Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz gaborka8x8 #53255 üzenetére

    Még egyszer, részletesebben kifejtve leírom, mert úgy látom, Ön teljesen félreértette és a Beyer-ek elleni konkrét támadásnak vette, amit írtam: az ismerősömnek nem a Beyer-ek hangjával van baja, hanem szó szerint huzamosabb használat után megfájdul tőlük a feje. Ez nem ízlés, hanem hallás (illetve az adott ember hallásának az adott gyártó fejeseire jellemző főbb karakterisztikával való kompatibilitásának - jobb kifejezés hiányában csak így tudom körülírni) kérdése szerintem.

    (Nyilván nem volt lehetősége a gyártó összes fejesét, az összes lehetséges erősítőről kipróbálni, de nem egy erősítővel, nem egy "jellegzetes" Beyer modellt volt alkalma.)

    Erre céloztam, hogy lehetnek valakinek "hallgathatatlanok" egy adott gyártónak az adott gyártóra jellemző hangú fejesei. A Beyer ilyen szempontból amúgy is megosztó gyártó, szóval még csak nem is egyedinek mondható a jelenség. (Érdemes a Head-Fi-n kívül más külföldi fórumokat is olvasni, pl., nem mindenhol szeretik olyan egyértelműen a Beyer-eket.)

    Persze, a végtelenségig folytatható a téma, hogy mennyire van értelme az általánosításnak, hiszen reális eredményt csak a világon létező összes modell összes példányának összes lehetséges erősítős-DAC-os kombinációjában történő meghallgatásával kapunk, amíg ez nem történik meg, addig bizony bele lehet kötni némi joggal az enyémhez hasonló kijelentésbe. :)

    [ Szerkesztve ]

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák