Hirdetés
- PlayStation 5
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Elite: Dangerous
- Elden Ring
- Nintendo Switch
- Magic: The Gathering Arena
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- World of Tanks - MMO
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
malwy
senior tag
válasz olisadebe #20517 üzenetére
Adjál memóriának rendesen feszültséget, ahogy tetted. Ha giga lapod van Performance levelt Standardra, MCH feszültségre is adjál 0,2 V-ot kezdésnek. Ha semmiképp nem jön össze, akkor próbáld egyesével vagy kettesével a ramokat.
Úgy általánosságban kérdezném: Ha nem tuningol az ember és Auto-ra teszi, akkor csak nem feszeli szét magát, igaz? Én úgy tudtam, tuning nélkül nyugodtan mehet minden auto-ra.
-
xrvman
őstag
Érdemes eladni egy 1gb 667 mhz kingmax memóriát, csak azért hogy ezután 2x 1gb 800mhz memóriákat tegyek bele?
-
Stitch
őstag
Sziasztok!
Adott egy NF7 plusz Barton 2600+ párosítás, ami memória bővítés előtt vígan ment 10*200MHz-en. Mióta belekerült a gépbe még egy 512MB-os modul (PC3200), azóta BIOS változtatások után szarakodni szokott, többszöri újraindítás után hajlandó elindulni, akkor sem az elmentett beállításokkal. Nagy nehezen sikerült a gyári, 11,5*166MHz-en elíndítani, viszont Everestel leellenőrízve pocsék memória sebesség értékeket kaptam. 200MHz-es busz sebességgel szeretném használni a gépet, de sehogy sem sikerül. A memória időzítéseket is visszavettem, de nem segített. Szerintetek mivel kéne még próbálkoznom?
Üdv!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz zoo8800 #20555 üzenetére
4-4-4-12ben -50Mhz.és gyorsabb tesztek szerint
chege nah igen. de nem megy feljebb. nem is értem. előző lapomban mentek 1020at a 800 geiljeim. itt meg 920nál elakadok. 2.3V is kevés neki. holott 2.1Von viszi 4-4-4-12ben 850et.
[ Szerkesztve ]
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
-
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz Stitch #20562 üzenetére
nem, mivel az fsb-t csökkentetted és a szorzót növelted így kissebb lett az fsb meg így (asszem) a sávszélesség is és ezért dobott gyengébb eredményt.
szerk.: egyébként egyforma a két ram? mert lehet hogy az eggyiknek több fesz kell a 400mhz-hez vagy az eggyiknek nagyobb az időzítése.
[ Szerkesztve ]
-
Stitch
őstag
válasz kaoszpapja #20564 üzenetére
Most ugyanolyan beállításokkal megy, mint amikor legelőször raktam be a modult. A jobb eredményeket akkor mértem, de azóta volt kismillió állítás, bios reset meg hasonlók. Nem kellett volna hozzányúlni. Most örülök, hogy megy egyáltalán..
-
leftyke
aktív tag
válasz kaoszpapja #20563 üzenetére
Azokat nem emeltem Emeljek rajta? Mondjuk így elég stabil.
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz leftyke #20567 üzenetére
ha mindeggyiket beállítod alapra:
-dram voltage
-dram termination
-a channel reference
-b channel reference
-fsb/dram reference
és ezután beállítod a megfelelő dram voltage-ot, akkor beállítja rendesen neked a többit, de úgy is meglehet hogy beállítod a dram voltage-ot és a többit ennek a felének rakod be.
ugyanaz minda2, kinek hogy tetszik. így már mennie kell 2.06v fölé.[ Szerkesztve ]
-
leftyke
aktív tag
válasz kaoszpapja #20568 üzenetére
Megemeltem. Délután ment megint a prime és most nem indult újra és hiba sem volt. De megfagyott
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz leftyke #20569 üzenetére
hány mhz-en és mien fesszel? jah meg időzítés? sajnos csak ezek meglétével tok segíteni
ha még mindíg 890mhz, 5-5-5-15, 2.06v akkor még tolj a feszültségen és a refeket se felejtsd el! én úgy szoktam hogy nagyobb feszt adok neki és úgyis megnézem hogy megy-e ha megy akkor viszem egyre lejebb.[ Szerkesztve ]
-
leftyke
aktív tag
válasz kaoszpapja #20570 üzenetére
890mhz.en megy 2,04V-al,5-5-5-15ös időzítés.
-
leftyke
aktív tag
válasz kaoszpapja #20572 üzenetére
Bekapcsol persze megy is tegnap 3órát ment a memtest. A prime95 vagy resetel vagy megfagyasztja a gépet és hibát nem ír Megnézem már az OCCT nem egy hanem 2órában.
[ Szerkesztve ]
-
Sárpac
nagyúr
Skacok van 2x2GB 1000Mhz OCZ Reper kittem, hogy állítsam be úgyhogy a legjobb teljesítményt kapjam giga p35 lapban?
5.5.5.15-ig vágom utána mikre figyeljek a biosban?Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
Sárpac
nagyúr
válasz kaoszpapja #20576 üzenetére
Én a subtimeokra vagyok kíváncsi 1066-on megy most Fesz 2.05V Így most 5.6.6.18.
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
leftyke
aktív tag
válasz kaoszpapja #20575 üzenetére
Most az OCCT-nél csinált egy olyat hogy 4másodpercre megfagyott sípolt egyet és ment tovább gép rendesen . A beállításaim:
Robust Graphics Booster.........................[ Auto ]
CPU Clock Ratio....................................[ 9 ]
Fine CPU Clock Ratio...............................[ 0 ]
CPU Frequency ...................................[ 445 x 9 ]******Clock Chip Control******
CPU Host Clock Control..........................[ Enabled ]
CPU Host Frequency (Mhz)........................[ 445 ]
PCI Express Frequency (Mhz).....................[ 100 ]
C.I.A 2 [Disabled]******Advanced Clock Control******
CPU Clock Drive.................................[ 800mv ]
PCI Express Clock Drive.........................[ 900mv ]
CPU Clock Skew..................................[ 0ps ]
MCH Clock Skew..................................[ 150ps ]******DRAM Performance Control******
Performance Enhance [Standard]
Extreme Memory Profile (XMP)....................[ Disabled ]
(G) MCH Frequency Latch.........................[ 333MHz ]
System Memory Multipler..........................[ 2.00 ]
Memory Frequency 800...........................[ 890 ]
DRAM Timing Selectable............................[ Manual ]CAS Latency Time................................[ 5 ]
tRCD.............................................. ....[ 5 ]
tRP............................................... .....[ 5 ]
tRAS.............................................. ....[ 15 ]
******Motherboard Voltage Control******Load-Line Calibration [Enabled]
CPU Vcore [ 1.25000 ]...................[ 1.350 ]
CPU Termination [ 1.20 ]...................[ 1.30 ]
CPU PLL [ 1.50 ]...................[ 1.500 ]
CPU Reference [ 0.760 ]...................[ Normal ]MCH Core [1.100 ]...................[ 1.300 ]
MCH Reference [0.760 ]...................[ 0.743 ]
MCH/DRAM Refernce [0.900 ]...................[ Normal ]
ICH I/O [1.500 ]...................[ Normal ]
ICH Core [1.100 ]...................[ Normal ]DRAM Voltage [1.800 ]...................[ 2.04 ]
DRAM Termination [0.900 ]...................[ 1,02 ]
Channel A Ref [0.900 ]...................[ Normal ]
Channel B Ref [0.900 ]...................[ Normal ] -
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz leftyke #20578 üzenetére
az Advanced Clock Control-ban még ne jáccál a skew-kkal tedd vissza őket alapra. MCH Reference-nek add meg a 0.760-at ha nem jön ki 0.760-ra akkor inkább egy kicsivel többet adj mint egy kicsivel kevesebbet.
MCH/DRAM Refernce: 1.02
Channel A Ref: 1.02
Channel B Ref: 1.02a többi maradhat
[ Szerkesztve ]
-
leftyke
aktív tag
válasz kaoszpapja #20580 üzenetére
Csinálom és indítom a testet.
-
leftyke
aktív tag
Beállítgattam most megpróbálok egy testet. Amúgy a többi beállítást rendbe találod?
-
leftyke
aktív tag
válasz kaoszpapja #20583 üzenetére
Meghalt a teszt. Most mindent visszavettem gyárira félek kinyírom az egészet. Kéne ettől egy jobb beállítás ami stabil. Vagy itt valami nagy baj lehet? Múltkor még ment 3600mhz-en alap feszen, most már azon sem megy.
Ezt miért nem szabad piszkálni:Advanced Clock Control?
[ Szerkesztve ]
-
leftyke
aktív tag
válasz kaoszpapja #20585 üzenetére
Hogy a ramok szorzóját veszem vissza? Akkor most mit állítsak mire?
[ Szerkesztve ]
-
leftyke
aktív tag
válasz kaoszpapja #20587 üzenetére
890en ment és az alá nem lehet vinni Vagy azt akarod hogy nagyobb MHZ-en menjenek?
-
leftyke
aktív tag
válasz kaoszpapja #20589 üzenetére
Persze. Itt leszek este. Max zuhany vacsi ilyenek de itt vaok.De ha van ötleted egy telljes beállítást változtatni az is jólenne.
[ Szerkesztve ]
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz leftyke #20588 üzenetére
ilyen fsb mellett a ram szorzót(System Memory Multipler) nem tudjuk lejebb vinni.
esetleg nincs egy 400fsb és 445fsb közti stabil eredményed?
lehet kellene egy olyat csinálnod hogy mindent alapbeállításra és megnézed hogy mit megy a ram max és onnantól ha jól megy akkor a ramot kitudjuk zárni és akkor marad csak a lap marad meg a proci.[ Szerkesztve ]
-
leftyke
aktív tag
válasz kaoszpapja #20591 üzenetére
Most akartam egy olyat hogy 400ra vettem az FSB. A procinak adtam 1,3V feszt a többi normalra vettem a ram 800on ment. Így már használtam 2hónapot stabilan míg nem lett új hűtőm. Most elindítottam az occt és 1perc után meghalt.
-
netmese
csendes tag
sziasztok.
A 2x2gb 800 Crucial Tracer red-ről mi a véleményetek? Attól hogy vannak rajta azok a led-ek, ugyanúgy tuningolható?? Úgy hallottam jól mennek akár 1100-1200-at is.
:)
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz leftyke #20590 üzenetére
G)MCH Frequency Latch 333
CPU Vcore 1,3875V
CPU Termination 1,4V
CPU PLL 1,57V
CPU Reference 0,745V
MCH Core 1,32V
MCH Reference 0,66V
MCH/DRAM Reference 1.02V
ICH I/O normal
ICH Core normal
DRAM Voltage 2,04V
DRAM Termination 1,02V
Channel A Ref 1.02V
Channel B Ref 1.02Vegy ilyet nézzünk ha ez nem megy akkor szerintem a rammal lesz gond, ugyanis ez már ment másnak is E8400-al meg EP45-DS3R-rel igaz akkor az fsb 500 volt de ennek tuti mennie kell.
-
leftyke
aktív tag
válasz kaoszpapja #20594 üzenetére
ok
megnézem és írok -
xrvman
őstag
Újra felteszem a kérdést, hátha most kapok rá választ.
Érdemes eladni egy 1gb 667 mhz kingmax memóriát, csak azért hogy ezután 2x 1gb 800mhz memóriákat tegyek bele? Vagy elég ha veszek bele +1gb 667mhz-s memót?
mennyit számít az a +?[ Szerkesztve ]
-
xrvman
őstag
válasz kaoszpapja #20599 üzenetére
köszi szépen
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest