Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Golota

    aktív tag

    válasz kcsa #6265 üzenetére

    Ezt írtad: "Xcitingból 250-est nem vennék, a kasztni kicsit nagy és nehéz neki."

    Ez úgy hangzik, mint ha egy lomha, alulmotorizált robogó lenne. Aki ezt elolvassa, nem sok kedve marad kipróbálni, pedig nagyon rosszul teszi, mert ez egy remek vétel. Nyilvánvalóan alapból(!) nem megy úgy, mint egy Grand Dink, mivel nehezebb. Ha meg egy pehelysúlyú robogó alá teszel egy 250-es blokkot, az meg repülni fog.

    A nagyobb súlyért cserébe az Xciting ad egy masszív kasztnit, dual fékrendszert elöl dupla tárcsával (ez mondjuk egy 650-es Silverwingen sem evidens), kényelmes ülést és (robogós mércével nézve) masszív futóművet. Mivel a 250-es lényegében ugyanaz, mint az 500-as, csak kisebb blokkal és módosított hajtással, minden túlméretezett rajta, így olyan, mint egy tank: agyonüthetetlen. Nekem ez sokkal fontosabb, mint hogy valamivel jobban menjen. Talán azért, mert ezt az érzést megkapom nagyobb motoroktól, nem kell hozzá egy kihegyezett robogó. Tapasztalatom szerint a városban nemigen van ellenfele, mikor a lámpánál ki kell lőni és igencsak kapaszkodnia kell pár nagyobb motornak is...

    Mellesleg jegyzem meg, hogy az olaszból behozott Xcitingeknél több alkalommal is kiderül (az enyémnél is), hogy valamiért beleraktak 2 számmal kisebb fúvókát és a fogyasztásra ugyan jótékoy hatást gyakorolt, de a menettulajdonságoknak lőttek. Nem tudom, a kollégádé milyen állapotban van, de szerintem az enyémet próbálva, igencsak meglepődnél, hogy mennyire dinamikus. Ehhez egy rendesen beállított karbi, egy patent állapotú blokk és egy módosított variátorfedél kellett összesen.

    Nehezen tudnék olyan 250-est, ami ár/érték arányban megverné az Xcitinget. Mutass egy megbízható, fillérekből fenntartható 250-est, ami alatt rendes fékek vannak, nem úgy ülsz rajta mint egy hokedlin, 2 személlyel is kényelmes, van tisztességes időjárásvédelme, normális méretű (minimum 14 colos) kerekek vannak és az ülés alatt normális méretű tárolórekesz van... Nincs túl nagy választék, pedig ezek elég fontos szempontok. Ja, és ne kerüljön 2-3x annyiba, mint az Xciting.

Új hozzászólás Aktív témák