Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zaja8
aktív tag
Hello!
most van a gépembe 2*1Gb kingston memória dual channelben, és tennék bele még 2*512Mb-ot (akkor megmaradna a dc) akkor az jobb lenne vagy nem jó ha 1gigás is meg 512es is van benne? -
HoReSz1975
őstag
ha valakinek van OCZ REAPER 2*2GB 1150MHz -es kit -je, akkor leírhatná, hogy milyen beállitásokkal tudott elérni valami jobb eredményt
Nekem Q6600 & Gigabyte EP45-DS4 lap mellett nem sikerül semmi normálisat beállitani...
-
zaja8
aktív tag
válasz kaoszpapja #20705 üzenetére
és a 32bit-es xp fogja tudni kezelni a 3giga ramot?
(VGA-n is 1giga van nekem) -
Vipera90
csendes tag
Srácok azt honnan lehet megtudni hogy hibás-e valamelyik RAM, kijelzi mind a 4 gigát de már filmnézés és firefox alatt is kékhalált jelez ki és a RAM-ra panaszkodik.
Q9450/CoolerMaster Hyper 212/Asus Rampage Extreme(X48)/Kingmax 2*2Gb 1600/Sapphire Radeon HD 4870/Chieftec 550W EPS
-
zaja8
aktív tag
válasz kaoszpapja #20707 üzenetére
köszönöm kaoszpapja
-
Panthera
őstag
válasz kaoszpapja #20704 üzenetére
Ott is fordítva írja őket. Lehet hogy az alaplapon van elírva akkor.
Van 2 Kingmax ram, az időzítések ugyanazok, csak a chip nem. Időzítések jelenleg: 5-5-5-15 és single módban mennek. A chip az kizáró ok lehet?[ Szerkesztve ]
-
-
Panthera
őstag
válasz kaoszpapja #20712 üzenetére
Az egyforma színűekbe tettem, próbáltam mindkettő slot párt. Lehet hogy mégis számít a chip.
-
zaja8
aktív tag
válasz kaoszpapja #20714 üzenetére
Mégeccer Köszi szépen!
-
Fejes Péter
tag
Helótok!
Hogy érdemes ramot vásárolni?Nekem egybe van a 2gb a gépbe.De nem tudom hogy lehetne jobb teljesítményt elérni hogy gyorsabb legyen a rendszerem.Dual channel-be akartam kötni de nem jött össze.Van egy 1gb-s kingmax ramom és egy 2gb-s kingstone.Néztem a 2 ram időzítését és nem eggyezet szóval szerintem az is közre játszik.
[ Szerkesztve ]
by Peti007
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz Fejes Péter #20720 üzenetére
már akkor se megy dc-ben ha a két ram mérete külömbözik, az időzítésnek is eggyeznie kell, meg az se biztos hogy a két ram egyforma feszültségen visziaz adott órajelet és/vagy időzítést.
szal két egyforma ramot kellene dc-be kötni.[ Szerkesztve ]
-
Fejes Péter
tag
válasz kaoszpapja #20721 üzenetére
Kösz a választ..!Nem igazán voltam vele tisztában de akkor most már tudom.Akkor majd veszek kitbe annak 100%-ba mennie kell.
by Peti007
-
romero28
senior tag
segítséget kérnék . ddr3 1600 mhz-es ramot szeretnék vásárolni 2x2gb-ot . max 30k-m lenne rá . mit ajánlotok , melyik márkát
-
Immy
őstag
NOTEBOOK DDR2 PC6400 800MHz 2048MB GEIL CL5
Nem találok spd értékeket, pedig már sokat kerestem :S
667-en akarom üzemeltetni és jó lenne tudnom, hogy ott milyen időzítésekkel rendelkezik.Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném.
Immy
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Immy
őstag
válasz kaoszpapja #20726 üzenetére
Ez logikus
Csak én arra vagyok kíváncsi, hogyha alacsonyabb mhz-en járatjuk akkor jobb késleltetést vesz fel? (mondjuk cl4)
-
romero28
senior tag
válasz kaoszpapja #20725 üzenetére
szóval nem érdemes nagy összegeket kiadni nagy nevű tuningramokra
nem jobbak annyival , mint amennyivel drágábbak[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
Magától nem vesz el más értéket moint ami az SPD-ben van (ami valószínűleg 5-5-5-15/18). Hiába veszed vissza az órajelet az időzítése nem változik magától. Kézzel visszaveheted az időzítéseket de ez ugye már tuningnak számít, tehát ki kell tapasztalnod meddgi stabil.
#nincsbennetarcsi
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz romero28 #20728 üzenetére
azt nem mondtad hogy tuningra kell, de abban is elég jó, serito-nak az 1333-as kingmaxai asszem 1800-at is mentek, de írj neki egy pü-t biztos fog válaszolni. én ha veszek ddr3-as ramot akkor az valószínűleg kingmax lesz de nyárig még változhat. ár érték arányban a kingmax messze a legjobb.
jah és az ATi jobb
[ Szerkesztve ]
-
Immy
őstag
A laptopok biosának a tuning lehetőségei egyenlő a nullával. Ergo nincsenek is beállítások.
Gyárilag a laposokban én úgy tudtam a memória spd-ből állítja be a kívánt értékeket.
(ha tévedek akkor honnan tudja hogy xxx mhz-en mennyire laza késleltetésnek kéne lennie)Azt tudom hogy 5-5-5-18 800mhz-en. De mivel a laptopom csak 667-et támogat ezért valószínű hogy csak 667-en fogja hajtani.
Van gyárilag alacsony késleltetésű notebook memória, csak sokkal drágábban: depo
-
sti10p
senior tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy ha a 800MHZ FSB-s Dual Core procim mellé veszek egy 2GB-os 1066MHZ-es DDR2 Kingmax memóriát, az fog e nekem "underlockolva" 800MHZ-en menni vele? És ha igen akkor az időzítéseket is lejjebb tudom e venni, vagy ez így már lassabb lenne mint egy tényleg 800MHZ-es?[ Szerkesztve ]
XY
-
mr.tejjfel
tag
Sziasztok.
Kérnék egy kis segítséget.Laptopba szeretnék 2*2Gb ramot venni.Jelenleg egy Micron ddr2-800 2gb van benne és bővíteném, de úgy hogy a két ram dc-ben menjen.Mind ez egy Amd turion x2 procis gépbe menne. Valaki Tudna nekem ajánlani, milyen ram kellene?Mert a Kingston honlapján a hp 6735s-laptophoz olyan memóriát ír amit nem láttam még párban és olyanokat olvastam, hogy a laptopok érzékenyek a ramokra+itt azt olvastam, hogy ha nem párban veszi az ember, akkor nagyon valószínű, hogy nem fognak dc-ben menni.Előre is köszönöm a segítséget.
Köszsönöm. -
kaoszpapja
aktív tag
válasz mr.tejjfel #20735 üzenetére
igen érdemes kit-ben venni a ramokat, de ha két ugyanolyat veszel úgy is menni fog.
azt most megnem mondom neked hogy a te laptopodba mi lenne kifejezetten jó, de ha nem noname-et veszel akkor valószínűleg jó lesz bele bármi ami 800mhz-es ddr2 noti ram. -
mr.tejjfel
tag
válasz kaoszpapja #20736 üzenetére
Köszönöm a Gyors választ.
3 ram van amit kinéztem. Ezek közül melyik lenne a legideálisabb?
-GeIL GX2S6400-4GBDC
Kapacitás: 4 GB (2 x 2 GB)Sebesség: PC6400 800 MHz
Feszültség: 1.8 V
Hűtés: alumínium
Típus: DDR2
SPD: 5-5-5-15
-Kingston KTH-ZD8000C6/2G(ezt ajánlja a kingston a laptopomhoz, de nincs belőle kit)(Elvben ez system specifikus)
Kapacitás: 2 GBSebesség: 800 MHz
Feszültség: nincs adat
Időzítés: nincs adat
Hűtés: nincs adat
Foglalat: SO-DIMM
-Kingston KVR800D2S6K2/4G
Kapacitás: 4 GB (2 x 2 GB Kit)
Sebesség: 800 MHz
Feszültség: 1.8 V
Időzítés: CL6
Hűtés: nincs
Foglalat: SO-DIMM
Egyéb: Non-ECCKérdésem az lenne, melyik lenne a legmegfelelőbb?
Előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Harti
senior tag
Sziasztok!
Ma érkezett meg a 2x2GB-os kit-em, beraktam a gépbe, minden rendben, BIOS látja a 4GB-ot. Viszont a 32bit-es Vista és a CPU-Z is 4-et mutat.
Nem 3-nak vagy 3,5-nek kellene látszania a 32bit miatt?
Előre is köszi a válaszokat!
-
Qru
MODERÁTOR
-
Owerlord
tag
Sziasztok!
Gyors kérdésem lenne Kingston Hyper X vagy Ocz Reaper 1066 Mhz?
Illa berek,nádak erek,a motorosok jó emberek! :)
-
Batka666
csendes tag
Sziasztok!
A Dell XPS M1330-as laptopomba szeretnék memóriát venni, de nem igazán tudok dönteni:Corsair VS4GSDSKIT800D2 (ValueSelect)
vagy
Kingston KVR800D2S5K2/4G
(http://www.valueram.com/datasheets/KVR800D2S5K2_4G.pdf)Egyelőre ez a kettő tűnt jó választásnak. Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
Tomate
veterán
Attól, hogy még 32bit-es ki tudja írni, hogy gyakorlatilag mennyi memória van a gépben. Azt is kiírná ha 16gb lenne, viszont amit ténylegesen kezel az 3,5gb! Javaslom tegyél fel egy 64bit-es OS-t!
Ne csillanjon fel a szemed, hogy annyit kezel amennyit lát.
[ Szerkesztve ]
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz mr.tejjfel #20737 üzenetére
amelyikre a legtöbb garit adnak. ha ugyanannyi a gari akkor a kingston-t a megbízhatósága, a geil-t meg jobb az időzítése miatt érdemes megvenni.
én a geil-t venném.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- ADATA AM1P24HC4R1-BUNS 2x4GB 1Rx8 PC4-2400T-SA0-11 DDR4 2400 CL17 1.2V
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- G.SKILL FlareX 2x8GB DDR4 3200MHz F4-3200C14D (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest