Új hozzászólás Aktív témák

  • Gargouille

    őstag

    válasz Döglött Róka #27134 üzenetére

    Abból indultam ki, hogy a kolléga azt írta, hogy egyáltalán nem ért a témához és úgy hangzott, mintha valamilyen teszt környezetben akarná kipróbálni, ehhez mértem írtam amit írtam. A klónozást tekintve természetesen úgy szabályos ha sysprep-el előtte, de ha egyáltalán nem ért hozzá, akkor ez kínai neki és amúgy anélkül is működik, igaz nem elegáns, de ha csak kipróbálni akarja, akkor arra jó.

    A Win10-el kapcsolatban igazad van, valami tök másra gondoltam közben és mással kevertem. Jogos.

    A checkpoint meg véleményes, mert sokan eleve utálják mások meg ha kell ha nem használják (nekünk például multis ügyfélnél is van ahol a global IT épít erre. No comment.). Az igazság meg valahol középen van. Azt, hogy scripttel lehet automatizálni is csak mint opciót említettem. Ilyen KKV környezetben (szavaiból annak tűnik) teljesen használható megoldás lehet (ami nyilván nem helyettesíti a backup-ot) és azért nem egy észrevehető teljesítményvesztés főleg ha SSD-re rakja, ellenben különösebb hozzáértés nélkül is használható.

    A RAID0 szintén csak egy lehetőség ha tesztkörnyezet és mentés is van akkor egyszerűen, olcsón gyors és nagy storage-ot ezzel tud alá rakni. Produktív környezetben nyilván más a helyzet, de ott eleve nem kérdés, hogy rendes hardver van.

    A 2019-el kapcsolatban meg azért legyünk őszinték, picit túlzás, mert oké, hogy 1 év van hátra, de utána még 5 év extended support, tehát igazából 2027-ig biztonsággal használhatja.

    Egy nagyvállalati környezet mondjuk mindez egészen más, de ha ilyen kis "tákolt" rendszerről van szó és ha csak lepróbálni szeretné, akkor igazából rendben van a szögelés és arra tökéletes, hogy kipróbálgassa meg tapasztalatot gyűjtsön. :)

    Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

Új hozzászólás Aktív témák