Új hozzászólás Aktív témák

  • updog

    senior tag

    válasz Roachy #46046 üzenetére

    Egyszer megnéznék már egy Camera Kft. hivatalos állásfoglalást erről (na nem mintha a bárhol elérhető "A garancia nem átruházható és csak az objektív eredeti tulajdonosa érvényesítheti." kezdetű (és végű) feltétel nem lenne hivatalos, szerintem). Amúgy ha ezt csűrjük-csavarjuk, még jelentheti pontosan azt, amit írtok (az első vevő intézheti, akkor is ha már eladta).

    Velem pont szigorúak voltak ilyen szempontból, egyszer vettem egy Tamron obit használtan magánszemélytől, és le akartam tőlük kérni serial alapján, hogy volt-e szervizelve. Mivel nem én vagyok az eredeti vevő(!) ezért nem mondhatták meg(!!!).

    Ha hülyeséget írok, nyugodtan javítsatok ki, de itt ugye arról van szó, hogy "...A Tamron Europe GmbH (a továbbiakban: "TAMRON") a következő feltételekkel vállal garanciát..."

    (szerencsétlen megfogalmazás, ugye "garanciát" nem ismer a jog csak jótállást vagy szavatosságot)

    Tehát (szerintem) amikor regisztrálod a "garit" a Tamronnál, te tkp. egy szerződést kötsz velük. Erre nem vonatkozik a törvényileg előírt jótálláson felül semmi az ég világon, mivel annak te és a Tamron gmbh vagytok az alanyai.

    Tehát szvsz. a minimum az, hogy ha "5 év gari regisztrálva" szöveggel hirdet valaki, akkor amikor az objektívet továbbadja, akkor az adásvételi szerződésben kötelezettséget vállal hogy intézi az ilyen ügyeket. Még korrektebb az lenne, ha leírná, hogy mivel nem átruházható, így semmilyen felelősséget nem vállal ennek érvényesítésére.

    [ Szerkesztve ]

    "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

Új hozzászólás Aktív témák