Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bANDYka
tag
Sziasztok!
4GB-ra történő upgrade előtt állok, és két típus között vacilálok, szeretném véleményetek kikérni a dologról, melyik a jobb választás, tuningolni nem nagyon akarok, a hűtés a gépembe passzív, nem tudom alapjáraton mennyire melegszenek ezek a mai RAM-ok, szempont kell-e hogy legyen a melegedés.
Első:
OCZ DDR2 PC2-8500 Reaper HPC 4GB Edition
Második:
Kingston HyperX DDR2 KHX8500D2K2/4G
Melyik a jobb választás, árban nagyon hasonlóak, ezért pláne nem tudok dönteni...
Válaszokat érveket előre is kösz!
Üdv.:
bANDYKaseeing is believing...
-
Finwe
őstag
-
Gicz
addikt
Sziasztok, egy kérdésem lenne hozzátok :
e8400 procit használok egy gigabyte x48-ds5 lapban, mellé 1066 MHz es Geil Ultra 2*2GB ramot
a proci 454*9 = 4086 MHz en ramok pedig 1090MHz-en járnak
everestben a ram írás 9600 MB/sec az olvasás pedig 8500MB/sec
az eddigi gépeket amiket néztem mindig az olvasás volt a magasabb érték...
tehát a kérdés: nem lehetne az olvasás-t valahogy feljebb vinni? hiszen ha irni tudnak annyival akkor olvasni és ken tudniuk nem?
-
dokee78
félisten
-
dokee78
félisten
Ki mennyit hozott ki Kingmax 800MHz-ból?
-
Gülredy
tag
Aki tudja a megoldást az légyszi segítsen!
Már egyszer írtam, de nem kaptam megfelelő választ az alábbi kérdésemre:
Van egy gigabyte ga ma790gp-ds4h lapom, hozzá egy 9950 BE és van 2 X 2gb kingmax tinybga memóriám aminek állítólag 1066-on mennie kellene de mégsem teszi.Még vásárlás előtt utánna néztem, a processzor am2+-os így támogatja az 1066-ot, az alaplap a hivatalos weboldal szerint, úgyszintén támogatja a kingmax 2gb-os 1066mhz-es memóriamodult. Mégis ezt a gyakorlatban sehogysem sikerül összehozni. Próbáltam már, azt hogy +0,30 at adok rá, hogy 2,1 legyen a voltage (mert a kingmax hivatalos weboldalán ez van) de egyszerűen nem bootol be, mire eljuta windows betöltéséig akkorára újraindul magától. Megjegyezném hogy a két memória az első kettő channelben van és így jelenleg dual channelként fut, és unganged módban van. (Ezt csak azért mondom, hátha befolyásolja.)
Van még két dolog amit nem értek. A biosban azt írja hogy 800mhz-en megy a memória.
De a cpu-z-ben a Memory fülnél azt írja hogy a DRAM FREQUENCY 400mhz, viszont az spd fülnél az egyik memóriához 555mhz-t ír (slot1) másikhoz meg 400 mhz (slot2). Ezen belül még azt is furálom, hogy a max bandwith az 555mhzesnél pc2-8900 a 400mhz-esnél pedig pc2-6400. Ha két ugyan olyan memória van benne akkor nem egyeznie kellene a kettőnek? (az időzítések is másak)
Most akkor az egyik csak 800 mhz-es lenne? Az iponról rendeltem és állítólag mind a kettő 1066-os a kis vinnyetta is azt írja mindkét memórián hogy 1066mhz.Egyszóval, hogyan lehetne megoldani az 1066on történő használatot, és miért tér el a két érték egymástól?
-
Gyuri27
félisten
válasz Gülredy #20159 üzenetére
Az az 555 nem 533?
Egyessével tedd bele a modulokat és nézd meg az spd fül miket ír (sebesség, időzités).
A legjobb lenne ha két screen shotot tennél be ide.
Amúgy meg ha a vásárlás elött kérdezel, kicsit többért szvsz lett volna javaslat normális kitre.Amd - Radeon - Ryzen
-
dokee78
félisten
Az 800-as OCZ XTC Platinum vajon vinné az 1200MHz-t 5-5-5-15-ben?
Most 1000-et megy 4-4-4-15-ben. -
pr0bi
senior tag
.
[ Szerkesztve ]
-
r0xy
csendes tag
Sziasztok. sikerült összeraknom a gépet, fel is tettem rá egy vista 64et.
kicsit instabil az egész rendszer, fagyott is, és kékhalál is volt párszor pár óra alatt.
azt javasolták nézzek egy memóriadiagnosztikát.
megnéztem, és hibát talált a memóriában.
a kérdésem az lenne, hogy vigyem vissza a ramot? vagy valami beállitási probléma lehet?a konfig:
gigabyte ep45-ds4
core 2 duo e8500
corsair twinx dominator 4gb (2x2) 8500C5DF 1066 DDR2
radeon hd4870x2 2gb
samsung 320+500gb sata2
coolermaster realpower m700üdv: Tomi.
-
nagyúr
válasz dokee78 #20161 üzenetére
Próbáld ki. Általában vinni szokták a modulok az 5-5-5-15@1200MHz-et, ha 1000-en tudják a cl4-et, de ebből még nem lehet levonni messzemenő következtetésket, mivel az adott modul chip-jeitől függ leginkább. Mien feszen megy a cl4@1000MHz?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
r0xy
csendes tag
-
Gülredy
tag
Ez az a memóriamodul amelyikhez csak 400 mhz-t ír a cpu-z:
Ez meg az amelyik 555ös:
A képeken mind a kettő 800 mhz-en van, de kipróbáltam egyesével 1066on futtattni. Ez az elsőnél nem sikerült (400mhz-es) de a másodiknál (555mhzes) sikerült bootolni és a windows is simán futott. (csináltam arról is képeket ha kell az is berakom)
Észrevettem még azt is, hogy azon a memória modulon amelyik megy 1066on azon a chip-eken a nanya 0850 es szám szerepel (mindkét oldalt) míg a másikon amelyikkel nem megy 1066-on azon csak nanya 0839 és a másik oldalán pedig nanya 0838 szerepel.
Mégis mindkettő cimkéjén az áll hogy kingmax 2GB 1066, de az egyik modul semmiképpen sem megy 1066-on még magában sem, pedig próbáltam úgy is hogy +0,35 öt adok rá de akkor sem.
Kezdem azt hinni hogy az egyik csak 800mhz-es és rosszul lett címkézve. -
dokee78
félisten
WinRAR:[link]
-
Gyuri27
félisten
válasz bANDYka #20162 üzenetére
Saccolom +3-4 centi. A nagy oczben kérdezz rá.
Gülredy: [link] ide másold be majd valami iponos mond okosat. Nekem is úgy tünik valami nem kerek a "400"-l. De a másiknál sem értem az 555-t. Szvsz gari mindkettő. Itt a ph-n 20 körül már ocz 1066-s ramokat is kapni szvsz nem mindegy.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
goodboy007
senior tag
Sziasztok!
Kérdésem, hogy mennyi lenne szerintetek a reális eladási ár, 2x1GB Corsair Dominator 1066MHz-es memóriákért (KIT), amik hibásak. Kb. havonta egyszer-kétszer kékhalálozik a gép, de újraindítás után már minden jól működik, a dolog randomszerűen jön elő. Memtest kimutatta, hogy mindkét modul hibás. Tavaly májusban vettem Giannitól őket és élettartam garanciásak, szóval aki megveszi, ki tudná cseréltetni őket, csak az a baj, hogy a három hetes átfutási, javítás/csere (nem tudom mit kell ezzel szarakodni, memtest, szar, jó akkor kuka és újat elküld, ennyi lenne) idő nekem túl sok, így ezért gondoltam inkább a lecserélésükre. Igazából, akit nem zavar ez a havi 1-2 kékhalál, annak teljesen jó otthoni használatra, de engem nagyon idegesít. főleg, hogy sokat játszom RTS-ekkel neten és ugye ott nem lehet újracsatlakozni játék közben. Jelenleg 1150MHz-en használom őket, 2,2V-on, de már alapórajelen is kékhalálozott a gép, úgyhogy nem emiatt van.A kérdés tehát adott, mennyit érnek?
"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
Gyuri27
félisten
válasz goodboy007 #20176 üzenetére
Egy: ennek nem itt a helye.
Kettő: gyári fesz a ramoknak 2.1!
Három: azért mert leadod gariba még nem biztos, hogy garizva is lessz. Kéne Gianni pozitiv megerösitése.
Négy: Most 15k az új és azonnal. A használt kb 11-12k azonnal. De mivel ez várós (ha megy a gari) max 9-10.Amd - Radeon - Ryzen
-
h.adam.92
őstag
Hello!
Szeretném megkérdezni, hogy kevesebb időzítéssel vagy nagyobb órajellel lehet-e jobb teljesítmény elérni? Most 916MHz-en mennek a ramjaim gyári 5-5-5-15-ös időzítéssel. Ha felteszem gyári 1066-ra az órajelet akkor gyorsabb, mintha a jelenlegi órajelen 4-4-4-12-re állítanám be őket?
[ Szerkesztve ]
-
i are robot
senior tag
Üdv!
A következő érdekelne. Egy renderelő konfigot állítok össze, amin gyakorlatilag csak 3DSudio+VRay renderek mennének, semmi más. LGA-1366-os alaplap+cpu, DDR3, 6GB-os kit menne bele. A kérdés konkrétan az, hogy ha 1600MHz-es RAM szettből CL9-es lenne 48e körül, CL8-as pedig 61e körül, megéri a 13e pluszt a C8-as, renderelésnél számít-e bármit a memória késleltetése? Az fix hogy a renderelés csúcsra járatja a cpu-t, meg a memóriát is használja, de attól tartok a késleltetés ezesetben nem oszt nem szoroz, és azért 13e Ft is pénz, nem is kevés. Előre is köszönöm!
-
Ádyka
őstag
válasz CHIPman #20181 üzenetére
Én nemérteeeeeem, és Ő sem értiiiii! Elmondanád mégeccer?
Amúgy pár hsz-szel feljebb, ahol a CPUZ képek vannak, mi az az 555 MHz-es érték a kingmax ramnál az SPD-ben? Ezt írja ki egy sima 2 gigás kingmax 1066-os ramra?
Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
borat26
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg 2 db Kingmax 1066-ot hajtok.
A kérdés, hogy ezekből mit lehet kihozni tuningnál?
Mi a legjobb időzítés ehhez a ramhoz?
Ha netán lecserélem mondjuk nevesebb gyártmányra, akkor jelentős többletet tudok kihozni a gépből?Köszi előre is.
ASROCK B365 M Pro4 |Intel I5-9400F|Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 2666 Kit|Gigabyte GTX 1070 Windforce 8GB OC |Thermaltake Element V3|Zalman ZM600 LXII|LG 29WN600
-
borat26
aktív tag
sgergi,CHIPman:
KöszönömASROCK B365 M Pro4 |Intel I5-9400F|Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 2666 Kit|Gigabyte GTX 1070 Windforce 8GB OC |Thermaltake Element V3|Zalman ZM600 LXII|LG 29WN600
-
goodboy007
senior tag
válasz Gyuri27 #20177 üzenetére
Miért ne lenne biztos, hogy garizva lesz? Külső sérülés nincs rajta, ha a memtestet lefuttatja, láthatja, hogy hibás. Azt tudom, hogy 2,1V az ajánlott gyári érték, de az 1150MHz-es órajelhez már nem gyári érték kell nem?
Amúgy köszönöm a válaszod és elnézést kérek, nem vagyok aktív fórumozó, úgyhogy nem tudtam, hogy ezt nem ide kéne. Melyik is akkor az én topicom?"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
KicsiPit
tag
Hello! Szeretném a ramokat kicsit felhuzni...a cpu z ban 534Mhz látok...
Üdv
-
KicsiPit
tag
válasz kaoszpapja #20193 üzenetére
Szoroztam..de nem ezt kellene látnom...hogy tudnám kicsit feljebb állitani?
Üdv
-
CHIPman
nagyúr
Melyik az az érték az időzítéseknél, amit ha lazábbra veszek(nagyobbra állítok), akkor a legkisebb a teljesítményesés? (ezek közül: 5-5-5-18)
hardverapro.hu/tag/chipman
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz CHIPman #20196 üzenetére
szerintem az utolsó (de ezt csak a személyes tapasztalatomból mondom ha valaki lehordana hogy nem így van )
de az biztos hogy az első semmikép abban biztos vagyok
de egyébként megnézheted everest bencsben hogy mi van ha az elsőt 6osra állítod vagy mi van akkor ha az utolsót 21re
valószínüleg a 2.nál lesz a legkissebb teljesítmény vissza esés
de mondom próbáld meg
-
i are robot
senior tag
Erre senki nem tud valami okosat mondani?
Elég döglött ez a topik, a végén még kénytelen leszek valamelyik másikba átmenni, hogy kioktassanak, ménem itt kérdezem meg
-
lsc
nagyúr
válasz i are robot #20198 üzenetére
Itt többféle időzítéssel tesztelnek ddr3-at, dönts . Az oldalon van a tesztnek első része is .
Az élet kegyetlen .
-
Impossible
csendes tag
Üdv
Memóriát szeretnék vásárolni, de se a tuninghoz (épp ezért nem is akarok), se a ramokhoz nem értek....
Ezért szeretnék vmi olyan memória 2x2Gb-os kittet találni ami buherálás nélkül jól ,és gyorsan működne, keretem rá 29000Ft.
Nagyon nagy segítség lenne
A válaszok előre megköszönve"Rise and Shine Mr. Freeman, Rise and Shine"
Új hozzászólás Aktív témák
- DIGI kábel TV
- Futás, futópályák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - MMO
- Óvodások homokozója
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- ADATA AM1P24HC4R1-BUNS 2x4GB 1Rx8 PC4-2400T-SA0-11 DDR4 2400 CL17 1.2V
- DDR3 - EDO RAMok - Retro - 4 GB - 512 KB - Corsair, Samsung, stb. - nagy mennyiség - több márka
- G.SKILL FlareX 2x8GB DDR4 3200MHz F4-3200C14D (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Trident Z5 Neo DDR5-6000 CL32 2x32GB EXPO memória eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest