Új hozzászólás Aktív témák

  • Lapajbacsi

    aktív tag

    válasz sss #4782 üzenetére

    Nem biztos hogy jól gondolod.. Az lehet hogy menő, csak éppen extrém túlkínálat van és meglehetősen sok az extrémen túlképzett ember is. 2 diplomás 3 nyelvvizsgás egyetemet végzett (jobb sorsra érdemes) mérnökök ücsörögnek manapság helpdesk asztaloknál és rohangálnak tintapatront, papírt meg tonert cserélni, meg forrasztgatnak tápegység kapcsolókat, kicserélnek pár hálókártyát és klimplegetnek, ami kérem szépen, tetszik-nemtetszik, de őszintén belátva: SZIMPLA TECHNIKUSI MUNKA, még csak nem is főiskolai egydiplomás egynyelvvizsgás... hanem csak szakmai. Szép szakma jó szakma érdkes szakma, de 3-4 év középszintű tanulás BŐVEN elég hozzá. Egy sima szakközéppel ellátható feladatkör. Hiszen a technikus be tudja tenni a papírt, sőt még oprendszert is tud telepíteni-konfigurálni és hardvert cserélni (urambocsá még egy vagy sok szervert is belő), miközben fejből nem tudja elmondani a kurrens CPU típusok bináris és annak hexa megfelelője kódkészletét, stáén még pontosan az adott hardverben levő chip-ek egzakt architektúráját sem fogja felmondani neked... MERT NINCS IS RÁ SZÜKSÉGE.. Nem alkalmazott, holt ill. halódó tudással üldögélnek tehát magasan kvalifikált emberek, kb szinte betanított munkás jellegű munkakörökben, mert ő a naaagy-naaagy rendszergazda.. nevetséges... Szóval szerintem etéren ne nagyon próbálkozz..
    Egy jó mérnök az fejleszt és amit sok éven át megtanult AL-KAL-MA-ZZA, nem adja le egy proli rendszergazda szintre. Egy magasan kvalifikált értelmiségi ember az kb Szilíciumvölgy szintű helyekre pályázik és ez így (lenne) helyes. A rendszergazda egy lótifuti csicska (akit egy átlag cégnél szét szivatnak ugráltatnak idegesítenek), aki papírt cserélget, meg patront, meg mentéseket csinál ami miatt csesztetik a főnökök stb... Akármilyen menőnek tűnik, nem egy leányálom az a meló és hosszú sorokban állnak az erre ácsingózó fiatalok, akik még nem tudják hogy szívás ez a szakma... Bár itt-ott még tán meg is fizetik valahogy, de csak a jobb helyeken... szóval még csak meg sem éri széphazánkban általában...
    Én szóltam... ;)
    (nopersze tévedés jogát fenntartva, hisz több mint 10 éve csináltam ezt a melót, hiszen már rég rájöttem minderre és átláttam a szitán)

Új hozzászólás Aktív témák