Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-
-
bobsys
veterán
Koszonom a valaszokat, en sem erzem ugy, hogy problema csak kellett a pozitiv megerosites
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
nagyúr
válasz Pttypang #54570 üzenetére
csak Neked:
"Bár egzakt összevetésre ez nem alkalmas - a közszükségleti cikkek árszintje után érdemes egy pillantást vetni az Eurostat, 28 tagállam átlagos órabérszintjét összevető 2015-ös táblázatára. Rögtön kiderül, hogy a munkaerő szempontjából legolcsóbb és a legdrágább tagállam között tízszeres különbség lelhető fel.
Az élen ezen a téren is Dánia áll, ahol a munkavállalók átlagosan 41,3 eurónyi órabért tehettek zsebre, míg a lista végére (nem meglepő módon) Bulgária került, 4,1 eurós szinttel. Magyarország itt is a legalsó negyedben található 7,5 eurós átlag-órabérszinttel (ennek a dániai még mindig az 5,5-szöröse). Hazánkat nem sokkal múlja felül, az olcsó élelmiszereiről "híres" Lengyelország (8,6 euró), illetve múlja alul Románia (5 euró). Talán említeni sem kell, hogy a közszükségleti-cikkek tekintetében az egyik legdrágábbnak számító Ausztria és Svédország is jócskán megelőzi régiónk országait a bérek tekintetében ( 32,4, illetve 37,4 euró/óra)"
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
parandroid
félisten
Na igen, ha mindenki ott akar lakni, ahol sokat (vagy legalábbis normálisan) lehet keresni, az felborítja az ingatlanpiacot kissé. Nem utolsósorban azért, mert a legális, szerződéssel történő szoba- és lakáskiadás eleve költségesebb, mint a zsebbe 30k (50, 60, 80, mittudomén), aztán majd összeveszünk a rezsin.
Tény, hogy a kies Zalában az egy év alatt kifizetett német albérleti díjért (olyan 6k EUR, azaz 1,8M HUF - ami egyébként 150k HUF havonta, amennyit legálisan, szerződéssel lassan már majdhogynem BP-n is elkérnek egy albérletért) már kapok egy felújításra szoruló parasztházat valamelyik zsákfaluban, de ha...
- a továbbiakban is szeretnék emberhez méltó középosztálybeli életet élni két alkalmazotti fizetésből
- a gyerekeimnek minőségi oktatást és egy elfogadó, multikulturális, liberális szociális hátteret szeretnék biztosítani
- ragaszkodnék az egészséges életmódhoz, és az egészséghez, az azt biztosító teljes infrastruktúrával, rekreációs lehetőségekkel (a frissen vett romház felújítása, és a munka után otthon végzett kerti, háztáji munka nem ér)
- ragaszkodnék az autóhoz, igényem van a normális úthálózatra, de emellett nem bánom, ha a használható tömegközlekedési alternatíva is adottNem azt mondom, hogy Magyarország élhetetlen, de maradjunk annyiban, hogy a fentiek figyelembevételével perpill. van nála kedvezőbb alternatíva.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
addikt
válasz parandroid #54612 üzenetére
Nyilván sok 10.000 ember azért ment ki külföldre dolgozni, mert olyan jó itthon
-
tildy
nagyúr
Mondjuk errefele Brightonban siman van annyi. De akar Redhillben is, sot tan meg a duplaja is.
A mienk Londonban csak "100 millas" ( pardon, az arfolyameses miatt mar csak 95), igaz ketszobas ( pardon, 2haloszobas, magyar leptekkel ez inkabb 1 plusz ket felszoba, itt a haloszobakat szamoljak, akkor is ha kb egy egerlyuk) , de ez itt relative olcsonak szamit.[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
addikt
Nem jött át az Irónia teljesen, illetve hogy ahol ennyi egy lakás, ott nem nettó 100-120.000 Ft a fizetés.
Ne csak az árakat nézzük már, hanem a fizetést isUIO: Illetve ahol annyira drága lenne az ingatlan, hogy nem tudja az ember megfizetni, oda szerintem senki nem megy, ergo a fizetések szabják meg az ingatlan árakat, mire van pénzed, adhatnak 10-15 milláért egy full extrás 100+ m2-es házat, ha ép arra a kereset meg nettó 50.000 Ft-nak felel meg, azaz lehet itthon olcsónak tűnik az ingatlanpiac a kinti fizetésekhez képest.
UI: Nem bántásból írom, Világbéke meg minden, csak fizetés-ár arányt kellene nézni
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Tessek, bevetel/lakas ar arany.
