Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CHIPman
nagyúr
-
No-kia
addikt
egy cl5 ös és egy cl7 es ram között(minden további tulajdonságai ugyan azok, márka, tipus minden más) mennyi különbség van, teljesítményben? játékokban gondolom 0-1% között igaz?
Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010
-
fgordon
senior tag
válasz CHIPman #19733 üzenetére
Szia Chipman!
1. Nem vagyok "mester', csak egy egyszerű felhasználó. Azért köszönöm a megtisztelést. Szerintem sokan használják ezt, csak nem akarják elmondani, nehogy másnak is jó legyen... Én nem tartom vissza a tudásom... nem leszek kevesebb...
2. Ezt vásároltam meg, csak 50 USD: SuperSpeed RamDisk Plus: http://www.amtsoftware.com/Ramdisk-Plus/price/
Elvileg 1 licencet csak 1 gépen használhatsz...
Ennek a programnak a lényege, hogy képes kezelni azt a RAM-ot is az XP-ben, amit nem látsz. Tehát ha 4 gb ram-od van, akkor is kapsz vissza kb 500-1000 mbyte-ot akár. Ha meg mint nekem is, van 8 GB memóriád... akkor lesz akkora ram disk-ed, ami gyorsabb, mint bármi... fat32 jön létre (ntfs is lehetne, de nem szeretem), oda egy temp könyvtár, állítsd be, hogy minden oda szemeteljen, temp, tmp környezeti változók, stb... page file is CSAK azon legyen, és FIX MÉRETŰ!
Ha a RAM-okat bővíted, cseréled, újra kell konfigolni, nekem 6 GB-ról 8 GB-ra bővítésnél be kellett a méretet újra állítani, reboot és kész...
Nekem így lett eszméletlen gyors az XP-m, a reagálása is felgyorsult... Lehetséges, hogy egy SSD-vel még gyorsabb lenne a gép... de az nem ennyibe kerül... nekem 9e Ft sem volt a +4 Gb Kingmax 1066-os DDR2... 9e Ft-ért meg max egy igazi gyors pen drive-ot kapsz... nem SSD-t... és nem egy gyors HDD-t... Jó befektetésnek tartom, nekem bevált... szerintem 18e Ft-ot megér 8 Gb, húzható ddr2-es stabil ram...
Hd Tune szerint így ez a kis "temp drive"-om 3000-3500 mbyte/másodperc sebességgel dolgozgat... és 0 ms válaszidővel... Szerintem az jó... Ha tuningolnám a gépet, ez még látványosan gyorsulna... de minek?
Kikapcsoláskor a program csak a file rendszert menti el, ami rajta volt, azt nem... tehát tökéletes kuka!
Ha NEKED bevált a program, majd jössz egy citromos Bacardi Breezer-rel az ajánlásért...
[ Szerkesztve ]
▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
ArcticaN
csendes tag
Lehetőségeimhez mérten átbújtam a topicot (előzőeket is), de még csak nem is
körvonalazódik valami válaszféle a RAM-os bajomra...Lehet, bajom sincs, minden normálisan működik,csak szerintem nem jó?:
-VGA: Gigabyte HD 4850 OC 1GB
-RAM:2x2 GB Geil Ultra KIT
-6400+ AMD CPU Asus M3A78-T lap
-64 bites Ultimate OS
-Plusz még az alaplapon van 128 MB sideport memory is,ez együtt már több mint 5 GB fizikai memória,nem igaz?
A baj:
A Vezérlőpult "Rendszer" opció alatt 4 GB RAM-ot mutat.Bios is látja.
A feladatkezelő összes fizikai memóriaként már csak 3070-et mutat,ráadásul rögtön boot után ezt mind begyorsítótárazza.Kb 3-5 perc start után,és "szabad" -ként mindössze 3-4 MB marad(ez persze változó, de nem számottevő mértékben)
Nem értem, hogy a zöld grafikon miért mutat "mindössze" 1GB - nyi felhasznált RAM-ot.Lehet , félreértem a gyorsítótárazás fogalmát?A legfőbb gond viszont, hogy high end - játékoknál hasonló tünetekkel összeomlik a rendszer egy bizonyos idő után.
Far Cry 2.,és Crysis az eddigi tesztalanyok,mindkettő kb.15-30 percnyi játék után hal meg,max beállítások mellett (amíg fut, addig fut tökéletesen mindkettő). Medium beállítások mellett tovább futnak, de hasonlóképp végzik.Akadozni kezd, majd kifagy/kilép.Furcsa,de olyan érzés,mintha valami "betelne".
Természetesen minden szoftver frissített,játékok,driverek updatelve.
Már azért is roppant hálás lennék , ha valaki belőne ide egy linket a gyosítótárazásról,kiosztásának,manuális szabályozásának lehetőségeiről.
Google nem barátom,mert a Microsoft sem az(ami nekem kellene azt nem találom kb 10 napja...)
Kösz már azért is,hogy elolvastad -
Benyadapro
tag
a ramom(aláírásomba)
az jó ha 4ért tudom elpasszolni? -
Fecos15
tag
Hali!Mindenkinek be akarom lőni az új ramjaim(OCZ 1066 2*2GB)
És kéne egy kis segítség!
(mert a ramjaim auton 5-7-7-20 as időzítést lőnek be maguknak)
és ezt orovosolni kell,tuning nélkül.
Ha így állítom akor jó e?
Performance Enhance Standard
Extreme Memory Profile(X.M.P.) Disabled
(G)MCH Frequency Latch Auto
System Memory Multiplier (SPD) Auto
DRAM Timing Selectable (SPD) Manual
(5)
(5)
(5)
(18)Alul feszek meg minden Normalra kivéve a
DRAM Voltage 2.1Vmert nem akarok semmit húzni ezért a proci részlegemet midnent hagytam auton
A feszek közül MHC Coret kell bántanom?
(nem az enyém de példa rá)
[link][ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
válasz Fecos15 #19763 üzenetére
5-5-5-15-öt adj nekik!
szerk.:
Valami profi megmondhatná, hogy ha a performance levelt(memset) nagyobb értékre veszem, akkor nőhet az elért megahertzek száma? És a memset olyan, mint a SetFSB, hogy beállítok egy értéket, és restart után elúszik?[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman
-
petra88
csendes tag
Sziasztok!
Mac-os ramok (DDR2-es) jók egy sima asztali (nem Mac-os) gépbe? -
O$zkł
aktív tag
az lenne a kérdésem hogy asus p5k-pro alaplapnál mi jelöli a performance levelt?
mert sehogy nem találom ilyen néven"Be the change you want to see in the world"
-
G4ga
őstag
Üdv mindenkinek!
Lehet rossz topikba kérdezen, de nem találtam alkalmasabb helyet kérdésem feltevésére, hisz a ram guruk, itt találhatok!
A ramom hütéséröl kérdeznék!
Jelenlen egy CSXO CEC 800 ramon van gyári hütövel...
Szeretnék rá venni egy Scythe Kama Wing - fekete hütöt!
Kérdésem a következö, jó lesz ez nekem valamire vagy csak esztétikusabb lesz a full fekete házba?
válaszatokat elöre is köszönöm! -
Henker2
addikt
Segitséget szeretnék kérni. DDR2 1066-os RAM-ban melyik a jobban tuningolható az alábbiak közül?
- G.SKILL
- OCZ ReaperMeg egy olyan kérdés, hogy 4GB -ot hogy jobb venni? Milyen leosztásban? 4X1GB vagy 2X2GB?
Egy Gigabyte P45-DS3 lapba menne egy E8500-as Proci mellé.
Köszi a válaszokat
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
Laraxior
titán
válasz Henker2 #19770 üzenetére
2x2GB
inkább az OCZ"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
TESCO-Zsömle
félisten
Hi all!
1800-as DDR3-asok közül kéne választanom egy 2x1BG-os, tuningos példányt. Fontos szempont, hogy a gyári hűtőt le tudjam venni róla.
Mit tudtok ajánlani??
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
8800gt
csendes tag
Helló!
Szerintetek ezt érdemes megvenni?:Geil Balck Dragon 2x2gb[ Szerkesztve ]
Asus M2N-E, AMD Athlon 6000+ 3.1ghz, Asus EN8800GT, WD6400AAKS, Kingston 800mhz 4X1gb, Zalman hűtés a procin és a videókártyán
-
8800gt
csendes tag
ja és ez dual chanel kit vagy mi?
Asus M2N-E, AMD Athlon 6000+ 3.1ghz, Asus EN8800GT, WD6400AAKS, Kingston 800mhz 4X1gb, Zalman hűtés a procin és a videókártyán
-
Moonlight001
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek please!
Apám vett egy régi gépet. 600Mhz-s Celeron proci van benne és 2db 64Mb-os 133-as RAM.
Nincs valakinek ötlete, hogy mekkora lehet a legnagyobb memória, amit még elbír és ki is használ, mind memóriára, mind órajelre?
És bár tudom, hogy OFF TOPIC-os dolog, de szerintetek, ha teszek a gépbe egy DVD írót(most CD-ROM van benne), 2db nagyobb memóriát és a mostani 3Gb-os vinyó helyett egy (mondjuk) 40Gb-osat akkor el fogja bírni a 250W-os táp?A válaszokat előre is köszi!
Acer Aspire 5920G / Core 2 Duo 2400Mhz 800 FSB 4Mb L2 cache; 2Gb DDR2; 250Gb; geForce 8600m GT 512Mb.
-
fgordon
senior tag
válasz emre33 #19762 üzenetére
Elvileg Vistával is megy... ha jól emlékszem... lehet, le lehet valahonnan töltögetni, de ezt én nem tudom. Az tudom, hogy nekem bevált. Zseniális megoldás, hogy a partíciót elrakja, de az adatokat róla nem, és ugye 0 ms sebességű... Nem is értem, miért nem része egy ilyen a Windows-nak, már NT/2000/XP óta?
▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
ssolitude
őstag
Hogyan lehet korrektül megállapítani egy DDR2-es modulról,hogy 800-as vagy 1066-os? Azonkívül, hogy esetleg rá van írva.
''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
eladohardver
őstag
Ez vajon mit tudhat? 1000MHZ ? DDR2 vel nincs tapasztalatom ezért a kérdés...
[ Szerkesztve ]
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz eladohardver #19785 üzenetére
haverom egy 800mhz-es kingmaxból hozott ki 1150mhz-et szóval ebből is kell jönni annyinak
-
CHIPman
nagyúr
válasz kaoszpapja #19786 üzenetére
A Kingmaxok az árukhoz képest nagyon jól mennek, csak agyon kell feszelni őket.
hardverapro.hu/tag/chipman
-
Moonlight001
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek please!
Apám vett egy régi gépet. 600Mhz-s Celeron proci van benne és 2db 64Mb-os 133-as RAM.
Nincs valakinek ötlete, hogy mekkora lehet a legnagyobb memória, amit még elbír és ki is használ, mind memóriára, mind órajelre?
És bár tudom, hogy OFF TOPIC-os dolog, de szerintetek, ha teszek a gépbe egy DVD írót(most CD-ROM van benne), 2db nagyobb memóriát és a mostani 3Gb-os vinyó helyett egy (mondjuk) 40Gb-osat akkor el fogja bírni a 250W-os táp?
A válaszokat előre is köszi!Acer Aspire 5920G / Core 2 Duo 2400Mhz 800 FSB 4Mb L2 cache; 2Gb DDR2; 250Gb; geForce 8600m GT 512Mb.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz Moonlight001 #19779 üzenetére
Az alaplaptól (chipset) függ, hogy mit lehet beletenni. Nekem anno a 600-as celeron mellett intel 815-ös lapban a maximum ment, ami 512 Mb, 2 db 256-os egyoldalas modul "személyében". Órajelben 133-asnál nagyobbat nem fogsz találni SD memóriából. XP alatt ez a mennyiség kelleni is fog.
A 250-es táp elvileg nem gond (persze, ha nagyon gagyi, az más kérdés)."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Benyadapro
tag
heló!
szerintetek meik ramot vegyem?
950-1000mhz között hajtanám
Ballistix BL2KIT12864AA80A
spec.: 2x1 800 4-4-412 2.0v 7kSuper talent T800UX2GC4
spec.: 2x1 DDR2-800 4-4-3-8
7k (használt)2 GB DDR2 800MHZ A-DATA VITESTA+ DUAL KIT CL4 (2X1 7560 Ft
GB DDR2 800MHZ GEIL VALUE DUAL 2X1024 BOX 8280 ft
meiket? -
MikiASD
tag
Hello!
van 1gb memória a gépemben megéri h veszek hozzá még egy kétgigást vagy ezt ami most van eladjam és vegyek 2x2 gb-ot? -
petra88
csendes tag
Sziasztok!
Mac-os ramok (DDR2-es) jók egy sima asztali (nem Mac-os) gépbe?
Köszi előre is a válaszokat. -
Gyuri27
félisten
válasz Benyadapro #19794 üzenetére
Mennyi az annyi? 10k környékén már talász 2x2 800 ramokat. Az idöttállób megoldás lenne.
Amd - Radeon - Ryzen
Új hozzászólás Aktív témák
- Trident Z5 Neo DDR5-6000 CL32 2x32GB EXPO memória eladó
- G.SKILL FlareX 2x8GB DDR4 3200MHz F4-3200C14D (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
- ADATA AM1P24HC4R1-BUNS 2x4GB 1Rx8 PC4-2400T-SA0-11 DDR4 2400 CL17 1.2V
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- DDR3 - EDO RAMok - Retro - 4 GB - 512 KB - Corsair, Samsung, stb. - nagy mennyiség - több márka
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest