Új hozzászólás Aktív témák

  • kisskd

    tag

    Sziasztok!

    Kisebb céghez kellene nekünk pár tanúsítvány, csak ilyen "böngésző ne hisztizzen" alapon a belső szolgáltatásokhoz (webmail, owncloud, carddav felület, stb.), külső, és belső címekre is lehetőleg, plusz akkor már ha szórakozunk vele, akkor a honlapra is egyet, az "elegancia" jegyében, bár nagy interakció nincs rajta.

    Úgy tűnik, ehhez egy StartSSL OV szint lenne a legköltséghatékonyabb, mert az alatta lévők nem használhatóak elvileg cégként, ha meg máshol veszünk pár DV-t 1 domaines tanúsítványt, abból is hamar összejön az összeg + akkor a belső címek nincsenek megoldva.

    Első kérdésem, hogy előbbi költségoptimalizálási elméletem megállja-e a helyét, vagy van olcsóbb megoldás?

    Második kérdésem pedig, hogy magyar cégként mit, és milyen nyelven kell prezentálnunk a CA felé a StartSSL-nél? Próbáltam náluk rákérdezni, de eddig mindig elveszett a support útvesztőiben. Van valakinek ezzel tapasztalat?

    Egyrészt nyilván alapvetően magyarul vannak cégpapírjaink, amiknek a hiteles fordítás nagyságrendileg hasonló lehet a tanúsítvány árához, másrészt a neten keringtek infók, mely szerint telefonon kell velük egyeztetni, stb., ami részemről megoldható, de se a tulaj, se az aláíró nem beszél egy mukkot sem angolul, így őket pl. nem tudom "prezentálni", ha ezt kérnék a hitelesítéshez. Abba meg nem szeretnék belefutni, hogy kifizetjük a tanúsítvány árát, aztán kiderül, hogy 3x annyiba kerül a folyamat, vagy nem tudunk rajta végigmenni, és bukjuk a hitelesítés díját.

    A válaszokat előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák