Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A 2000d 130 ezer ft...a 4000d rol nincs info de azt csak az veszi aki nem ert hozza...muanyag bajonett...az eszem megall...😣
-
robi222
senior tag
Sziasztok.
Most tervezek váltani 650d-ről 6D-re.
Viszont obit nem tudom melyik a jó ár érték aranyban,max -130e körül.
Jelenleg egy Tamron 18-55 is van.
Nézegettem ezt a népszerű 24-105 4l usm obit.Szerintetek ez jobb képet készít,a Taminál?
Valami mindenest keresek aminek jó a fényereje,de szép éles képet csinál. -
robi222
senior tag
válasz vihartigris #36307 üzenetére
Gonosz bogár cseszteti az agyamat,hogy jobbat,jobbat.
Igazából a fényerő, remélhetőleg élesség,jobb fénymérés stb
Tehát minden szempontbol erős javulás amire számítok.
650 jó kis gép.De még 2.8 obival sem tetszik ,hogy nem tudok szép képeket csinálni egy sűrű erdőben,vagy egy családi bulin lakásban.Természetesen álvány nélkűl,spontán képekre gondolok. -
törölt tag
válasz robi222 #36308 üzenetére
Valóban nem egyszerű, nézegess itt:
https://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=989&Camera=963&Sample=0&FLI=0&API=2&LensComp=810&CameraComp=963&SampleComp=0&FLIComp=0&APIComp=0
bár itt sem derül ki a gyártási szórás, figyelj a beállításokra, nem midegy milyen vázra állítod be, ott lehetnek eltrések...én az 55-250 STM-et hasonlítgattam sok obihoz, sokan nem tudják de első osztályú a képminősége, lehet L-es obikhoz is hasonlítani, nekem is volt korábban, csak nem f2.8.
-
veterán
-
robi222
senior tag
válasz vihartigris #36313 üzenetére
Szeretem a természetes képeket.Ha lehet probalok vaku nélkül.
-
robi222
senior tag
válasz #86322688 #36311 üzenetére
Tehát csak iso-ban jobb a 6D?
Nem lesz élesebb ,zajtalanabb,jobb kontraszt stb.. a kép?
Pl egy templom,katedralis ahol nem lehet vakuzni.
A 6d plusz 24-105 l4 usm
Vagy a 650d es Tamron 18-55 obi készit jobbat ilyen fényviszonyok között?Mert ha nincs akkora különbség akkor nem érdemes váltani.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz robi222 #36305 üzenetére
6D-re gyakorlatilag mindegy mit teszel! 2.8/40 mm stm ideális obi, kicsi, gyors az af és jó a látószög. Kai W is megmondta nemrég!
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
robi222
senior tag
válasz vihartigris #36316 üzenetére
Az a baj,hogy a legtöbb hely ahol járok,rosszak a fények.pl
Erdő, házi bulik,temlom,szürkületi séta,kirándulás,vagy pont eros napsutesben ,amikor úgyszintén nehéz fotozni ,mert vagy beég,vagy túl sötetít,.
Ezeken a helyeken szerintem elvérzik a 650D egy f2.8 obival is.
Szerintetek a 6D nem?Vagy oda kevés az f4 érzékenység? -
PuMbA
titán
válasz robi222 #36318 üzenetére
"Az a baj,hogy a legtöbb hely ahol járok,rosszak a fények.pl"
Azon semmilyen gép nem segít 11-14 óra között például nem is nagyon érdemes elindulni fotózni...
"mert vagy beég,vagy túl sötetít,"
A beégést könnyen megoldod mínusz exposure compensation-nel, az árnyékokat meg felhúzod a RAW-ból.
[ Szerkesztve ]
-
csacsi77
senior tag
válasz robi222 #36322 üzenetére
Ha a 6D-re vágysz, akkor vedd meg. Én imádtam és biztos veszek még majd egyet valamikor.
Zajban verhetetlen, még ISO12800-on is jó képeket hoztam ki belőle. A középső fókuszpontja nagyon érzékeny még sötétben is, a többi mondjuk szinte használhatatlan. Én egyaránt toltam 24-105 f/4-el és az STM obival is. Nagyon tetszett, vegyél egyet használtan és élvezd.Öreg fater megoldja!!!!
-
*Ropi*
félisten
válasz robi222 #36322 üzenetére
Szia!
24-105/4L IS USM-et nem fogsz 130.000.-ért kapni, mert annak a leharcoltabb példányai 160-nál kezdődnek, az újabb, STM-es verziója pedig 180 felett van árban. Esetleg megpróbálhatsz egy 17-40/4L-t: az 140.000 Ft körül mozog használtan. Viszont én mindenképpen gyűjtenék egy 2.8-as üvegre, mert sokat számít az az 1 Fe fényszegény környezetben - meg pl. a legtöbb váz csak 2.8-as, vagy annál jobb üvegekkel aktiválja a dupla keresztszálas AF pontjait (6D esetében ez a középső), ami a pontosabb fókuszálást teszi lehetővé.
Ha sötétben szeretnél fotózni és nem végtelen az anyagi kereted, akkor a 6D1-et ajánlom: zajban és színvisszaadásban nagyságrendekkel jobb, mint a 650D. Ezt a képet erdőben, közvetlenül alkonyat előtt készítettem 5D3-al, aminek a szenzora kb. ugyanazt tudja mint a 6D-é. De beltérben még 2.8-as üveggel sem tudod megspórolni a vakuzást: ez ISO12800-on lett elkövetve (szintén 5D3). Jobb szenzorú vázzal (mint az 5D4), már vaku nélkül is lehet fotózni, ha van elég környezeti fény (ISO 20.000).
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
_seth_
veterán
válasz *Ropi* #36324 üzenetére
24-105 F4L IS-t ki lehet fogni 130-ért, az "újabb" STM-es pedig 90 körül is kapható, ismerősöm újat vett kerek 100e forintért.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
robi222
senior tag
Az 24-105 usm és az stm között,mi a különbség.A fényerőn kívül?
-
*Ropi*
félisten
-
robi222
senior tag
Tudnátok mondani valami jó obit 24-70 f2.8 kb 130e ig?
-
JohnyBlue
addikt
válasz robi222 #36330 üzenetére
Vegyél egy 35-ös fixet ( mert az mindenre jó ) és ha nagyon hiányzik a széles tartomány akkor veszel mellé valami szélesebb látót, ha meg kell a tele akkor meg veszel mellé egy 50mm 1.8 STM et vagy 85mili 1.8at vagy 100mili effkettőt
Vagy told meg egy kevéssel és vegyél egy Tamron 24-70 2.8 VC G2 obeszt ( szürkéből mert úgy ócsó )
[ Szerkesztve ]
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
robi222
senior tag
Canon EF 20mm f/2.8 USM
Erről mi a vélemény?
Jó ff gépekhez?
Már kezdek átmenni fix obi kompromisszumba[ Szerkesztve ]
-
fotozona.tk
csendes tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni egy 6D használt árának belövésében..
2013 07 havi vásárlás volt a készülék, esküvőfotózáshoz használtam, tavalyelőtt 80 és 90 ezer közötti exponál kértem rá egy zárcserét nem merten nekiállni a szezonnak nehogy egy esküvőn maradjak ott nélküle. Pillanatnyilag 117 ezernél járok a ML-szerint. Szóval 30 ezer körül lehet az új zárban.. Egyébként azt, hogy a gyorscseretalpnál egy icipicit kopott és persze hogy a pánton látszik azért hogy hordva volt, leszámítva semmi gond nincs vele mondhatni patika állapotban van mind külsőleg mind működésileg.
Ahogy körbenézek kétféle készüléket látok vagy amiben benne van ez a mennyiségű vagy jóval több expó vagy amiben kevés van. A zárcsere picit becsapó így nem tudom eldönteni hogy melyik felé húz inkább az értéke.
Előre is köszönöm a segítséget! -
cOxeR
Ármester
válasz fotozona.tk #36342 üzenetére
Van árazós topik amúgy.
Sok eladó van belőle jelenleg, de a fele hibás... expoba ezek a számok a bejáratással egyenlőek.
A sok expo 300 felett ketdodik.
230 körül tudod eladni, kezd felette de ha van érdeklődő inkább engedj, ez már csak lefelé megy. -
robi222
senior tag
Ezen a videon a Sony A7s nagyon oda veri a 6D-t.
Véletlen nem jobb gép ez a 6D-nél?[ Szerkesztve ]
-
robi222
senior tag
A 6D akkor is a közép fokusz pontott használja,ha közepén élesitek de utana arrebb viszem a kepet?
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest