Új hozzászólás Aktív témák

  • itouchfan

    senior tag

    válasz Alex18 #46572 üzenetére

    Nekem az első Nikonom egy D3200 volt, tájképre nagyon jó volt, elég jók a Nikon szenzorok, talán a legjobb szenzorok a belépők közül. Pedig abba csak 11 AF pont volt, de ugye akkor az nem számít annyira, sokan tájképnél manuálisan fókuszálnak. A Flickr-ömön a régebbi képek között nézegethetsz azzal készülteket. Nem tudom, hogy mik azok az extra funkciók a 3400-ban, amiket használnál, azt már neked kell tudni.

    Viszont most néztem meg, hogy az 5200 szenzorját a Toshiba gyártotta, tehát az nem a klasszik Nikon szenzor, ellenben a 3x00 szériával. Azt nem tudom, hogy ez mit befolyásol, de majd a hozzáértők megmondják.

    Egyébként tájképnél az objektív képminősége nagyon számít, azt is mondják hogy jobban befolyásolja a képminőséget az obi, mint a szenzor (becsillanások, flare-ek, stb). Szóval szerintem inkább olcsóbb váz és drágább objektív - vagy van már optika? Ha nem, milyet tervezel?

    [ Szerkesztve ]

    „Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

Új hozzászólás Aktív témák