Új hozzászólás Aktív témák

  • Longeye

    tag

    válasz Anász #26549 üzenetére

    Szia!
    Nálunk Vodafone-os kapcsolat van. Ha a tűzfalad külső lábát a modemre teszed rá és persze ahhoz konfigolod be (itt DHCP-vel kapsz IP címet), akkor nem lesz KIFÜ-s szűrésed.
    Olyat csinálhatsz esetleg, hogy erre a célra beüzemelsz egy külön tűzfalat és a kívánt IP címre, domain-re ebbe az irányba irányítod a forgalmat. Ez utóbbi csak ötlet, nem próbáltam még, én örülök a KIFÜ szűrésnek, nálunk nincs vele gond, legalább nem nekem kell kínlódni ezzel is.

    Tavasszal volt egy olyan problémánk az érettségi időszak kellős közepén (természetesen :W ), hogy néhány OH-s oldal nem jött be. Igazgatónő beszélt két másik iskolával és náluk ment minden rendesen. Ebből az egyik sulinak nem KIFÜS internetkapcsolata van. Akkor, hirtelen ötlettől vezérelve, kipróbáltam, hogy EDUROAM-on keresztül mi újság. Meg is lepődtem, amikor ezek az oldalak szépen bejöttek. Az EDUROAM ugyanarról a routerről megy.
    Írtam KIFÜ-nek, de azt mondták, náluk minden rendben van, Ők el tudják érni az oldalakat valami központi router-ről és azokat a szervereket nem Ők üzemeltetik. :))
    Akkor próbáltam ki ezt a modemes "trükköt", amit korábban hallottam másoktól. Csináltam még egy tűzfalat és a titkársági gépeket arra tereltem. 1-2 nap múlva rendeződött a helyzet és visszaállítottam a "normális" állapotot. Azért ez a tűzfal megmaradt hideg tartaléknak :)

    /* Egy lelkes kontár */

Új hozzászólás Aktív témák