Új hozzászólás Aktív témák

  • sanzi89

    addikt

    Nem tudom már mit tegyek, így gondoltam beírok ide is, hátha van valakinek ötlete. Van egy iskola gimnáziumi épülete 13 darab TP-Link TL-WA901ND v3 Access Point-tal lefedve, mindegyiken a legújabb 09/04/15 gyári firmware. WPA2-Enterprise titkosítással egy Windows Server 2012 R2-ön alapuló RADIUS (Network Policy Server) autentikációt használó hálózat van kialakítva. A teljes épületet lefedő hálózatot kb. 100 felhasználó használja maximális megelégedéssel, az AP-k 250 napos Uptime-mal bírnak, de akkor is áramszünet miatt álltak le.

    Ezen felbuzdulva beszereztem és kiépítettem a kollégiumi épületbe is 9 darab ugyanilyen Access Pointot, ugyanezzel a firmware-rel. Egyedüli különbség, hogy itt nem WPA2-Enterprise alapú központi autentikálás van, hanem sima WPA2-Personal kulcs alapú. Az AP-kat maximálisan kb. 100 felhasználó használja, értelem szerűen elosztva, max 10-20 felhasználó csatlakozik egyre. A problémám az, hogy az AP-k 2-3 naponta csontra fagynak. Minden led ég folyamatosan, semmire nem reagál, WiFi-t nem szór, ping-re nem válaszol, webes felülete elérhetetlen, csak az áramtalanítás segít rajta. Watchdog-ot tud elvileg, de a gyakorlatban nem működik. Az AP-kat már megcseréltem az iskolai épületben lévőkkel is, ott ami hibátlanul üzemelt hetekig, a kollégiumba behal pár nap alatt.

    Van-e bármi tanácsotok, hogy mit csinálhatnék még? Utolsó elkeseredésemben próba képen kettőre raktam OpenWRT-t, és várok.

    "Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

Új hozzászólás Aktív témák