Új hozzászólás Aktív témák

  • Timer

    veterán

    válasz MasterDeeJay #24544 üzenetére

    "Alap esetben nem kommunikál apple meg JBL cuccokkal a wifijük csak egy rakás beállítás után."

    És még a Unifi-ről nincs jó véleményed? ;]

    UAP-AC-M elvileg tudja a wireless uplinket, mégpedig a mesh szabványon belül, működik is, ha kell, de ezekben nincs dedikált backbone 5 GHz / 2.4 GHz rádió, magyarán a háttérben kialakít egy wlan-t, amivel helyettesíti ezt, és veszted a sávszélességet. A sokadiknál ez már jelenthet gondot, pláne késleltetésben. Amit írsz, abban ráadásul van is tapasztalatom, ilyen környezetben nem lesz álom WLAN-t üzemeltetni, ha uplink megoldással akarsz dolgozni. A legjobb persze kábelt húzni, de ha nem lehet / akarsz / tudtok / nincsrápéz', akkor próbáld meg (elvileg) gigabitet tudó powerline adapter / AP kombóval megoldani, tépélinknél van ilyen, talán zyxel-nél is. Hogy tökéletes ez se lesz, az biztos.

    Látom, kacérkodsz az Amplifi-vel is: nekem az van itthon lassan 3 éve, egyszerű, mint a faék, de céghez nem tenném. Olyan puruttya a tudása, hogy már itthon is gondolkodom a cseréjén. Cserébe stabil és jól néz ki, de így ennyi is. Alapvető funkciók hiányoznak három év után is belőle (több SSID, WLAN szórás időzítése, mac filter, stb.). A support szépen körbeírja, hogy majd fejlesztenek, aztán nagy lóf_sz lesz belőle. Ma már Unifi-hez is van app, ha veszel hozzá egy cloudkey-t, és unifi ap-val építed ki a rendszert, százszor jobban jársz.

    building-building bridge: egyelőre nincs vele valós tapasztalat, de hamarosan lesz. Mire az irdoában összeraktam, elmondtam egy pár a "jók_rvaanyádat!!!!"-ot. Nem részletezném, kissé bétás a cucc, de majd alakul. Viszont, amikor végre összeállt, onnantól stabil volt. Ha nem kell a nyers gigabit sávszél, akkor nanobeam még mindig nyerő, én azt mondom.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák