow
tag
Nagyobb kép ugyanazzal a felbontással kisebb ppi. Vagy rosszul gondolom? Így elméletben az 55" képe 'jobb'.
[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
Így 15 óra elteltével is igen durva a banding 5% szürkével nézve a kijelzőn, ráadásul vízszintesen is futnak bőven sávok. Szóval jobban megnézve nem is sávos, hanem rácsos. A kijelző jobb harmada pedig durván világosabb. Ezek szabad szemmel is markánsan feltűnnek. Még 10% szürkével is látható.
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
Bizony.
Azt is leírtuk már 1000x, hogy a méret az elsőrangú, minden más utána jön.
Természetesen most csak oledben gondolkodva...Tehát nincs olyan, hogy 55 colos GZ2000 egy 65-ös B9 ellenében. (szerintem)
Egyszerűen a képátlóból felesleges áldozni. (ahol elfér nyilván) -
daneel_hu
addikt
A 65 colos nem "csak" 25 cm-rel nagyobb.
Az a képátló differencia.Azért tűnik sokkal nagyobbnak mert területben bizony 40%-kal nagyobb, és ez számít.
Amúgy a 77 is 40%-kal nagyobb területű mint a 65-ös. Épp ezért tűnik az is sokkal nagyobbnak. -
veterán
válasz johnwillow #34055 üzenetére
Elméletben igazad van, de ekkora képpontsűrűségnél már nem látszik, hogy az 55 colon kisebb területen van ugyanannyi képpont.
-
renatto
őstag
válasz athomi #34058 üzenetére
Ez rendes tartalomnál látszik? Vagy tesztábrákhoz vetted?! Ha ennyire zavar küldd vissza, ha nem, használd és majd több mint egy év múlva foglalkozz ezzel... Ha ezt visszaküldöd, vehetsz egy f@sza LCD aminek ilyen felhős lesz a képe, minden tartalomnál!
-
renatto
őstag
válasz daneel_hu #34062 üzenetére
A dobozban tud mozogni (az egész együtt) , mondjuk ha döntöm. Maga a hungarocell az szinte szorul, így azt tényleg rá öntötték.
-
renatto
őstag
válasz rothfb #34066 üzenetére
És nem sérült meg? Mert a lehetőség ott is meg volt... A Sony-t rá kellett csúsztatni a talpra függőlegesen. A legjobb megoldás amit eddig láttam!
-
daneel_hu
addikt
válasz athomi #34069 üzenetére
55-ösnek kicsit inhomogén.
Azt mondanám, hogy 65-ösre még elmegy, főleg, hogy B.
De ha tényleg zavar normál tartalomnál, akkor cseréltesd.Itt azt nem lehet megállapítani, hogy vajon a valóságban mennyire látszik ez, mert a telefon nagyon kidomborítja a problémákat. Olyat rászaturál, hogy csak nézel.
-
Pro Koryak
addikt
-
renatto
őstag
válasz rothfb #34074 üzenetére
Na ez f@sza! Mármint a makkos bőrcipő + rövid gatya! Ez így nagyon jó, hogy nem kell lefektetni. A B7 lefektetős és hátulról kell rácsavarozni... Rémálom.
-
janos666
nagyúr
Tudom, hogy ez önmagában nem vigasz, de talán nem árt néha megjegyezni, hogy ez az OLED 5% szürke az körülbelül a jobb féle LCD-k 0% feketéje, ami általában szintén nem homogén, hanem hasonlóan foltos (főleg sarkok/élek mentén, ha edge-LED, és oldalról nézve sokkal jobban felfénylik IPS-en, stb). Ja, és a legtöbb plazmán (kivéve 9G Kuro) még messziről nézve is egy nagy kásás "hangyaháború" (dinamikus ditherzaj) az 5% fekete (ami ritkán tartja már a fehéregyensúlyt).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
lionshamlet
senior tag
En igy terveztem osszerakni a tv-t.
[link]Főleg mivel egyszemelyes muvelet lesz.
Lat valaki bármi problémát ebben a módban?
-
janos666
nagyúr
válasz lionshamlet #34078 üzenetére
Én is valahogy így csináltam legutóbb, de szerintem nincs ebben semmi meglepő, mert ő is nézi a gyári füzetet, mint kiindulási alap, azon felül pedig elég logikus, hogy mi tűnik praktikusan jó ötletnek a rendelkezésre álló eszközökből.
Visszacsomagolni nehezebb. Sőt, szerintem nehezebb visszatenni a dobozba két embernek, mint kicsomagolni és összeszerelni egynek.
U.I.: most, hogy TV-t cserélgetnek sokan: TÁVIRÁNYÍTÓK
Szinte minden évben itt hagyják nálam a távirányítókat, mikor használt TV-t adok el. Tavaly fél útról fordultak vissza, idén postáznom kell.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
renatto
őstag
válasz janos666 #34079 üzenetére
Szerintem nem volt vészes visszarakni a dobozba, így hogy stabilan megáll ha beleállítjuk. Mondjuk én a távirányítót is beletettem, biztos ami biztos!
-
PuMbA
titán
válasz janos666 #34019 üzenetére
"Ez a "plusz szaturáció" SDR-on mi lenne? Még nem hallottam róla."
Életmód, multimédia szekció, UHD filmek lejátszása topik utolsó oldalán megtalálod #29455-es hozzászólástól
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
Pixelfrissítő 2. opciót elindít, mihelyt visszakapcsol a TV ismét elindít 5x. Ha nem javult és nem vagy elégedett akkor visszaküld vagy kijelzőcsere garanciában.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
PuMbA
titán
válasz janos666 #34083 üzenetére
Igen, valami hiba, de ugyanúgy állította be, ahogy a topik összefoglalóban van és az a legtöbb embernél jól megy. A lényeg, hogy egy idő után nem akar szenvedni vele az ember és váltott hálózati megosztásra, ahol természetesen a TV-t lejátszóként használva minden tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
lionshamlet
senior tag
A C9 mkv-ból lejátsza a Dolby Visiont?
-
janos666
nagyúr
"ahol természetesen a TV-t lejátszóként használva minden tökéletes" -> LOLOLOL
Ne értsd félre, semmi baj nincs a belső lejátszók képminőségével, manapság általában már a kadenciahelyes lejátszás is megy nekik és legtöbbször a formátumokkal sincs gond (kalóz-recode verziók esetén sem), de azt azért nem mondanám, hogy "minden tökéletes". Bár javíts ki, ha pl. az LG lejátszójával lehet állítgatni a feliratok méretét, pozícióját és színét. Utóbbi, a szín/áttetszőség azért elég fontos lehet, főleg HDR videók esetén, ahol esetleg kiégeti a szemet, de akár még IR-t is okozhat az OLED-eken, ha 100% fehér a felirat színe.
Ezután pedig jönnek ugye a HD hangok (kezdhetünk róla hitvitát, de akkor ennyi erővel a HDR-ről is), de akár csak a kényelmes tekergetés (ez PC-n a leggyorsabb, főleg ha helyi HDD, de akkor is, ha egy gyors >=1G hálózatos NAS, esetleg RAID tömbbel), bár igaz, hogy nem átlagfelhasználás, mikor én tesztelgetés céljából ugrálgatok a filmekben, de biztos van, aki szeret néha csak egy-egy jelenetet többször is újranézni (ilyet is csinálok néha, akár Netflix-en is, még komolyan gondolkozom is, hogy csak emitt gyorsabb netre váltok, 120-asról 250-esre, LOL).(#34085) lionshamlet
Szerintem nem, de MP4-ből biztos (fizetős/trial DVDFab, vagy open-source MP4 muxer).[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz lionshamlet #34087 üzenetére
Az a baj, hogy belehet tenni MKV-ba a DV réteget, mint általános video stream, de az nem szabványos, így a TV-nek eszébe sem fog jutni, hogy azt bármire használja, főleg hogy felismerje, mint DV réteg és összerakja DV-nek.
De talán amúgy sem hajlandó összerakni a két rétegű DV-t a TV lejátszója semmilyen (hipotetikusan szabványos) konténerből, ahogy a két külön m2ts file-ból sem teszi, valószínűleg szándékosan sem (tehát egyértelműen is válaszolva: nem, ISO-t nem is olvas be a TV, mappastruktúrából pedig csak a HDR10-et fogja játszani).És nem tudsz váltani. Ha DV-s valami, akkor rád erőpszakolja a DV-t (komolyan, Netflix-en nem képes lejátszani a HDR10 tesztvideót az LG TV), egyébként pedig lejátssza a HDR10-et.
Én úgy tesztelgettem, hogy lejátszottam az m2ts-t (csak HDR10), vagy az összefűzött MP4-et (csak DV).[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz lionshamlet #34089 üzenetére
Próbáld ki a DVDFab trial-t, konvertáld át a mappát DV-s MP4-be, azt lejátssza. De az eredeti HD hangsáv nem megy bele az MP4-be, újra fogja kódolni (egész jól, de nem loss-less). Nézd meg magadnak, hogy szerinted megéri-e a 300-450 dollárt a DV-s lejátszó.
-
renatto
őstag
válasz lionshamlet #34089 üzenetére
MP4-ből lejátsza a DV-t és kiküldi DD+ 7.1-ben a hangot.
-
snecy20
nagyúr
válasz janos666 #34023 üzenetére
A felesleges körök lefutásának elkerülése végett én ezt a eshop24 rendelést visszamondtam - ilyen szinten már nem az a 30e ft a döntő, főleg hogy sem a Tv "előéletéről", sem a garancia mibenlétéről nem tudni semmit.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
janos666
nagyúr
válasz snecy20 #34093 üzenetére
Én most agyalok, hogy mégis megrendelem újra az e24-nél, mert vennem kell mellé egy 45k-s RTX1650 VGA-t is a G-sync VRR miatt (angol, magyar), ami sokkal kellemesebb, ha 30k-val olcsóbb a TV (nem akartam 100-nál többet költeni az egész cserére, a VGA-t eredetileg később gondoltam váltani, ha kijön az új generáció valódi HDMI 2.1-el, de úgyis piszkálna, hogy a TV tudja, a PC viszont nem, és még legalább fél év a next-gen). Lehet, hogy nem mondom vissza a Digitalko-sat sem, megvárom a két dobozt, aztán ha eredeti csomagolásúnak néz ki az e24-es, akkor azt bontom ki, a másik pedig megy vissza bontatlanul. Ha viszont egyértelműen outlet szagú, akkor az e24-es repül, ahogy jött. Nem egy szép ötlet, vagy követendő példa, de... (ha ránézésre bontott, akkor nem fog rezzenni a szemem és azon se lesz nagy morális dilemmám, ha nem bontom ki a másikat).
De amúgy hogy mondtad vissza? Találtál telefonszámot és felvették hétvégén?
[ Szerkesztve ]
-
lionshamlet
senior tag
Köszi az infót, konvertalgatni nem szeretnék úgyhogy egyelőre megelegszek a hdr10-el.
A kesobbiekben ha lesz lelkierom, megprobalok egy konvertet. -
janos666
nagyúr
válasz lionshamlet #34096 üzenetére
Nem is azt javasoltam, hogy mindig konvertálj mindent, csak hogy próbáld ki, teszteld, nézd meg vélsz-e egyáltalán látni különbséget a DV javára, és akkor nem piszkálja a fantáziád.
-
snecy20
nagyúr
válasz janos666 #34095 üzenetére
Semmi gond nincs ezzel a vevői gyakorlattal szerintem, kiszolgáltatott helyzet. Ha nincs az ember minden infó birtokában, akkor ennyi mozgástér hadd legyen már. Ha nem karácsony előtti hetekben lennénk, akkor a 14 napos elállás miatt még meg is reszkíroztam volna a dolgot. Meg kapóra jött az a gondolat is, hogy igazából 65'' a prioritás.
Megírtam nekik 17h körül mail-ben, rá 10 percre már törölték is.[ Szerkesztve ]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózatokról alaposan
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Synology NAS
- Mesterséges intelligencia topik
- Projektor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest