Új hozzászólás Aktív témák

  • Loha

    veterán

    válasz Abu85 #10157 üzenetére

    A casual gamerek nagy része, már konzolon játszik, az egész konzolosdi rájuk épít, a 100$ alatti VGA-k meg teljesen alkalmatlanok játékra. Az új irodai gépek jelentős része, nem a legújabb architektúrára épül, sőt szerintem még mindig sok C2D-s gépet adnak el, ezeknél még bőven van értelme egy GT 520 -nak pl.

    ARMos Windowson nem fognak futni az x86-os progik, tehát a Windowsra írt programok legnagyobb része nem fog futni, ezzel pedig a játékos és az irodai PC-k piacán teljesen esélytelen a Maxwell, ha nincs mellette x86-os proci.

    Ivy Bridge csak egy kötelező kör, nem akarnak lemaradni az AMD-től ilyen téren, főleg a laptopok területén, az a Intel látott volna ebben fantáziát, akkor nem az AMD után kullogna, hanem már sokkal előbb rágyúrtak volna az IGP-re is.
    NV-nek meg nincs más választása, proci híján mindig másra kell támaszkodnia, amit egyszer már nagyon megszívott (Intel-FSB), gondolom tanultak belőle, vmint ha ki akarják túrni az Intelt a HPC fronton, ahhoz egy proci sem árt.

    Ez nem hit kérdése, voltak kémfotók meg kiszivárgott adatok, amiből egyértelműen látszott, hogy nem a GK104-et tervezték az egy GPU-s Geforceok csúcsának, és erre lehet következtetni korábbi NV-s nyilatkozatokból is. AMD-s szemszögből biztos nem is lenne értelme, de ha az elsőség a cél, akkor az NV-nél nagyon sok mindenre képesek, mert tudják, hogy ha a termék anyagilag nem is sikeres, óriási marketing értéke van az elsőségnek, erre volt már példa több is.

    Nincs értelme egy ekkora lapkát lehozni erre a piacra, mert tranzisztorok milliárdjai állnának benne kihasználatlanul
    Ott van pl. a 560 TI 448 ugyan akkora lapkával, mint a GTX580 vagy kb. mint a GK110, jelentős része letiltva, és akkor lehozzák a középkategória tetejére, tehát még nem is presztízstermék, hanem ténylegesen keresnek rajta, ha nem lenne értelme nem csinálnák.

Új hozzászólás Aktív témák