Ez meg egy erdekes terkep arrol, hol eri meg berlesre venni es kiadni.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
concret_hp
addikt
eun belüli autó/robogó bérléshez simán jó a magyar jogsi vagy kell valamit variálni?
picit vicces, hogy a legkisebb autók 11-12€ / nap, robogó szintén, bringa szintén...vagy fullba vagy sehogy :D
-
félisten
-
tildy
nagyúr
válasz concret_hp #54617 üzenetére
Jo a magyar jogsi. ( Mi 4 napra bereltunk Skociaban valami 36 fontert egy Vauxhall Astrat?! Oke, vettunk egy full cover biztoositast meg ra, ugy volt 4 napra 60 font osszsesen.)
-
concret_hp
addikt
-
nagyúr
válasz concret_hp #54620 üzenetére
De egy bringát sokkal könnyebb ellopni, leamortizálni - egy autó pedig regisztrálva van.
Itt a kockázatot fizettetik meg, szerintem.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Tothgera30
Ármester
-
parandroid
félisten
válasz fokukac #54621 üzenetére
Ja, mi is szerettünk volna a horvátoknál bringázni egyet, de nekünk négy bicaj kellett volna... Robogón gondolkodtam még, de ahhoz már nagyok a gyerekek, hogy vigyük őket, Katicának ráadásul nulla robogós rutinja van (meg nagyobb robogót amúgy sem vezethetünk szerintem ott sem a sima B-s jogsival). Autónk meg volt, szerencsére. Szóval inkább eljártunk futni...
Egy jótanács egyébként mindenkinek, aki még a saját bőrén nem tapasztalta meg: négy nap a tengerparton l*faszra nem elég, nemhogy nyaralásra. A szlovéniai megállók viszont nagyon jól sikerültek, Skocjan is gyönyörű, visszafelé pedig Piranban a sólepárló múzeumot néztük meg a 'Hogyan kerül a tengeri só a kis kerek dobozba'-projekt keretében, az is elég nagy élmény. Predjama és Postojna sajnos elmaradtak, a kettő együtt sajnos egész napos program lett volna. Triestre viszont elég volt az egy este, ettünk igazi olasz kaját a kikötőben, sétáltunk egy nagyot a városban este, megnéztük az erőd mellől a naplementét, és a nagy részét szerintem láttuk is.
A horvát határátkelők ellenben botrányosak (bár érzésem szerint a szlovének csinálták a cirkuszt az ellenőrzéssel, bár amennyit mi láttunk, az annyi volt, hogy amikor látta a négy EU-s útlevelet az autóban, akkor továbbintett minket, és ez ment szinte minden autóval, szóval nemcsak a német rendszám miatt. Amíg áthaladtunk, egyetlen autót sem láttunk meg-, illetve kiállítva, szóval végképp nem tudom, mire ment ki a dolog. Magyar-szlovén határon semmi (és senki) nem volt (de konkrétan, magunkon kívül még másik autót sem láttunk Lenti felől), de ahogy a rádiót hallgattuk, az osztrák-szlovén határ megintcsak erősen dugult.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
EQMontoya
veterán
válasz parandroid #54624 üzenetére
osztrák-szlovén határ megintcsak erősen dugult.
Azt hogy?! Hát Schengeni mindkettő.
A horvát határokhoz: használj legközelebb wazét, az elvisz olyanhoz, amelyiknél kevesebben vannak.
Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
-
nagyúr
válasz EQMontoya #54627 üzenetére
Te nem olvasol újságot?
van, rendszeresen, mert az osztrákok szúrópróbaszerűen ellenőriznek.A baj az, hogy ezt úgy teszik, hogy 1 sávra szűkítik a forgalmat a túloldalon, ezért sokszor kilométeres sor van.
Ui. amúgy sör is van biztos, ha arra gondolsz
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
-
nagyúr
válasz FehérHolló #54629 üzenetére
vatera, jófogás, tematikus fészbúk-csoportok.
-
concret_hp
addikt
felmentem véletlen a 4es főútra matrica nélkül tuti jön a bünti mi?
vagy fullba vagy sehogy :D
-
lenox
veterán
válasz concret_hp #54632 üzenetére
Hat gyanus. Bar asszonynak meg nem jott, pedig o is felment. De mondjuk ha egybol fizetsz akkor csak 15k, az nem olyan gaz.
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
nem de kb. 5-6 egészen pici apró faktor közül az egyik meglétével kikerülhettem volna... pl. a legrövidebb út nem is arra vezetett volna, csak nem néztem meg a pontos címet...
ilyeneken amúgy úgy fel tudom húzni magam... egyrészt baze, akkor hívják autópályának, másrészt egy 8 vagy nemtom hány km-s szakasz fizetős úgy, hoyg se előtte, se utána semmi... ésstbstb.
mikor volt?
-
concret_hp
addikt
volt egyébként valamikor ilyen mennyibe kerül az autó rész is, nos nekem így néz ki:
350Kért vettem 3 éve egy 17 éves corsát, amit most valahol 200-250K körül lehetne eladni szerintem.
3 év alatt mindenféle szerviz: 135K
biztosítás: 55K
teljesítmény adó: 14K
1 szett új nyári gumi: 42K
téli-nyári gumik cserélgetése: 15K
olajcserék: 25K
pályamatricák: 50Kés kb. 21K km lesz meg a 3 év alatt, ami azért nem sok.
ha azt mondom, hogy 100K az amortizáció, akkor az 440K + a benya, ami mondjuk még kb. ugyanennyi, azaz olyan 40-42 huf / km. másként nézve kb. 24K / hó és ennél olcsóbban kvázi lehetetlen autózni.na most ha már ennyire belementünk, az a bajom, ha veszek egy újabb, jobb, nagyobb stb autót mondjuk 1.5-2M közt, annak csak az amortizációja lesz kapásból évi 200K
futja rá meg minden, de aránytalanul drágának érzem még így is
-
Viszlát
addikt
válasz concret_hp #54635 üzenetére
Ha nem szempont a versenyzes (a Corsabol tippelve nem az), akkor vegyel 9-10 ev koruli Prius II-t, ertekvesztes nem tul veszes (nincs 200k), fogyasztasod kevesebb lesz kicsivel, biztositasban valszeg nem lepsz kategoriat, teljesitmenyado kevesebb.
Szerk: Az 50k palyamatrica az hogyan? Alkalmankenti vasarolgatas?
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
concret_hp
addikt
válasz Viszlát #54636 üzenetére
ezek a 3 év alatti költségek, évente kb. 5 matrica amiből 1 v 2 havi.
ja + az átírás költségei, asszem 40K volt kb, szóval 3 évre osztva még 1K / hó
ja prius az egyik amit néztem volna, de az nekem szempont, hogy a bicóm viszonylag könnyen behajtogatható legyen, nem tudom az mennyire valósul meg ott. ill. lopkodják őket erősen ha jól tudom, bár jelenlegi helyen épp zárt udvarban parkolna az idő 9x%ában.
[ Szerkesztve ]
-
Viszlát
addikt
válasz concret_hp #54637 üzenetére
Hat ha a 17 eves Corsaba befert akkor a Priusba is be fog.
Osoknek vettem tavaly egyet es nagyon bevalt, jol kitalalt kis auto, egyedul a hangrendszer az ami valami gyalazatosan gyatra.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Viszlát
addikt
válasz concret_hp #54639 üzenetére
Haat, ha a hatso ulessor lehajtasa nelkul szeretned ezt megoldani, akkor valami benga nagy kombit kell nezzel.
-
nagyúr
Bazzeg, Fenyő Miklós idén reggel 8:20 kezdte a beállást az este 8-kor kezdődő koncertjére.
Egész nap szórakoztatno fog megint...
Mindig ez a nyár csúcspontja ezen a lakótelepen - de hogy már reggel se hagyjanak aludni, na, ilyen nem volt eddig...Pleased to meet you - hope you guess my name
-
tildy
nagyúr
válasz Tothgera30 #54623 üzenetére
En is uj melohelyre megyek. Cegen belul. Veget ert a projektunk, atkerulok mask projektre.
Vicces volt azert full stack developerkent kizarolagosan frontendes munkara akartak rakni, de szoltam, hogyha lehet, azert en szeretnek php-zni es nem csak spa-t irni. Igy ugy nez ki egy olyan csapatba kerulok, ami eleg porgos, legalabbis a projekt menedzseruk alapjan ( tipikusan olyan Gary Vaynerchuk/Casey Neistat jellegu, mentalitasu indiai figura )"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
e=mc²
őstag
válasz concret_hp #54643 üzenetére
En "lassan" 10 eve dolgozom a cegemnel, de most mar en is erzem, hogy szukseges lenne valtani.
Es tudom, hogy minden valtozas csak jo lehet, csak sajnalom itthagyni annak ellenere, hogy siman lehetne jobb is.
Ambulimax Provider
-
Tothgera30
Ármester
Számomra a munkakör tudásomhoz képest visszalépés lesz, de nem kell többet 12 óráznom, hanem reggel 8-tól 5-ig ott leszek, és a fizetés is jóval több, viszont többet kell menni, és a sulit nem tudom hogy zsúfolom mellé, meg persze kissé félek tőle. Szóval sok előnye lesz, de a kollektíva dönti el hogy igazából tetszeni fog, vagy sem.
#54640 Viszlát: Jelenleg hasonló kört futunk, faternak keresünk kombit, lehetőleg 09 utánit, benzinest, tempomattal, digit klímával. Focus MKII/III, Octavia MKII, Passat B6 van képben.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
EQMontoya
veterán
-
Tothgera30
Ármester
válasz EQMontoya #54647 üzenetére
2.0 petrol? Jelenleg 57db 2009 utáni van, ebből 21db benzines, ebből 16db 2100ccm alatt van, nah azok közül ez a példány látszólag megfelelne, de sajnos a keretből csak ilyen jönne ki.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
EQMontoya
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macska topik
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Napelem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Autós topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest