Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Warton
őstag
válasz SkyLine3000 #37050 üzenetére
Objektíven keresztül mér fényt, úgyhogy jó lesz. A fénymérést a manuál objektívek kavarják meg, meg a vintage vakuk.
Kompromisszummentes linux gaming.
-
torzo
őstag
válasz SkyLine3000 #37050 üzenetére
Semmivel sem kell foglalkozni, de a szűrőt be kell forgatni, hogy érjen is valamit. A napsütés irányához képest 90 fokkal elfordulsz és a kék égbolton beállítod. Amikor mélykék lesz az ég kékje, jó kontrasztosak a felhők, akkor jó. A fénymérő úgyis a szűrőn keresztül mér. Vesztesz 1-1,5 FÉ-et általában.
[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
Sziasztok!
Egy Eos 550D-vel kapcsolatban kérnék tanácsot.
Napokban, nyaralás közben vettem észre, hogy nagyon meríti az akksit, először azt hittem, megadta magát az utángyártott akku.
De utána a gyárit is leszívta.
Tudni kell, a gépet eddig úgy használtam, hogy folyamatosan be volt kapcsolva, az lcd 30 mp után kikapcsolt, így is kibírt akár heteket is.
Azután vettem észre, hogy a négy irányú navigációs gombok közül a jobbra nem működik, kattan, de nem csinál semmit, sem lapozni nem lehet vele, sem az AF menüt nem hozza be. Aztán amikor egy csoportkép elkészítése erejéig full automatába kapcsoltam (én jellemzően P-ben, vagy manuális módban használom), megjelent az lcd-n valami olyasmi, hogy ez a funkció nem választható ki az aktuális üzemmódban. Ebből gondolom, hogy az AF gomb benyomva maradt valahogy, és az meríti folyamatosan.
Abban kérnék tanácsot, hogy ezt lehet-e, érdemes-e javíttatni?
A gép közel 7 éves, van benne kb 30 ezer expo, eddig hibátlanul működött, az én igényeimet maximálisan kiszolgálta. Vagy ezt engedjem el, nézzek egy másik gépet, mert úgy se fogja megérni a javítás?
Van-e hasonlóval tapasztalata valakinek?
Ha jól tudom, szerviz csak BP-n van, ez mennyire nehezíti az ügyintézést?
Segítségeteket előre is köszönöm!
A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Camera kft képes kicserélni garanciában egy néha enyhén ragadó expó gombot?
Időben ez 1-2 hét lehet?
Bocs a degradáló formáért, sok jót nem hallottam róluk. -
fulton
addikt
Sziasztok
Szeretném a segítségetek kérni, van egy Canon 550D fényképezőm, és egy videóban láttam hogy létezik olyan kábel amivel egy laptopra valós időben ki lehet küldeni a képet, ami lényegében azt a képet mutatja amilyen lesz a kész felvétel. Milyen kábelt kell vegyek hogy én ezt elérjem?
-
vlevi
nagyúr
válasz Warton #37063 üzenetére
Azaz, úgy hívják, Eos utilitty!
Még a 450D-vel is megy, pedig azon még nagyon gyerekcipőben járt a Live view.
USB kábellel összekötve a PC-vel, (laptoppal) aztán a PC képét akár kirakhatod 3 méteres projektorra is.
fókuszálás, exponálás megy az Eos util-al, és asszem, azonnal a gépre le is tölti az elkészült képet.
Én mondjuk csak elvétve, 1-2 próba erejéig próbáltam, mert nagyon keveset fotózok otthon, de egyébként működik.
-
*Ropi*
félisten
A Canon legfrissebb pénzügyi jelentései alapján 2018 második negyedévében a Canon Japánban, a MILC-ek piacán az első helyen van (szóval mégiscsak jól csinálnak valamit). Most pedig majd a Canon full-frame MILC bejelentése következik ugye: 10 éve jelent meg a videó funkciós 5D2 - reméljük, hogy most hasonló módon ismétli magát a történelem, és kapunk egy újabb technikai bravúrt.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
torzo
őstag
válasz *Ropi* #37072 üzenetére
Igen. Nyivákolás ide-oda, a Canon hosszú ideje és még nagyon hosszú ideig biztosítja, hogy bármilyen munkáról is legyen szó, csúcsminőséget ad.
Igaz, én a profi vázak szintjén léptem be, de eszemben sincs átlépni máshová, a nem kevés vonzerő ellenére sem.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz *Ropi* #37061 üzenetére
Van mini HDMI kimenetem. Kábel is amivel laptophoz tudom kötni "mini hdmi".
Milyen programot ajánlanátok hogy lássam élőben a képet a laptopon. Kipróbáltam ezt az usb kábeles dolgot de nagyon késett a kép (lassú volt) és nem is tudtam irányítani a fényképezőről.
Például ez milyen program, amit a srác használ a vidiben? -
copass
veterán
válasz fulton #37077 üzenetére
capture one, de bármivel tudsz ilyet csinálni. LR-el is.tetheringre keress rá!
nem tudom, de de nekem az 1100D is olyan szaporán ment digicamcontrol alatt mint a szél usb-n keresztül. videó, sima kép is.
váz lesz a szűk keresztmetszet.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
zodo
nagyúr
Igaz csak holnaptól lesz időm ismerkedni az új rendszeremmel ami 650D + EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM + EF 40mm f/2.8 STM de mozgatja a fantáziám a kit obi.
Sajnos vagy nem de mindhárom összetevőt külön-külön vettem így a 18-55mm kimaradt.Legfőbb kérdés hogy érdemes-e beruházni egy 18-55mm objektívre is, ha igen melyik típusra?
Objektív topik összefoglalóban EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS van feltüntetve pl. beltér, táj vagy mint alap obi.
Ezt a típust már nem látom a hazai polcokon, igaz használt piacról vásárolnék ha úgy alakul.Témával még csak ismerkedőnek kb. csak apró képi minőségbeli különbségek lehetnek a típusok közt azaz bármelyik jó lehet?
I és II kb. ugyanaz csak más a külső
III csak kitben volt kapható és nincs kép stabi
Esetleg ha videó is szempont akkor csak is az f/4–5.6 STM a jobb választás?f/3.5–5.6 IS STM-ről mitha azt olvastam volna hogy a széleken jobban homályosít.
-
zümzümm
senior tag
Sziasztok,
Két kérdéssel fordulok hozzátok.
Az egyik, hogy a Canon 5D Mark I akksija kompatibilis az újabb modellekével? Tehát a Mark II II IVel?
Illetve a másik, hogy kizárólag gyári akksit érdemes használni benne? Olvastam az összefoglalót, de még mindig érvényes ezzel kapcsolatban? A gyárinak elég borsos az ára. Vagy mehet bele utángyártott is? Ha igen akkor melyiket ajánlanátok?
Köszönöm!
z[ Szerkesztve ]
-
Pelican
őstag
Szerintem kezdj el fotózni a meglévő cuccoddal, tapasztald meg , hogy mire tudod és mire nem tudod használni, aztán pár hónap múlva ráérsz ezzel a kérdéssel foglalkozni...
zümzümm
Nem, nem ugyanaz az akksi megy bele, mint a későbbi modellekbe.
Én használtam utángyárott bp511-eket, nem volt baj vele, kb annyit bírt mint az eredeti.[ Szerkesztve ]
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
Xtanol
csendes tag
Sziasztok, komoly kérdéssel és lehet problémával jönnék hozzátok. Minap vettem egy kintről behozott zsír új Canon 80D-t. Nincs is vele baj, igazából tökéletesen működik...De.
Firmware-t nem tudok rajta frissíteni azaz tudok, de nem megy végbe. A dolog pikantériája, hogy az alapértelmezett firmware a gépen az nem más mint 6.2.3 9D (84) és mikor ezt próbálom updatelni 1.0.2-re ami ugye a hivatalos legfrissebb, akkor kiírja sikerült majd marad ezen.
Jelenleg a problémám ezzel az, hogy az EOS Utilty nem ismeri fel semmilyen módon a gépet, és hogy sehogy se tudom ráheggeszteni a normál firmwaret. Elvileg új volt a gép, lehetséges, hogy kint más rendszer megy rajta? Vagy mókolt?Bárki bármi ötlet?
Egyedül egy MagicLantern forumon találtam erről a számról egy log bejegyzést amint épp emulálták a dolgot, és ott gyanusan az 1.0.2. mögött van ez a verzió szám. Ezt csatolom képen:
Előre is köszönöm ha bárkinek van tippje!!!
[ Szerkesztve ]
-
XFishboneHUN
senior tag
280-ért MM-ből zsír újonnan jó vétel a 80D? Alapvetően sportfotózásra használnám!
Xbox GT: X FishboneHUN | PSN: XFishboneHUN
-
PuMbA
titán
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Mennyire számít ez most jó vételnek?
https://edigital.hu/canon-dslr/canon-eos-200d-fenykepezogep-kit-ef-18-55mm-stm-50mm-objektivvel-fekete-p506913
-
XFishboneHUN
senior tag
Hadrendbe állt az új gépem. A választott egy 80D váz lett! MM akció + Canon cashback egy visszautasíthatatlan ajánlat volt 330 helyett 250-ért.
Egyelőre a tapasztalatom vele, hogy még furcsa! Sok az újdonság, amit meg kell tanulni. Viszont szép képeket készít a Canon 70-200 f/4 L USM-el.
Xbox GT: X FishboneHUN | PSN: XFishboneHUN
-
PuMbA
titán
válasz XFishboneHUN #37096 üzenetére
A 80D egy brutálisan jól sikerült váz a Canontól
-
PuMbA
titán
válasz XFishboneHUN #37098 üzenetére
Nekem van, nem sikerült rátenni rendesen, mert nem egyszerű, szóval ha nem megy az LCD, akkor úgy látszik mintha két féle színű lenne a kijelző a rossz rátapadás miatt. Egyébként semmi, hogy van-e tényleges haszna, mert nem könyököltem még le az LCD-t, nagyon nehéz
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz XFishboneHUN #37098 üzenetére
elég jó cucc.első dolgom a vázra felrakni egyet!
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest