Új hozzászólás Aktív témák

  • Timer

    veterán

    válasz E.Kaufmann #26113 üzenetére

    Jó kérdés, ez egy ezeréves tákolt ERP, amit kiváltani nem igazán lehet, mert egyrészt speciális cucc direkt logisztikai igényekre, másrészt pénz sincs másra. Ha maga az alkalmazás befagy - és ez szokott a gond lenni eredendően - akkor bedönti a kliensen ezt a db engine-t, szerencsére a szerveren futó adatbázist nem. A program következő indításánál rgazda user esetén indul egy automatikus javító, ami indexel, javít, aztán felhozza a lezáratlan folyamatot folytatásra. Na, ez nem megy neki, ha csak mezei user jogok vannak, cserébe elhasal megint.

    Valami olyat magyarázott a fejlesztő, hogy a szoftver nem direkt a szerveren lévő db-be ír, hanem a lokál db-be, amit aztán szblinkronizál a kiszolgálóra.

    Az adott helyi mappákra adtam már írási jogot a usernek, de így sem jó. Az lenne a frankó, ha a program exe-je, meg talán a db exe-je is emelt jogosultság mellett tudna futni mezei user alatt úgy, hogy ne tudják visszanyermi az rgazda jelszót a felhasználók (mert erre lenne kereslet meg szabadidő, abban biztos vagyok).

    SQL-hez kábé semennyire sem értek, nem tudom, van-e javításta parancs. Ez a Pervasive sz@r meg valami őskövület lehet, úgyhogy se normális dokumentációt, se hozzáértő embert nem találtam eddig.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák