Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
typical
csendes tag
válasz KubanitoS #95299 üzenetére
Az a része, hogy elfogyott a telefon, valóban csak pech, ebben egyetértek veled.
Azért viszont, hogy az online felület nem működik rendesen (és erről gondolom tudnak is, mivel a chates ügyintézőnek és az ügyfélszolgálatosnak se kellett sokat magyaráznom, mi a probléma, egyből előálltak
- esetemben valamiért mégse működő - gyors megoldással, úgy sejtem mással is előfordult már), szerintem a T okolható. -
Keem1
veterán
Srácok, a régebbi (de már a legózós csomagban lévő) mobilnetre nem kéne vonatkoznia a törvényi 5% áfának?
A UPC vezetékes számláját már 5%-kal kaptam, de a Telekomos számlán még mindig 18% van. -
anadroid
senior tag
Majd a februárban kiállítandó számlán lesz úgy. Az vonatkozik a január 1. utáni használatra.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
Keem1
veterán
válasz anadroid #95305 üzenetére
Először én is erre gondoltam, de nem hiszem, hogy ez megfelel a törvénynek.
"Számla kelte: 2018.01.01."
Bár most nincs kéznél a törvény szövege, szerintem nem maga a szolgáltatás nyújtása, hanem a számla kiállítása a mérvadó. Ezt pedig nem a Telekom, hanem a vonatkozó jogszabály dönti el.[ Szerkesztve ]
-
dreko
aktív tag
Tisztelt fórumlakók
jan. 19 este megrendeltem egy Huawei B525s-23a routert + Domino Fix SIM kártya csomagot + Kuponbeváltás opcióval 23-ikai kiszállítással, majd jött az email: Rendelés állapota: Jóváhagyásra vár.
Tegnap semmi nem történt, ma pedig érkezett email, hogy a Rendelés állapota: Érvénytelen, Megrendelését érvénytelenítettük, kérdésemmel forduljak a fal felé, hiszen a Coopos kuponkódom érvénytelen.
Tudtok segíteni merre tovább?
-
-
Keem1
veterán
válasz bohoc71 #95310 üzenetére
Eddig én is így tudtam.
Most olvastam, amit Kali linkelt, de mivel nem vagyok jogász, nem teljesen egyértelmű. Eddig úgy tudtam, hogy a számla kiállításakor kell figyelembe venni a vonatkozó áfát, mivel a számlának nem része az, hogy milyen időszakot számlázok. Van egy keltezése, meg egy teljesítése, minkettő a Telekomos számlán januári.Ill. ha ez így jól is van, el nem tudom képzelni a UPC-ről, hogy ők meg pusztán jófejek voltak, nem úgy ismerem őket.
Különösen nem izgat ez a pár száz forint, csak furcsa, és aztán meg nehogy kiderüljön, hogy a Telekom büntiben fog részesülni.
Szerintem megvan a lényeg:
"Tekintettel arra, hogy az internet-hozzáférési szolgáltatást jellemzően időszakos elszámolású (ún. folyamatosan teljesített), az Áfa tv. 58. §-a szerinti ügyletként nyújtják, az Áfa tv. 312. § a) pontja értelmében a kedvezményes, 5 %-os adómérték azon internet-hozzáférési szolgáltatás tekintetében alkalmazható először,
- amelynek az elszámolási időszaka 2017. december 31-ét követően kezdődik, és
- amely tekintetében a fizetés esedékessége,
- valamint a számla vagy nyugta kibocsátásának időpontja is
2017. december 31-ét követő időpontra esik."És persze feltételezzük, hogy a Telekom tényleg nem előre, hanem utólag fizetett számlázást alkalmaz.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
Adott számlád elszámolási időszaka 2017. december 1. - 31., aszerint pedig nem vonatkozik még arra az áfacsökkentés, mivel az alábbiak első feltételének nem felel meg:
Tekintettel arra, hogy az internet-hozzáférési szolgáltatást jellemzően időszakos elszámolású (ún. folyamatosan teljesített), az Áfa tv. 58. §-a szerinti ügyletként nyújtják, az Áfa tv. 312. § a) pontja értelmében a kedvezményes, 5 %-os adómérték azon internet-hozzáférési szolgáltatás tekintetében alkalmazható először,
- amelynek az elszámolási időszaka 2017. december 31-ét követően kezdődik, és
- amely tekintetében a fizetés esedékessége,
- valamint a számla vagy nyugta kibocsátásának időpontja is
2017. december 31-ét követő időpontra esik.
Látom, közben kiszűrted te is a lényeget és igen, a Telekom nem előre számláz, de ez könnyen ellenőrizheted a számlán.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
anadroid
senior tag
Én is elhittem. Így buktam el két kártyát. Az egyik még most is aktiválható lenne a rányalt matrica szerint, a másik pár napja múlt volna ki, ha nem aktiváltan küldik ki (és így persze a benne foglalt percek és a net is kimúlt rajta még tavaly nyáron).
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Korábban téma volt, hogy a VoLTE szolgáltatás nem minden havidíjas előfizetéshez kapcsolható be.
Készüléket vásárolok, szeretném használni.
Voltam egy T ponton, a hölgy szerintem azt sem tudta miről beszélek. Azt mondta, hogy a flottás előfizetésem mellett a hozzá bekapcsolható szolgáltatások között ez nem szerepel.
Kérdésem tehát az, hogy minden havi díjas előfizetéssel használható? -
veterán
-
embe
nagyúr
válasz szabogabor10 #95316 üzenetére
De jó!
Köszi! -
veterán
-
legenda
-
thomas77
senior tag
válasz szabogabor10 #95318 üzenetére
Én is dominósként vártam a VoLTE eljövetelét, aztán megúntam és átváltottam előfizetésesre.
Amúgy nekem is nagyon bejött ez a VoLTE dolog. Vasárnap vettem egy iPhone SE-t és most azzal is tesztelem a Samsung S7 mellett. Eddig hibátlan. Szerintem is mindenkinek adni kellene mindenféle telefonnal. Akkor nem futnék bele olyanba, hogy nálam már a max van, de odaát még a sötét középkor! 🤔 -
dptrsk
Topikgazda
válasz szabogabor10 #95318 üzenetére
Van néhány gond (ami elsősorban üzleti ügyfeleknél) kellemetlen eseteket idéz elő, ezek a hibák prioritást élveznek a Domino bevezetéssel szemben szerintem.
-
veterán
-
törölt tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy Huawei p9 Mobil S csomag + 500 MB net 2 év hűséggel kamatmentes részletre szeretnék vásárolni. Még nem volt élőfizetésem egyik szolgálatónál se.
Az lenne a kérdésem ,hogy valami előleget ki kell fizetnem ?
-
legenda
válasz #38464487 #95325 üzenetére
Szia,
Új előfizetőknél valószínűsíthető valamennyi előleg bekérése, az összeg viszont pontosan nem határozható meg előre, mert van egy adott intervallum, ami alapján a rendszer kalkulál, de arra még az ügyintézőnek is van ráhatása.
Webshop útján kiderítheted a rendelés elkezdésével, hogy a rendszer mekkora előleget számol, üzletekben meg ügyintézője is válogathatja, hogy milyennek ítél meg adott tekintetben és az alapján mennyit lát jónak.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
gyarmatinic
tag
Üdv!
Valaki nem tudja miért szűnt meg az online kedvezmény a Samsung telefonokra?
(Mobil Korlátlan csomag + 6 GB net csomaggal tegnap még 3960Ft-ért lehetett volna kihozni ma már 99ezer Ft)Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
legenda
válasz #38464487 #95328 üzenetére
Az utolsó előtti oldalig (Adatellenőrzés) ha előleg nélkül kalkulál, akkor lehet szerencséd és nem kérnek, bár volt olyan is, akinél a rendszer nem kért, de utána felhívták telefonon és kértek - pláne ha láthattak olyan problémát vagy hibalehetőséget az ügyfél kapcsán, ami miatt különösen nem engedték a 0 Ft-ot.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
embe
nagyúr
Tegnap rendeltem egy telót, Dominó csomagban. Holnapra ígérték a T pontos átvételt. A rendelés státusza még "Jóváhagyás alatt"
Bár szerepel mellette hogy holnap vehető át, stb.
Ez a státusz jelentheti azt, hogy még nincs egyenesben a rendelésem? Akár kaphatok egy készlethiány értesítőt is? -
balint82
senior tag
válasz gyarmatinic #95327 üzenetére
Mit rendeltél volna?
Én pont ma rendeltem délelőtt egy S7-et Mobil L + 500Mb-vel és ugyanazt hozta árban, mint tegnap.Google Pixel 4a
-
balint82
senior tag
válasz gyarmatinic #95334 üzenetére
Akkor biztos elírtak valamit és most javították. Kár érte.
Google Pixel 4a
-
South Velen
addikt
válasz gyarmatinic #95334 üzenetére
Most nézem, mert én is szemezgetek az S8-cal.
Eddig 228 volt a listaára, de min. 41 online (és nem online) kedvezmény volt rá.
Most 198 a listaára, és 0 az online kedvezmény.
Árcsökkentés T módra.
Esetedben meg 69 ezer Ft-os emelésről beszélhetünk, szép...
De nem csak Samsungoknál játszották el, hanem kb mindenhol.
[ Szerkesztve ]
-
gyarmatinic
tag
válasz South Velen #95336 üzenetére
Remélem csak pillanatnyi elmezavar volt ez az online kedvezmény megszüntetés és holnapra visszajön
Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
South Velen
addikt
válasz gyarmatinic #95337 üzenetére
Szerintem nem jön vissza (esetleg egy árlista váltással), mert a bolti árlista is a jelenlegi árakat tükrözi. Amíg volt online kedvezmény, a boltban is odaadták.
Szerintem tegnap, tegnapelőtt még elfelejtették kivenni ebben a csodálatos online rendszerben.
-
embe
nagyúr
válasz Game-over #95333 üzenetére
Dominóval vennék egy telót.
A nevemen 2 flottás havidíjas előfizetés van, illetve 3 Dominó. Ezek mellé még mehet nem?
Számlafizetéssel semmi nyűg. Amikor a neten ott a számla, már fizetem is a bankkártyás gyors fizetéssel.Bár lehet vettem anno 1-2 Dominó csomagot, csak a teló miatt, De ezeket sok-sok évvel ezelőtt, nincsenek is használatban, tuti már nem is aktívak.
-
Eagl3
veterán
Sziasztok!
Jelenleg Mobile M és Mobilinternet S (1Gb) csomagom van, valamikor novemberben váltottam erre hűségidő nélkül.
Most nézem a T-Mobile honlapján, hogy az internetcsomagoknál már nincs is 1Gb, csak 2Gb-os illetve néhány alkalmazásnál ha jól értem ha elfogy az adatmennyiség, akkor tovább használhatók vagy nem is számlálja az adatforgalmat.Érdemes lenne bemennem és kérnem azt a csomagot?
-
-
atosan
veterán
válasz gyarmatinic #95327 üzenetére
Ezen dühöngök én is. Nem csak Samura volt, Huawei Mate 10 pro-ra is. Galaxy S8+ vagy a Mate 10 pro lett volna mobil s + korlátlan nettel 109 ezer, a sima S8 meg 90 ezer. Mondom majd február elején elkapom valamelyiket, erre nesze nekünk
Maine coon
-
pit stop
addikt
Érdekes sztorim és ezáltali kérdésem lenne:
Vettünk ma egy feltöltőkártyás felső kategóriás Huawei P telefont (típus mindegy is) - Telekomnál.
Telefont bekapcsoljuk, T indítóképernyő, minden jól megy... Tegyük bele SIM kártyát...
Kinyitjuk SIM tartót, és van benne egy SIM ami Vodás! Hálózati beállítások menüben szintén Vodára van ráállva készülék...Ez hogy lehet, vagy miért?
Holnap alap, hogy megyünk vissza, de ha nem a saját szememmel látom nem hiszem el.. meg nem is értem, hogy ezt hogy sikerült összehozni.
Esetleg jegyzőkönyvet kellene felvetetni, vagy csak simán vigyük vissza?Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Vivobook Pro N580VD 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- MSI Z370-A PRO
- SSD többféle, sata 2,5"
- Apple Watch Ultra 2 49mm Black Titanium Black TL M/L, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest