Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz KillerKollar #11203 üzenetére

    A GK100-at törölték. A GK110 létezik, de szerintem kizárt, hogy lesz belőle GeForce. Egyszerűen nem való erre a piacra.
    Lesz egy új kártya, de az a stratégia megy tovább, ami idén. GK114 vagy GK204 lesz a kódnév.
    Több GPU-s kártyák lesznek. Az AMD-nek is vannak. Az igény ezekre megvan egyébként. Az a kérdés, hogy elég nagy-e az igény, hogy hivatalos termékként legyen több GPU-s VGA. Nem hivatalosan, tehát ilyen gyártói megoldások szintjén biztos lesz jövőre is két GPU-s csúcsmodell.
    Az AMD a HD 7990-ről pont azért mondott le, mert az 1000 dolláros termékek piaca túl pici ahhoz, hogy 3-4 gyártónál több partner támadja. Éppen ezért A HIS és a TUL cégei csináltak terméket. Az ASUS MARS 2 az törölve lett.
    1000 dolláros árcédula mellett az reális alternatíva, hogy a referencia szintjén két GPU-s kártyák ne legyenek többet. Nagyjából összesen 5000 példány kell ilyen árszintre, azt 3-4 cég meg tudja oldani. Ettől egyébként a támogatás továbbra is megmarad, hiszen ezek nem különböznek a CF és az SLI kiépítéstől. Gyakorlatilag ugyanaz a támogatás szükséges hozzájuk.

    (#11205) KillerKollar: Csinálhattak volna HD 7990-et is. Az a baj, hogy az 1000 dolláros ár nagyon szűk piaci rétegnek szól, így egy referenciamodell nem éri meg.

    (#11206) fatallerror: Az AMD nem jelentett be semmit. Ők utoljára azt mondták, hogy a HD 8000 2013H1-ben érkezik. Ezen még nem változtattak. Ezt egyébként februárban közölték. Ennek megfelelnek a Q2-es pletykák.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák