Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    Végre megjöttek ma a külső antennás CC2531-ek, és jók velük a tapasztalatok. Eddig 1db ilyenem volt csak, de nagyon tesztelni nem tudtam vele, mert ő látja el a coordinator szerepkört, viszont a ház legtávolabbi végében levő garázsban lakik egy rackszekrényben. Onnét lett "khúzva" a z2m zigbee hálózatom külső antenna nélküli CC2531 routerekkel a ház egyéb részeire. Ezek helyett lett most 1db antennás CC2531.

    Így néz ki a network jelenleg:

    Ő a nagy kék box a képen (sajnos a screenshoton nem látszanak a feliratok), a piros a coordinator (ő van a garázsban, látszik is, hogy csak az ottani hőmérő tud vele beszélgetni, meg a két router :) ) , a kisebb kék pedig egy HUE izzó/router (ebből van egyébként még vagy 30db, de egyelőre külön hálózatot alkotnak, ez a z2m-be áthozott tesztpéldány).

    Látszik, hogy az új külső antennás router szépen magára húzta a jövő hetet is, gyakorlatilag egymaga lefed kb. 150m2-et. Van olyan Xiaomi szenzor, ami három fallal és kb. 15 méterrel odább van, de stabil a link így is.

    2530+RF-em (cc2530+cc259-em) továbbra sincs, így nem tudom, hogy ahhoz képest ez mit produkál, de nekem teljes mértékben megfelel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák