Új hozzászólás Aktív témák

  • DBAtti

    aktív tag

    válasz #71562240 #2439 üzenetére

    "...ez persze kifejezetten kisebbségi (sőt inkább egyedi ) véleménynek minősül itt "
    :K

    Tiszteletben tartom mindenki véleményét, csak furcsa, hogy ennyire eltér az ízlésünk :U . Én mondjuk azt gondolom -kevés minőségi hangfalas élmény, és komolyzenei koncert után- hogy egyik élményből sosem lesz a másik, a váltószámban/ transzformációs léptékben (mátrixban) különbözünk nagy mértékben, avagy ki mit vár a fejhallgatótól, hangfaltól, koncerttől.
    Nekem a Denon 1100 nagyon érthetetlen. De márkán belül is az A100 már meleg hangú, és kiváló minden téren egy vánnyadt PMP-ről (Portable Media Player) is. Szerintem hangfalakon messze nincs D1100 jellegű mélybehúzás, doboza válogatja mondjuk, de nagyon sokat ad rá éneken és pengetős / vonós hangszereken is.

    szerk.:
    "Olyanok a fejhallgatók, mintha az élőzenét nem a nézőtéren ülve hallgatnád, hanem mintha minden egyes hangszer mellett ott állnál egyszerre, esetleg beledugnád a fejedet a hangszerek testébe"

    Ebben egyet tudok érteni, szóval azt hiszem értem mire gondolsz, csak más az konverzió. De ezzel a túlinformativizmussal kapcsolatban jönnek elő nekem is a problémáim néha, erre szoktam valami olyasmit írni, hogy agyba nyomuló zene. Jók lennének azok a binaural felvételek, számomra érezhetően könnyebben hallgatható, kevéssé "megerőltető" a szürke állománynak.

    (#2436) akela91
    "'Persze, ráül a mély, azért is csak dubstepet próbálnék ki rajta."

    Ezek szerint Te sem vennéd meg... Addig rendben, hogy valamilyen műfajhoz jobban illik, de nem vennék olyan típust, amiben bárhol jelentős kiemelés van, vagy valamilyen stílusra felejtős. Ha azt akarják, hogy üssön a mély, olyannak keverik. Nálam olyan még nem volt, hogy valamire csettintettem, ej de jól szól ezzel, aztán a másik stílusban nagy csalódás. Elég hamar ki szokott derülni, hogy szeretni fogom-e, vagy sem. A D1100-at sajnos nem szeretem. Az A100-on lehet hogy szívesen hallgatnék Dubstepet is.

    [ Szerkesztve ]

    "A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."

Új hozzászólás Aktív témák