Új hozzászólás Aktív témák

  • Timer

    veterán

    válasz Ano #14540 üzenetére

    Először is köszönöm a választ, és Neked is, Kraft!

    Performancia gondok nincsenek, ezt a 20 főt simán kiköhögi a rendszer, inkább az életkor és az üzemeltetési körülmények azok, amelyekkel gondjaim vannak. 5 éves a szerver idén, de klímázott helyiséget még életében nem látott. Az elődöm nem tartotta fontosnak, vagy csak nem lobbizott keményen (neki nem is volt érdeke a hosszú élettartam, hiszen tőle vásárolták a vasat és az alkatrészeket is, ha úgy alakul...), engem viszont idegesít, hogy nyaranta bizony a táp környékén 70 fok körüli értékeket lehetett kiolvasni az iLO-val, heteken át. Gondolom, egy rack szervernél elvárható lenne a környezeti normális klimatizálása, itt szó sincs ilyesmiről, be van nyomva egy pár légköbméteres szobába az egész rack.

    A másik érvem, hogy most van lehetőség pályázni. Ha most nem cserélek, lehet, hogy nem lesz rá lehetőség még 2-3 évig. A cég viszont olyan, hogy 10 perces leállásért is letépik a tököm, a magyarázat senkit nem érdekel, csak menjen minden. Persze, jó magyar szokás szerint, hiába pofázok előre, teljesen felesleges, nem méri fel senki a veszélyt, mondván, majd megoldod valahogy! ;) Yepp, hogyne.

    Szóval ezek miatt álltam neki nézelődni, és keresgélni. Ami elsőre szimpatikus volt, az a "HPE ProLiant DL180 Gen9 E5-2620v4 16GB-R P440 8SFF 900W PS", de ezt megküldve két 480-as HP SSD-vel, még 16 GB memóriával, plusz redundáns táppal, na és ugye WS2012R2 Essentials szoftverrel már bőven 900 ezer nettó körül járunk, és akkor az én munkám még nincs fizetve, carepack nincs vásárolva. A küszöbérték nettó 600 körül lehet, szóval engednem kell az igényeimből, vagy legalábbis kell még egy ajánlat, amit alternatívaként belógathatok, mert ezzel elküldenek melegebb éghajlatra, az biztos. Ami fontos, hogy a réginél lassabb nem lehet a mindennapi használatban, mert ezzel már szívtam egyet, amikor kliensfronton a taknyolt W7 gépeket cseréltem brand HP W10-re, ahol - jellemzően az oprendszer miatt - olyanokat cumizok, hogy öröm nézni. Ebből nyilván ők annyit látnak, hogy 1 éve minden jó volt (nagy sz@rt volt jó), most meg minden rossz (nagy sz@rt rossz, csak ezeréves ratyi szoftvereket futtatnánk modern vason).

    Kicsit hosszúra nyúlt, de a lényeg: mi az a minimum, ami nem gyengébb a jelenlegi konfignál, de még megéri rá beruházni? Amit még néztem, az ez volt, de itt azért aggaszt az alacsony órajel.

    Jól gondolom, hogy ezekbe a szériákba nem építhető be (és a korábban megnevezettbe sem) egy konzumer SSD? Samsung 850 Pro-ból építenék RAID1 tömböt, meg egyet raknék a polcra tartalékba, de azt az információt kaptam, hogy ezekbe a gépekbe a hotplug miatt nem használhatok ilyen SSD-t, csak gyárit. Ha ez igaz, van egyáltalán olyan rack szerver a HP-nál, ahol szóba jöhet az olcsóbb SSD a gyárival szemben?

    Köszönöm a válaszokat, minden információ jól jön, mert tényleg nem vagyok gyakorlott szerver vásárló.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák