Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
válasz Donki Hóte #37547 üzenetére
Nem hiszem, hogy a kínait nagyon érdekelné az ergonómia. Másrészt, ha lesz igény, lesz hozzá markolat is.
Feltéve, hogy van/lesz ilyen gép..."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
rednifegnar
senior tag
sziasztok, szandekomban all venni egy 5dmk2-t, hasznaltan.
van olyan specifikus dolog amit ezen erdemes kulon megnezni vagy rakerdezni?
olvasgattam az osszefoglalot de eleg hosszu, nem igazan lattam benne ilyet (vagy atcsusztam felette...).(esetleg itt a topicbol valakinek elado?)
A camera does not make art, the artist makes art.
-
*Ropi*
félisten
válasz rednifegnar #37552 üzenetére
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
copass
veterán
válasz rednifegnar #37552 üzenetére
1/8000 záridőt érdemes megnézni hogy mágye.
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
*Ropi*
félisten
-
Perzeusz
tag
Üdv!
Arra gondoltam, lecserélem a 600D-met egy 6D mkII-re. Nézegettem az árakat, és majd' minden boltban 550ezer körül van. Viszont találtam hirdetéseket, amelyekben bontatlan, külföldi garis van 400ezer alatt. A rendes magyar bolti garancián kívül lehet-e egyéb különbség a gépek között? Csak egyetlen változata van? (tudom, hogy hülye kérdés, de nem hagy nyugodni).2 db WD Red 2TB eladó
-
rednifegnar
senior tag
válasz copass #37555 üzenetére
koszi akkor ezt megnezem.
ropi: koszi megolvastam.(jelen allas szerint tobb hirdetesre is irtam erdeklodest 2-3 napja, de mintha nem akarnák eladni, egyik se valaszolt, szerencsere nekem annyira nem surgos csak furak az eladok, valahogy en nem igy szoktam, no mindegy)
A camera does not make art, the artist makes art.
-
hszilard666
veterán
-
Boga06
csendes tag
Sziasztok!
Egy Canon eos 77D boldog tulajdonosa vagyok.
Tegnap valahogy fotózás közben történhetett valami, az ún. kreatív zónában található módokban, a fényképezőgép az exponáló gomb második lenyomására készíti el csak a képet.
Jelenleg nem találom mit és hol állítottam el, hogy ily módon tudom csak a képeket elkészíteniNem tudom jó helyre írtam-e.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
LamaCube
addikt
-
Boga06
csendes tag
válasz LamaCube #37566 üzenetére
Szervusz!
Köszönöm a gyors választ.
Sajnos a gyári visszaállítás sem segített. De reggel újult erővel végignéztem megint a menüt, s a csavarkulcs alatt, az Egyedi funkciók (C.Fn) alatt megtaláltam a hibátAutom. fókusz/Felvk Tükör felcsapása valahogy engedélyezve volt. Most a tiltás után ismételten megszokottan működik
-
kacsento1
senior tag
Sziasztok!
Canon Eos 5D Classic vázamon előjött a hátsó lcd kijelző hiba. Az lenne a kérdésem, hogy ha e-bay-ről rendelek egy kijelzőt ( 3-10e ft ) azt én gond nélkül ki tudom cserélni otthon, vagy mindenképpen vigyem szervizbe ( 30e ft ). Cserélt már valaki otthoni körülmények között hátsó kijelzőt? 5D 2-ről találtam videot és képeket, és ott nem tűnik túl bonyolultnak kicserélni.
-
kacsento1
senior tag
válasz *Ropi* #37570 üzenetére
Attól azért tartok én is.
Leírnék egy történetet, kiváncsi vagyok ti mennyire tartjátok valószínűnek.
Anyagi okok miatt pár hete feltettem az említett 5D classicot és egy Canon 85mm 1.8 objektívet. Időközben megoldódott a problémám, és nem kellett megválnom tőlük. Erre csütörtökön rám ír a "vevő", hogy őt érdekelné a váz. Mondtam már nem eladó. De őt mindenképpen érdekelné, gondoljam meg és ha úgy van, akkor szóljak. Gondolkodás után arra jutottam, hogy rendben, akkor megválok tőle (többet is akart ajánlani mint amennyiért hirdettem). Múlt csütörtök délután jött is a vázért a megbeszéltek alapján, de közben megtetszett neki az objektív is, és megegyeztünk, hogy mindkettőt elviszi. És kb 16:30- kor el is búcsuztunk. Péntek délután csörög a telefonom, hogy valami baj van mert a hátsó kijelzőn néha furcsák a színek. Itt leszögezném, hogy a gépnek semmi baja nem volt a kijelzővel. Persze nekem meg minden bajom volt, hogy mit gondol rólam, hogy rossz gépet adok el neki ( ismét jelzem, semmi baja nem volt nálam a kijelzőnek ), furdalt a lelkiismeret, mert mi van, ha tényleg az a kis idő alatt történt valami vele, ő meg azt hiszi, hogy átvágtam. Ezért írtam neki, hogy felajánlom, hogy visszaveszem a hibás vázat (bizonytalan voltam, hogy nem e az én felelősségem). Közben azt írta, hogy beviszi szervízbe, ahol megcsináltatja, mert lehet csak egy kábel lazult meg, de az se érdekli ha kijelzőt kell cserélni, mert neki az is belefér, annyira elégedett a géppel. A tegnapi napon jelentkezett, hogy elhozta a gépet a szervízből, és inkább vegyem vissza, mert 30e forint lenne a kijelző csere, meg ugye komoly gép lévén egy esetleges zárcsere is egy vagyon lenne, ezért inkább vesz egy kisebb kategóriás újat. Mondom rendben, akkor hozza vissza és visszaadom az árát. Jött is, meg a meglepetés is, hogy ő az objektívet is visszaadja, mert így már nem tud mit kezdeni vele ( mivan?? ), akkor már nagyon tele volt a faxom, mondom rendben, akkor add azt is. Közben volt olyan rendes, hogy a vételárból odaadott 5000ft-ot, amiért ilyen becsületes voltam. Tegnap este óta próbálgatom a gépet, de a kijelző nem csak néha, hanem egyfolytában rossz. És ami igazán kib@szta a biztosítékot, hogy az a 3 nap alatt amíg nála volt (leszámítva a szervízt) 1200!!! expot rakott bele hibás kijelzővel. És ami a legjobban bánt, hogy tavaly januárban vettem az obit újonnan, azóta nem került bele 1000 exponál több, ő meg sikeresen beleb@xot a hétvégén 1200-at, és visszaadta. A magyarázat az volt, hogy már aznap este mikor elvitte, volt egy munkája, ami alatt használta a gépet, és ott került bele ennyi, mert már akkor (pár órával később, miután elvitte tőlem) elromlott, és mivel nem tudta ellenőrizni a helyes expot (ugye nincs histogram a gépen ), expo eltolással lőtte a képeket. Nem tudom mit gondoljak. Lehet, hogy igaz amit ír, de akkor is miért baxta tele expoval ha úgyse használható, és ő akkor már szerintem biztosra tudta, hogy visszaadja a gépet, meg persze az objektívet. Ez szerintem nagyon nem korrekt. Nem tervezek semmi továbbit, betudom tanuló pénznek, de az biztos, hogy ne csak az legyen résen aki venni akar, hanem az is aki elad.
Bocsi ha hosszú lett, de ki kellett írjam magamból. -
LamaCube
addikt
válasz kacsento1 #37571 üzenetére
Eltelt pár nap és belevágott 1200 expot, rossz kijelzővel? Az még okés, hogy pont elcsesződött a kijelző, sajnos ez előfordulhat. Én a helyedben felajánlottam volna, hogy a 30000Ft kijelző cserébe beleszállsz a felével, ha már azt mondta, hogy megcsináltatja, mert megéri neki. Gondolom, hogy expo számot tudott, amikor megvette, tehát teljesen habiszti duma, hogy a zárcsere is drága hozzá. Tudta jól, hogy mit vesz és valószínűleg 1200 expoval melója is volt vele. Gondolom nem adtál neki garanciát és persze azt is megértem, hogy nem akartál vele kicseszni és inkább visszavetted, de szerintem teljesen pofátlanság, hogy úgy adja vissza, hogy beletesz 1200 expot úgy, hogy tudja nem jó a kijelző...
Persze ez nem vigasz nekedHyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
kacsento1
senior tag
válasz copass #37573 üzenetére
Igaz, csak amit írtam is, minimális esély lehet arra is, hogy egy hazaút során elromlik a vásárolt gép, ami a vevő részéről egyértelmű átvágás szagú lenne, és én nem tudnék úgy lefeküdni, hogy valaki azt gondolja, hogy átb@xtam ( tudom ez az én hülyeségem, de ez van ). Írtam is, hogy nekem többet ér a becsületem, minthogy belekezdjünk olyan vitába, amit igazából senki se tud eldönteni. Persze ekkor még szó nem volt arról, hogy az lcd folyamatosan rossz, és nem is tudtam, hogy mennyi expot rakott bele.
-
kacsento1
senior tag
válasz LamaCube #37576 üzenetére
Helyesbítenem kell, mert elnéztem az időpontot. Szóval a munkája péntek délután volt, nem csütörtök este, ezt félre néztem, de a lényegen nem sokat változtat. A hülye fejem, hogy csak ma vettem észre mennyit rakott bele. Persze, hogy tudta az expo számot, konkrétan 31247 expo volt benne amikor megvette. Ezért az aggódást se értem, mert ha 200 - 300e lenne benne, akkor még valahol meg is értem, de így? És én is azon vagyok kiakadva, hogy mi a f@xnak rakott bele ennyit, ha nem jó? Sajnos nem jutott eszembe a felajánlás, de ha valóban annyira kellett volna neki, gondolom megemlítette volna.
-
LamaCube
addikt
válasz kacsento1 #37580 üzenetére
Hát akkor az egy bejáratós váz még expot tekintve. Teljesen kihasználta a jószívűségedet, ha annyira meg akarta tartani, akkor megoldásra törekedett volna. Sajnos sokat ezek után már nem tudsz tenni. Máskor ilyen esetben tényleg adás-vételit kell írni.
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
kacsento1
senior tag
válasz LamaCube #37582 üzenetére
Nem is szeretnék semmit tenni, mert úgy gondolom, még így is igaz lehet az állítása, ezt úgyse tudom meg soha. Nem is azért írtam, hogy megvádoljam, csak ki kellett írnom magamból. Egyedül tényleg az bánt, ami biztosra állítható, hogy többet használta az objektívet 3 nap alatt, mint én közel 2 év alatt. Ezt kell legyűrnöm.
És azt se tudom mi lenne a jó megoldás ha legközelebb eladok vagy veszek bármit is. -
-
kacsento1
senior tag
válasz bignor #37584 üzenetére
Hááát... amikor visszafizettem a pénzt, és ő abból visszaadott 5000Ft-ot, konkrétan elhangzott a szájából, hogy " vegyük úgy, mintha kibéreltem volna hétvégére" . Roppant szimpatikus volt, ilyet biztos nem feltételeztem volna róla, de ezek után, már nem tudom mit gondoljak.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz kacsento1 #37577 üzenetére
marha egyszerű a megoldás: elviszed szervízbe, megjavíttatod. kérsz egy szakvéleményt hogy külső behatástól mehetett-e tönkre a kijelző vagy magától. ha szándékosan tette tönkre, akkor simán feljelentheted a búsba.
fogtam én már meg trógert, aki nagyon lelkes volt addig, amíg nem mondtam hogy akkor adásvételihez adataidat add meg...ment a hápogás meg a vakarózás.
tanulópénz. legközelebb adásvételi."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
SkyTrancer
senior tag
VEgyük úgy mintha kibéreltem volna... ez jó
Oké, de akkor a kaució meg 150- ezer köszi
vagy úgy hozd vissza hogy jó
Én nem adta volna vissza neki
ha már becsület
Mikor megveszi/ megvette próbálgathatja mert tudom hogy jó
tőlem órákon keresztül is. Ha viszont viszont megfelel, úgy vigye
hogy nem vagyok cég nincs garancia
ha rossz, márpedig mivel használt ( de még az újnál is megeshet ) elromolhat
de nincs visszaút
Nincs pénzvisszafizetés nincs semmi
Ezekből amit leírtál egy igénytelen gyökér lehet aki nem vigyáz a cuccaira és pont beszart
Simán lehet hogy leejtette
Egy szart adtam volna vissza a pénzt
ÉS a becsületem sem sérült hiszen nincs gari rá én meg tudom hogy hibátlan a váz
Köszi puszi[ Szerkesztve ]
-
optikus
senior tag
válasz kacsento1 #37583 üzenetére
sztem az obiban levo plusz 1200 expo az kb semmit nem jelent. egyreszt nem lehet lekerdezni, masreszt sok +20 eves canon obim volt/van es tokeletesen mukodnek, nyilvanvaloan sok tiz vagy szaz e expoval. eladasnal se igazan szempont az obi exposzam mert nem ellenorizheto. ha lelakta a kulsejet az nagyobb gond lenne, vagy osszekarcolta, odaverte, decenteres lett vagy ilyesmik.
egyebkent sztem is berelt maganak egy gepet valami melora es igy oldotta meg az olcsitas, vagy felhasznalta donornak a tiedet.Buy books not gear.
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
70-200 f x.x objektívet keresek. Részben a 70-300 is usm kiváltására. Jó állapotú használt is szóba jöhet.
A Tamron 70-200/2.8 AF SP Di LD (IF) Macro obija a rossz hírű DC motoros, homályban bizonytalan AF obi lenne? Ez még ehető árban van, ha együtt lehet élni vele.
Illetve 1.4-2.0x konverter rászerelhető mind a 2 gyártó pro (?) objektíveire?
70-200 f4-re csak 1.4 ami még normális fényerőt biztosít (?)
Gondolok itt a 70-200 2.8 sima, tamronra. Canon 2.8-ban megfizethetetlen. -
Fotonhámozó
senior tag
válasz copass #37586 üzenetére
Feljelented, ahha. Mivel, hogyan bizonyítod be, hogy ő okozta a hibát? Szervizes papírral csak a meghibásodás tényét bizonyítod, nem azt, hogy a "vevő" okozta. A bíróság a felperes két szép szeméért nem fogja kötelezni az alperest semmire. Ez egy csúnya tanulópénz, rossz leírni, de most le kell nyelnie a békát, ebből nem jöhet ki jól sehogy.
A "homemade kiolvasott" expószám nem sokat jelent, obinál semmit, hsz' nem is lehet, de váznál sem sokat. A legtöbb (vagy talán mindegyik, Ropi majd megmondja) Canon vázban 2 számláló van. Az otthon elérhető zárszámláló progikkal csak az aktuális zár expószámát / aktiválását tudod kiolvasni, a zárszerkezettől független, "abszolút" expó és tükörfelcsapás számot csak a Canon gyári szervizes programmal (illetve ezt a számot csak alaplapcserével tudod nullázni). Ezért vicces, amikor hirdetésekben azt írják, hogy 10E-nél is kevesebb expóval 5D2, 5D3 stb. eladó. Lehet, hogy az új zárral tényleg 10k alatti expó készült, viszont a régi, bedöglött zárral együtt már lehet 200k felett van a váz, még ha esztétikailag nem is látni rajta.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
kacsento1
senior tag
válasz Fotonhámozó #37590 üzenetére
Mivel 5D classic váz, ezért otthon nem is tudom kiolvasni. Természetesen a Camera kft olvasta ki, amiről papírom is van. És ahogy olvastam, ők a valós expo számot adják meg.
-
Fotonhámozó
senior tag
Ha a tömeg nem számít, IS hiánya nem probléma és mersz 20 éves üveggel rizikózni: Canon EF 80-200 f/2.8 "Magic Dranpipe". Atomjó obi, idehaza néha felbukkan 1-1 eladó példány ~140k HUF körüli áron. 2x-szerezővel nem próbáltam még, csak 1.4x-essel (Kenko), teljesen jó így is a képe nyitva is.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
t.imi
addikt
válasz Fotonhámozó #37592 üzenetére
IS szerintem nem fontos, pontosabban az is súlyos pénzekbe kerül.
Súly... hátizsákban elvileg elfér, kérdés mama mit szól hozzá
Tegnap néztem néhány képet, hát igen. Eladó példányt nem kerestem. -
veterán
válasz Fotonhámozó #37590 üzenetére
Ha a szerviz ad egy papírt arról, hogy a kijelző külső erőhatástól ment tönkre, akkor máris nagyon jó helyzetbe került az eladó.
Hiszen 1: amikor eladta, akkor még jó volt, 2: amikor visszakapta, akkor már rossz volt, 3: a szerviz papírja szerint ezt külső behatás okozta.
Tehát nem tagadható a vevőnek felróható behatás az elromlásban.
Feljelentésben én se gondolkodnék, de a javítási költség felének az elkéréséről már lehet szó.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Mirman
őstag
válasz Donki Hóte #37594 üzenetére
Az eladta akkor még jó volt részt hogy bizonyítja ? Simán ramondhatja a másik hogy enyhén hibás volt és így vette meg de a hiba rosszabbodott ezért vissza kérte a pénzét. Az egyik szava a másik ellen .
Mivel ez a pont nem áll meg ezer a többi bukik .
[ Szerkesztve ]
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz Donki Hóte #37594 üzenetére
Abban egészen biztos lehetsz, hogy az átadás-átvételre az eladó és a vevő egészen máshogy fog emlékezni és máris ott vagyunk mint az elején, mivel bizonyítod be, hogy az átadáskor valóban jól működött a kijelző. Aki ilyen szemétséget megcsinál, mint ez a "vevő", az ilyen helyzetet is lazán kidumál...
-
veterán
-
copass
veterán
-
Mirman
őstag
válasz copass #37598 üzenetére
Persze ebben egyet értünk csak itt a jelenlegi helyzetről volt szó . Mondjuk én eddig sose írattam alá adásvételit senkivel , de vissza se vennék semmit az biztos . Eddig egyszer volt hogy egy eladott kártyám pár hét után tönkrement az új tulajnal de csak sajnalatomat fejeztem ki felé (garis volt).
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest