Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cOxeR
Ármester
válasz Fotonhámozó #35550 üzenetére
Én rendszeresen használom az 5D4-emet élőképben... tudod mindennek van valami oka, attól még hogy kívülről sokan nem tudják mit miért.
-
_seth_
veterán
válasz Fotonhámozó #35552 üzenetére
Tájképhez miért olyan furcsa az LV?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
veterán
válasz Fotonhámozó #35550 üzenetére
Igen, élni, és élni hagyni...
Attól, hogy nekem fura az LV, attól tényleg mindenki úgy használja, ahogy jó neki. Én azért használok DSLR gépet, mert az már lenyom egy három képes sorozatot, mire egy bridge gép élességet állít
Viszont LiveView üzemmódban a DSLR is lelassul, persze nem egy bridge gép szintjére, csak egy két generációval korábbi DSLR szintjére
Egyébként egy jobb MILC mit tud gyorsaságban?
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
vihartigris
őstag
válasz Donki Hóte #35554 üzenetére
8-10 kép/sec
Az Oly OMD EM1 M2 akár 60 kép/secbármi reciproka a semmi
-
veterán
válasz vihartigris #35555 üzenetére
Rosszul írtam a kérdést, az élességállítás gyorsaságára gondoltam, tehát milyen gyorsan talál fókuszt egy MILC
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
vihartigris
őstag
válasz Donki Hóte #35556 üzenetére
Amelyik PDAF fókuszos (Sony, Fuji és az előbb linkelt OLY) az gyakorlatilag olyan gyorsan mint a DSLR.
Amit én gyengébbnek látok még a MILC fókuszában az a sötétben látás, az kb: -1 FÉ-ig lát szemben a -3, -4 FÉ DSLR képességeivel.bármi reciproka a semmi
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz _seth_ #35553 üzenetére
Statikus téma, keresőn keresztül is könnyedén tudsz komponálni, (jobb vázak esetén) a vízszintejelző ugyanúgy megjelenik a keresőben, mint LV-nél, ellenfényes képnél LV esetén a Nap hosszan sütheti a szenzort stb.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
kacsento1
senior tag
válasz Fotonhámozó #35547 üzenetére
-
*Ropi*
félisten
válasz kacsento1 #35559 üzenetére
Így ránézésre nem olyan vészes mint látszik: tedd vissza a fémet és forrasztópákával nyomkodd szét a műanyag forrszemeket, amik átjönnek a lukain (gyárilag is úgy volt rögzítve, ha nem csavarozták)! A rugó a reteszéből eshetett ki: azt innen nem látom, hogy konkrétan hogy lehetne visszailleszteni, de tippre az sem nehéz.
Ha nem akarsz vele vesződni, akkor...
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
-
Angel2014
addikt
válasz kacsento1 #35561 üzenetére
De óvatosan mert olyan forrasztó is kell hozzá amivel a hőfokot tudod állítani "200" Fok max..Killhatesnek [link] van gamer notebook topickból szerintem 2 k ért megcsinálja
Nekem is ő csinálta meg a lenovo y50-70 en a billentyű cserét ami sajnos így van megoldva.
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
veterán
-
kacsento1
senior tag
válasz Donki Hóte #35564 üzenetére
Forrasztó van itthon, technokol nincs :-) .
Amúgy sikerült megcsinálni, bár a 200 fok kevés volt neki.Ha megint lejön, akkor jöhet a ragasztó.
[ Szerkesztve ]
-
kacsento1
senior tag
Sziasztok!
Valahol régen mintha olvastam volna, hogy hamisítják a Hoya UV szűrőket. Szeretnék venni egyet, de nem tudom honnan tudom biztosra, hogy eredeti vagy hamisított termék. Jófogáson van egy 58mm-es 2000Ft-ért, de nem merem addig megvenni amíg nem tudom, hogy eredeti e. Valaki ránézne aki ért hozzá? Nem tudom szabad e linkelni.
-
kacsento1
senior tag
válasz *Ropi* #35568 üzenetére
Igen, nézelődtem a témában külföldön, de úgy néz ki nem eredeti a termék. Amúgy erről lenne szó.
És ahogy olvastam nem eredeti, mert a gyárinál a szűrőméret nincs, vagy nem ekkora betűkkel van ráírva, és a szűrő felső oldalán a fém gyűrű "rücskös" a könnyebb feltekerés miatt.
Köszönöm az infót, remélem másnak is segíthet.[ Módosította: radi8tor ]
-
*Ropi*
félisten
-
_seth_
veterán
Jól sejtem, hogy 5D2-n nem lehet szerzőt beállítani a menüben (és másképp sem?)
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
Az 5D3 biztosan tudja, abba beírtam, tartaléknak vettem egy 13e expos 5D2-t, de ebben nem találtam ilyen opciót.
copass: értem, köszi
-
_seth_
veterán
válasz *Ropi* #35576 üzenetére
Ott a pont, megcsináltam és szépen el is menti az exifbe a fotóknál
-
kacsento1
senior tag
Egy olyan kérdésem is lenne, hogy használt e már valaki ilyen ilyen adapterrel Minolta lencsét Canon vázon?
Látod *Ropi*, sikerült a linkelés :-)
[ Szerkesztve ]
-
scout pro
csendes tag
Sziasztok!
Van itt valaki aki a múlt hónapban a kiterjesztett garanciás promócióban vett Canon EOS gépet?
Mennyi idő alatt érkezett meg az igazolás? -
optikus
senior tag
válasz kacsento1 #35587 üzenetére
af-et is szerettel volna? az plane nem fog menni, ezekkel az oszver dolgokkal mindig van valami korlatozas, hatrany, nincs af, nincs rekesz, meg csak munkarekeszes a fenymeres. sztem ilyen atfogast ef-ben se olyan nagy penz osszehozni.
egyszer olvastam hogy sa bajonettet lehet athekkelni ef-re, mert a sigma valahogy a canont koppintotta le, de kell mokolni vele hogy eletre keljen. ma meg mar nem is eri meg mert keves az sa valasztek es annyira nem is olcso.Buy books not gear.
-
speedyrg
tag
Szervusztok ! Canon 70-200 f4L ről szeretnék fentebb lépni. Az lenne a kérdés hogy 250k ig milyen alternatíva jelent előrelépést. Én konkrétan az említett stabis változatára gondoltam, de a 2,8 is vonzó persze stabi nélkül. Akár 3party opció is érdekelne.
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget.
speedyr
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok!
Canon 100 dm van, én még soha nem vettem le az obit, szerintem az előző tulaj se, és most a közeli képeimen találtam egy kis piszkot.... szerintem alaposan letakarítottam az obit kívülről, de ottmaradt. Hogy tudom eldönteni hogy tükrön van vagy az obin? Köszi!!!
Nem érte durva környezet.12+ Rekesznél látszódik... 20nál már nagyon!
[ Szerkesztve ]
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
-
zeusz55
senior tag
Csináltam gépi tisztítást az valamivel több mint a kezdeti ciripelés, de ott maradt... sőt találtam még Szóval van valami ahol ezt szakszerűen biztonságosan tisztítják!?
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz zeusz55 #35596 üzenetére
Ha csak 12-es rekesz fölött látszódik, én nem foglalkoznék vele különösebben. Később úgy is lesz még pár piszok a szenzoron. Amikor már tényleg zavaróan sok van belőlük, akkor adnám be tisztításra. Ennyire rekeszelve meg úgy sem igazán használja az ember. Ha mégis, akkor pedig PS-ban egy kattintás eltüntetni. Vagy ha szerencséd van és nem masszív a légykaki, akkor szűrős körtepumpával magadnak is le tudod fújni a szenzorról otthon. Szenzortisztítást megkérdezheted a lakhelyed közelében lévő fotós felszerelésekkel foglalkozó nagy(obb) üzletekben is, vagy fordulhatsz egyenesen a Camera kft-hez. Két hónappal ezelőtt nedves tisztítást expószámkiolvasással 5000 Ft-ért végeztek nekem.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
-
zeusz55
senior tag
válasz Pelican #35599 üzenetére
Köszi a hszeket! Igen közben rájöttem hogy normál körülmények között 10nél feljebb sose mentem... szóval egyenlőre marad, majd ha "utcai" képnél is zavaró lesz elviszem.
Pelican, bocsi, szezont a fazonnal... arra gondoltam hogy az obi külsején vagy belsején van– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest