Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    Topikgazda

    válasz lemmy71 #9394 üzenetére

    A políros penge nyomokat fölszedhet, de attól még políros marad. Kivéve a szénacél pengét, mint pl. az Opinelem. De az összes többi bicskám rozsdamentes és pont úgy néz ki mint a gyári állapot, kivéve a nyomokat, amik az élezéskor vagy használatkor keletkezhetnek. Valószínűleg azért is jó a polírozott, mert azon látszik meg legkevésbé a használat, ha szálhúzott vagy mattított akkor még a körmömmel is nyomot tudok hagyni rajta. A Nieto 20 centis túlélővel faragtam/gallyaztam fát, hiába szürke, a matt felület miatt rengeteg nyom van rajta, pedig csak fát faragtam ami sokkal puhább mint az acél. A szalonnázó, a Byrd bicskák, Enlan, nem is mind políros, mégse látszik rajtuk a használat, mert vigyázva élezem és kaján kívül nemigen találkoznak mással, áruházban zsugorfóliával esetleg.
    Ebben pl. jó a szalagos élező, kis odafigyeléssel nem hagy nyomot a pengén. Nagyon nagyot kell hibázni ahhoz, hogy 15 fokkal elfordítsam a pengét és a felülete érjen a szalaghoz. A pálcás élezőhöz nekem olyan köveim vannak, amiknek a végén nincs ütköző, na ha az rászalad a pengére akkor csúnyán ott tudja hagyni a nyomát, ha meg lelép a kő mert túlhúzom akkor az élet teszi tönkre. És húzásnál nem is nagyon lehet ütközőt csinálni.
    Esztétikán lehet vitatkozni hogy kinek mi tetszik, de szerintem hasznos a políros penge a leírtak miatt.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák