Új hozzászólás Aktív témák

  • Exodius

    őstag

    válasz elprimo #77572 üzenetére

    Haver....én ehhez tényleg csak annyit tudok mondani, hogy szerencséd, hogy alszik a fél fórum, mert nagyon betámadnának. No offense, de nem vágom, hogy te ezeket honnan veszed.

    Azt tudtad, hogy piac alapvetően azt diktálja, hogy minél kevesebb pénzt kell bevinni és aztán a lehető legtöbbet kihozni. Szóval ne hidd azt, hogy fél millából összerakják, aztán 750-ért meg eladják, mert nekik elég ennyi is. Reálisabb, hogy 200-ból rakják össze és 1 millióért meg eladják. Mert a profit-maximalizálás a cél. Futócipők klasszikus példa erre, ahol szarért-húgyért gyártat a Nike aztán meg eladja többszörös áron. Nem hiszem, hogy ma 2019-ben a hi-fi pont kivétel lenne, főleg ilyen piac mellett. Talán annak idején más volt, mikor jobban pörgött az a világ, de azt majd az idősebbek elmondják, akik azokból az időkből is sok dolgot hallottak.

    A hi-fi aranykora meg rég véget ért, inkább beszélhetünk afféle marginalizált társadalmi dologról, ami reneszánszban van és világviszonylatban maréknyi embert érint, legalább is ami az arányokat illeti. Ez nem az az idő, amikor még az utolsó szakmunkás-bajszosnak is Lenco lejátszója volt otthon meg egy rakás lemeze. Csoda, hogy egyáltalán ennyien vannak még a piacon és nem mentek csődbe egy olyan világban, ahol tizedannyi (ha ugyan van ennyi) ember mondja magát hifistának és pakolja is az iparba a pénzt.

    Egyébként szívesen meghallgattatnám veled a legjobban összerakott 100.000-es fejhallgatót meg mondjuk az 1 milliósat, szól-e 10x jobban....vajon mondanád-e hogy az ennyivel többet is ér. Ebből következik az a szabály is, amit majd a többiek is mondanak, hogy hiába kerül 500.000-be egy fejes, nem fog annyival jobban szólni, hogy megérje a plusz pénzt, sok ember ezért nem lép följebb egy bizonyos fok után, mert 10-20%-os ugrásért nem fizet senki ép-agyú 3-4x pénzeket, csak ha fo**a a pénzt. :D

Új hozzászólás Aktív témák