Új hozzászólás Aktív témák

  • sellerbuyer

    őstag

    válasz user12 #16116 üzenetére

    Ugyan ez a tapasznyalatom.

    Az állások zöménél egyáltalán nem érdekli őket az, hogy mennyire vagy jó szakember. A lényeg, hogy jófej legyél, meg alkalmazkodó, de legfőképpen csapatjátékos. Miért van ez? Mert valóban HR-esekre bízzák. Ők meg kb. ennyit tudnak, ezt is tankönyvekből jobbára, mert tapasztalatuk egyenlő a nullával, mivel őket is az utcáról vették fel.

    Ezzel "csak" az a baj, hogy az IT területen nagyon nem ártana, ha olyanok dolgoznának, akik konyítanak is hozzá vmit... különben hamar visszasüllyedünk a középkorba.

    A másik véglet valóban, ahogy írod... Én pl. amikor állást kerestem, jelentkeztem egy céghez, előre szóltak, hogy lesz egy 50 kérdéses online teszt és kérdezték, hogy vállalom-e? Mivel az álláspályázatban egyértelműen oda volt írva, hogy Windows rgazdát keresnek teljesen(!) Windows környezetbe, ezért határozottan mondtam, hogy persze, semmi gond, teljesen természetesen, sőt, örülök neki.
    Elküldték a teszt elérhetőségét, belevágtam és ha nem ültem volna, hát akkor tutira leülök... Elmondanám, hogy írd és mond 2 db, azaz kettő darab Windows témakört messziről érintő(!) kérdés/feladat volt a tesztben, a többi mind Linuxos! De ráadásul maximálisan rgazdai szintű Linux guru kérdések. Tán 3db volt, amiről tudtam vmit, mert azért beledugtam párszor már az orrom az Ubuntuba és kb. ennyi. A többit esküszöm, hogy még kigúglizni sem tudtam, olyan kérdések voltak! Tehát egyértelműen Linux rgazdának valók. Tehát már a pályázati kiírás is el volt cseszerintve... HR...

    Sokszor egyébként azért marad a HR-re, vagy épp vmi laikus főnökre az új alkalmazottak keresés/felvétele, mert a rendszergazda már nincs a cégnél/intézménynél, ill. nincs egy műszaki vezető, informatikai oszt. vez., aki segíthetne. Így jobb híján úgy vannak vele a nagyfőnökök, hogy legalább akkor személyzetis vegye már fel az új kollégákat. Ő meg persze, hogy a saját szempontjait fogja előtérbe helyezni, mást nem is nagyon tudna ugye szakmailag...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák