Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz cinkoxid #40862 üzenetére
Ha fenn a chipset driver, és eltér a chipset az új rendszernél, mint a korábbinál, akkor nem tölt be a win7.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
Rossz szemszögből tekintesz a dologra. Elvárod, hogy menjen. Pedig nem ez az alapeset. Az az alapeset, hogy nem megy, minden egyes alaplapváltásnál újra kell telepíteni a Windows-t, és hálásnak lenni a bitekhez, ha ettől megkímélnek.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
qfm
őstag
Valaki aki x5650, vagy hasonló cpu-t használ, letudná írni milyen beállítások mellett megy? Semmi tuning, csak életre akarnám kelteni egyelőre. Beraktam egy x58a-ud3r rev1.0-ba, amivel a külföldi fórumok szerint menni kellene f7l biossal (többivel is próbáltam), de gyári bios beállítások mellett biztosan nem indul el. Venti felpörög, ledek égnek, a csipogó kattan egyet (de nem beep-el egyet mint mikor rendesen elindul a lap), post nincs. Az alaplap biztosan üzemel, i7 920 cpu-val tökéletesen működik. A visszajelző ledek szerint minden rendben, ugyanaz világít mint a 920 esetén, és ugyanúgy, egyedül a ddr feszültség világít zölden pluszban (ami rosszat nem jelent).
Szeretném lefixálni a feszültségeket, szorzókat, és amit csak lehet, hátha a default valamit rosszul állít be. (Sajnos elképzelhető hogy a cpu rossz, de egyelőre az eladó nem reagált. Másik tesztlap pedig csak szerdán lesz a közelembe. Tegyük fel, hogy a cpu-val nincs gond.)
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
Ha a biosba se jutsz be, akkor 920-t rakd vissza - ha megvan még - és akkor állíts mindent defaultra a biosban, majd mehet vissza a xeon.
Ha így nem megy, akkor xeon mellett resetlet a biost. Ha jól tudom van külön gomb neki.Azért gyanús csak, mert az x5660 simán ment a x58-ud5-ben, ráadásul úgy, hogy rajta maradt a tuning is. Kapásból 160MHz biciklivel, 10× ram szorzóval és tán 21× qpi-vel indult.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
qfm
őstag
válasz mpierre #40870 üzenetére
Megvan a 920-as, default megvolt, nem indult vele. x5650 melletti reset szintén megvolt. Másik ramot is próbáltam, ram sebesség levételt is, felesleges alkatrészek kivéve, nem bírtam belőle kicsikarni postot. Ezért jutottam végső lehetőségként arra, hogy kérek fix értékeket. Biosbol úgy néztem 2 verzióban van benne a támogatása, de egyikkel sem indul, mindkettővel próbáltam.
-
mpierre
veterán
Még azt tudod megnézni, hogy minden feszt normalra állítasz a biosban. A proci feszen kívül az összes fesz mindenhol ua. az meg nagyon változó.
Illetve egy másik ötlet, hogy a legutolsó nem béta biossal próbálod meg a xeont. Minden bűvészkedés nélkül kéne vinnie az x58 chipsetnek...
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
AtG
aktív tag
Nekem EX-58UD3R-ben gond nélkül megy FI biosszal az X5650, pedig ez egy régebbi és gagyibb alaplap. Nekem 20*175MHz-en megy, kevesebb fesszel mint a volt i7 920. Ahogy néztem, itt nem állítható aszinkronban a memória és uncore frekvencia, de lehet csak az én lapom nem kezeli, hiába állítom.
1,15V-ra van beállítva a cpu feszültség (Load line calibration bekapcsolva), uncore 1,295-re, a memória freki pedig 1400MHz-re. Minden más alapon megy.
Iszonyat erős proci, örülök, hogy ilyen olcsón tudtam előre lépni teljesítmény terén.[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
No, kiderült? Ha még nem, akkor POST kártyával meg kell nézni, milyen kódnál áll meg az alaplap a Xeonnal.
HGyu
-
knbs
senior tag
Tudom, hogy foleg a tuningrol folyik a diskurzus.
Batorkodom azert megkerdezni, mert nagyon reg hasznalom ezt a procit es egy egeszseges tuninggal meg a mai napig is iszonyat versenykepes.
A lenyeg, hogy fejlesztenek, a cel 3 monitor meghajtasa auto-szimulator(Iracing), regebbi engine DX10.
A kerdesem, hogy mi az a videokartya akar az ujabbak kozott is, ami jo vetel lenne. Jelenleg egy GTX 570-van benne. Ez keves a 3 monitorhoz.
A segitsegeteket elore is koszonom!A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá
-
Shokkolo
addikt
Én kergettem gtx680 -ast a 930-assal is és az l5638 -al is.
Azzal látszólag elbírt.Richard tesztelgetett több VGA-t, esetleg ő jobban tudja, hogy hol a határ.
Milyen procid van, és mit jelent az "egészséges tuning" ?"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
qfm
őstag
válasz 04ahgy #40877 üzenetére
Megoldódott végül szerencsésen a probléma. Teszteltem, készítettem reportot, és szét is szedtem. Sajnos ez csak részben megoldása az eredeti problémának. Bár a giga lapokban tökéletesen megy, a dfi lapomban reménytelen lenne használni, mert felszámolták az alaplap gyártást, így soha nem jelent meg olyan bios ami támogatta volna. Pedig hardveres akadálya nem lenne, de hiányzik a megfelelő cpu microcode a bios-ból. Ezt tudtam már a gigabyteos probléma előtt is. Így viszont maradok 920-nál, a többi meg eladásra kerül. Szép konfiguráció volt sata3-al, usb3-al, x5650-el, de kettőt pazarlás lenne tartanom belőle.
Köszönöm mindenkinek, minden segítő szándékú hozzászólását.
[ Szerkesztve ]
-
maxymillion
tag
Sziasztok
Adott egy gigabyte UD3R i7 920-al, 3*2GB Corsair rammal.
Tuning 3,9Ghz-ig (19x205) "stabil IBT-vel 5 futásig, 81fokig ment fel a hőmérséklet.
Ez még elfogadható szerintetek?
Vagy érdemesebb lenne vissza venni a feszből és az órajelből?
Köszi
-
fauv
őstag
Tiszteletem !
Egy pici help kellene, a gépem i7 940 nem rossz gép, de már öreg. Az utóbbi időben az a jelenség, hogy bekapcsoláskor állandóan hibát jelez, azt irja WHEA INCORRECTTABLE ERROR .
Esetleg találkozott e valaki hasonló jelenséggel és ha igen tudtok e rá valami megoldást, hogy ne legyen hiba a továbbiakban ?
A segítséget előre is köszönöm.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz maxymillion #40891 üzenetére
81 fok az még ok. Normál használatban úgy sem kap akkora konstans terhelést mint ibt-vel. Esetleg majd nyáron még nézz rá a hőfokokra de egyelőre ez így rendben van teljesen.
#nincsbennetarcsi
-
fauv
őstag
válasz laragirl83 #40893 üzenetére
Indításkor hozza elő a hibát, kékhalál szerű, pontosan azt írja, hogy a windows hibát talált , összegyűjti a hibákat , ilyenkor 100 %-ig fut , alatta van a szöveg amit fentebb írtam, majd újraindul a gép.
Nem áll fel a rendszer, ami arra enged következtetni, hogy nem szoftveres hiba van.
[ Szerkesztve ]
-
Dareius
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék tőletek kérni, illetve tanácsot. A core i7 930 (D0) CPU hoz.
Gigabyte GA-EX58-UD5 alaplapom van és hát meg gyűlik vele a bajom, ami a fesz beállítást illeti.
A bios (F13 legfrissebb) a beállítások nem valós értékeket mutatnak, jócskán eltér a CPU-Z – által mutatottaktól ezek az értékek 1.200v kereken például benne. Ez 3.8 Ghz –ez elegendő nekem a 0/24-hez stabilan. De szeretném feljebb emelni 4.2 Ghz-re, ehhez a részhez úgy tűnik nincs elég tudásom és a hiába állítom be az ideálisnak vélt paramétereket mindenhol, a bisonak ennél a részénél egyszerűen elvérzek úgy érzem csak itt van a galiba…1.Ezt az értéket könnyen tudom módosítani.
2. csak akkor engedélyezi ha CPU Vcore normálra van állítva. És nem tudom miért van így.
Remélem tudtok nekem segíteni és tanácsot adni a feszültség beállításával kapcsolatban a Gigabyte alaplapnál, mivel ahogy néztem Asusnál máshogy van. -
04ahgy
nagyúr
válasz Dareius #40899 üzenetére
Szoftveres mérés nem mérés. Felejtsd el, majd ha mérőműszerrel méred, akkor reklamálhatsz.
A DVID-nek a lényege, hogy egy ofszet, azaz plusz vagy mínusz valamennyi. Ha konkrét feszültséget beállítasz, akkor jogosan veszted el az állítási lehetőséget.
Jobb lenne, ha 50-100MHz-enként lépkednél felfele, nem 400MHz-es lépést egyszerre.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Politika
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok