Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozso68
őstag
válasz Fotonhámozó #37651 üzenetére
Sajnos nem sikerült.
-
*Ropi*
félisten
Canonéknál valakinek nagyon elgurult a gyógyszere...
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
válasz Warton #37660 üzenetére
Hogy már az 5Ds R 50 MP-e is csak marginális mennyiségű felhasználót hozott lázba (az eszement méretű raw fájlok tárolási helyigénye csak egy dolog a hátrányok közül), erre még rátesznek egy lapáttal...Inkább lenne 30 MP jobb dinamikával és magas ISO tűréssel.
-
-
*Ropi*
félisten
válasz Pelican #37663 üzenetére
Nekem annyira nem, mert már 30 MP-en is 44 MB egy tömörítetlen jpg - egy teljes napos esküvői anyag pedig (Jpg-ben!) 50-100 GB. Meg az 5Ds [R] max. ISO-ja 6400: kevés, mint villanyégőben az ISO...Eseményeken simán kell a 25600 is sokszor: pl. a Mátyás templom felújításánál valahogy elfeledkeztek annak a villanyhálózatáról, így még mindig az ország 3 legsötétebb esküvői helyszínének az egyike.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz tvamos #37666 üzenetére
Nem használunk vakut, csak végszükségben - pont ezért kell a magas ISO és fényerős üvegek: ISO 20.000 vaku nélkül, F2.8, 1/320, kapáslövés.
-
félisten
Sziasztok!
Rakaptam egy ideje a madar es egyeb allatok fotozasara.
Elgondolkodtam valami hosszabb telen, mert az ekv. 250mm kezd keves lenni.
A Tamron 150-600 G1/G2 milyen hirnek orvend?
A Sigma hasonlo darabjairol keves jot hallottam, de ez a ket Tamron elegge felkeltette az erdeklodesemet.
Aps-c-vel szeretnem hasznalni. (550D, illetve kesobbre tervezek egy komolyabb vazat is; talan 80D, vagy 7D mk2.)
Az elesseget megneztem tesztekben, de olyan hibakra vagyok kivancsi, ami bosszantana hasznalat kozben, vagy a kepek visszanezesekor.Kossz!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
p_adam
addikt
A Sigma 150-600 C egy teljesen jó objektív és még olcsóbb is, mint a G2 (a G1-et én nem venném), már bánom, hogy eladtam mert azon kevés alkalommal amikor szükség lehet rá, akkor nagyon hasznos lenne.
A Tamron képes közelebbre fókuszálni meg talán egy nagyon picit élesebb meg egy kicsit gyorsabb a fókusza, viszont idővel több port gyűjt össze, és gyengébb a stabilizátora (vagyis a gyakorlatban már nem feltétlen élesebb) meg a Sigma háttérmosása egy leheletnyivel finomabb.
Mivel úgyis van némi szórás ezeknél az olcsóbb daraboknál, valószínűleg többet számít, hogy amit megveszel mennyire teljesít jól, minthogy most melyik a kettő közül, szerintem mindkettő jó.A másik alternatíva a Canon 100-400 II, ami lényegesen könnyebb, jobban fókuszál, valószínűleg még jobban vágva is felveszi a versenyt a két másikkal (de telekonvertert is épp elbír), persze ez már sokkal többe kerül, de én speciel inkább erre költenék, mint egy komolyabb vázra.
[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
válasz p_adam #37670 üzenetére
A Canon 100-400 II optikát illető véleményeddel maximálisan egyetértek. Évek óta használom. Ehhez hasonló építési minőséget nem láttam még, precíz, strapabíró, tágon is éles, a fókuszmotorja közel gondolatsebességű. Kézből lehet vele órákon át is dolgozni, a stabija extra jó.
Valóban drága újonnan, használtpiacon már láttam 400 k körülit is. Ezerszer jobban ajánlom, mint a másik említetteket. A Sigma 150-600 S persze nagy sztár, de iszonyat a súlya, csak állványról lehet használni. -
p_adam
addikt
Egy ideje már nagyon várnak egy EF 200-600mm f/4.5-5.6 IS zoomot is, de most azt pedzegetik, hogy nem is lesz új EF optika 2019-ben, lehet hogy ez már RF bajonettre lesz, ha majd egyszer lesz, meg gondolom még többe fájna, mint egy 100-400 II (amire egyébként még dec. 3-ig van £600 cashback Angliában, érdemes figyelni, addig nem lesz-e még valami engedmény az árból, tegnap ezzel együtt £1299 volt, ami szürke importtal is versenyképes).
-
p_adam
addikt
Persze, de azért a részemről Sigma új állapotban volt feleannyi, mint most a Canon akciósan, ezt nehéz figyelmen kívül hagyni, ha az ember nem használja állandóan, és a képekkel sem volt különösebb gond, türelemből lényegesen több kell, mint optikai teljesítményből A Sigma (meg gondolom a Tamron G2) stabija egyébként állítható a dokkolóval, és nem mindegy, hogy milyen módban fut.
-
félisten
válasz p_adam #37670 üzenetére
Koszi, igazabol meg sosem vettem ekkora osszegekert fotos cuccot, mert nem vagyok akkora fotografus, csak hobbibol fotozom. A 100-400 teljesen eselytelen nekem sajnos.
Meg azon is torom a fejem, hogy megeri-e a cserelheto obis rendszeremet fejlesztgetni egy Sony RX10 IV-hez kepest.
Eleg szoros a meccs.A Sigma 150-600 C jol hangzik, ha csak ennyivel gyengebb, utana olvasok, hogy pontosan milyen.
Koszi!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
p_adam
addikt
Szerintem optikailag annyival nem gyengébb (mármint a több rendelkezésre álló megapixel ellensúlyozza kicsit), az AF ahol nagyobb a különbség.
Ezekkel az RX10 gépekkel nekem az a bajom, hogy nagy az értékvesztésük, ehhez képest ha megvesz az ember egy optikát jó áron új állapotban, akkor meg nem veszít rajta semmit és a vázakat is viszonylag olcsón meg lehet úszni, ha jót és jókor választ az ember.Ő egyébként ezzel dolgozik és ad jó gyakorlati tippeket, bár egy 1DX Mark II azért ellensúlyozza a gyengébb AF-et...de a G2-re is van példa
[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
Sigma 150-600 C-nek ez a gyenge pontja, de nyilván lehet vele 'trükközni', ha az ember megbecsüli a távolságot és kézzel manuálisan rásegít(meg fókusz limiter, stb.), akkor nagyobb eséllyel rá fog harapni a célra, itt vannak összevetve és rangsorolva az opciók.
[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
válasz Mirman #37680 üzenetére
Szerintem nem elegendő (ha azt nézzük a Canon sem, de az élességével, telekonverterrel való együttműködésével ezt kompenzálja) persze helytől is függ, de ahogy a korábbi előadás is illusztrálja, gyújtótávból nem nagyon van az, hogy túl sok, főleg ha zoom.
De pl. tájképekre FF géphez telének elég jó egy nagylátószögű zoom mellé.
Ahogy írtam, az én módszerem egy újszerű használt 150-600 ebay-ről, az már szinte annyi, mint egy új Tamron 100-400 (a Canon verziót még nem láttam nagyon olcsón), a méret miatt sokan megveszik, de aztán nem cipelik sok helyre.
-
rednifegnar
senior tag
ef bajonetre, stabis fix obi letezik a 40-50mm-es tartomanyra? akar kulso gyartoe?
A camera does not make art, the artist makes art.
-
*Ropi*
félisten
-
80hun
addikt
válasz rednifegnar #37684 üzenetére
Tamron sp 45mn f1.8 vc
-
Warton
őstag
válasz rednifegnar #37684 üzenetére
35mm f2 szerintem a legközelebbi.
Más: M42-es obikat lehet használni FF vázon. Nem ütközik a tükör valamibe? Helios 44M-ről és egy Industar 50-2-ről lenne szó első körben.
Kompromisszummentes linux gaming.
-
Doki16
addikt
Kicsit koszos más a nyakpántja a gépemnek. Ti hogyan és mivel szoktátok tisztítani?
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
rednifegnar
senior tag
hat igen, pont ma reggel talaltam meg en is. sajna boszmulet nagy, ahogy a 35IS is. valami 28IS meretut nem tom miert nem alkotnak, lathato hogy a 40stm nem kivan sok uveget megis jo a kepe, ha IS lenne es nem stm akkor az tutko lenne. ezzel a nyamvadt villanyfokusszal kinlodas hasznalni. persze probaltam mar manualt is, pl pentaxot, om-et, de a fenymeres nem az igazi, foleg rekeszelve (ahogy a vakuzas sem), es AF/IS sincs.
-
80hun
addikt
válasz rednifegnar #37690 üzenetére
Igazából nem rossz a 40/2,8 bár kicsit sötét az obi de legalább nyitva is jól karcol és pici
Nekem stabis az összes canon obim mert sony-n használom -
rednifegnar
senior tag
nem a minosegevel van godom hanem a kezelhetosegevel. manualban teljesen agyatlan, ha mar nincs stabi akkor legalabb lehessen rendesen hasznalni. se fokusz skala se rendes manual, az AF meg azert nem olyan villam mint egy rendes usm-nek.
a tobbi obi meg nagy, azt se ertem hogy 24,28,35 van stabisban es utana luk van, pedig inkabb a 40-50mm korul lenne haszna. a 16-35IS vagy a 24-70IS meg batar nagy es nehez. nekem valahogy hianzyik a 24,28 2.8IS utan a tobbi hasonlo esszeru cucc (35/40 2.8IS, 50 f2 IS ilyesmik).
neztem a tamron/tokina/sigma vonalat, de nincs IS plusz meg marha nagyok es nehezek is, 1.4-es fenyero 35-re, mondanam minek? a stabit nem valtja ki, persze biztos van aki erre izgul en jobb szeretem a hordozhato meretueket (pl ott a 28 f2.8 non is, vagy a 35 f2.8 elso verzio, csak hat eleg ergya a fokuszmotor, nincs IS es az af kapcsolo is eleg gyengus).
meg a voigtlandernek vannak (voltak) jo obijai, kicsik es ef kompatibilsek, jo manual fokusszal (skopar/ultron). de nincs IS, nem gyartjak, nem kaphato, ritka hasznaltan es draga is.A camera does not make art, the artist makes art.
-
veterán
-
copass
veterán
válasz rednifegnar #37692 üzenetére
azért elég jól harap azért a 2.8/40 mm fókusza...L-es szint.
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz rednifegnar #37692 üzenetére
Próbálj ki egy Sigma 35 f/1.4 Artot. Nem teszed fel utána kérdést, minek?! Arra az obira nincs jobb szó, mint az, hogy hiperbrutál. Mérete, tömege teljesen vállalható. A magam részéről 70 mm alatt az IS értelmét megkérdőjelezem.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
Mirman
őstag
válasz Fotonhámozó #37695 üzenetére
Gondolom én videózni szeretne Gimbal nélkül és ezert az IS .
-
rednifegnar
senior tag
válasz copass #37694 üzenetére
nem azt mondom hogy rossz, de ha nem talal akkor vadaszik eleg lassan. ezzel nem is lenne bajom, mert manualozni szoktam, csak pont a manual nagyon nem fexik ennek az obinak. pedig a merete es tomege nagyon adja magat es a 40mm-es latoszoget is szeretem, nekem ez majdnem idealis obi lenne. persze ha van feny nem vetem meg az af-et de nem baj ha hasznalhato manualban is.
nyilvan jo a 35 1.4 art, de 700g és batar nagy. lehet barmilyen penge kepe ha nem viszem magammal. a vekony fokuszsik meg a buke nem nagyon izgat, altalaban f4..f8-on fotozom, jobb szeretem az is-t mint nyitni a rekeszt (ezaltal csokkenteni a dof-ot).
-
copass
veterán
válasz rednifegnar #37697 üzenetére
háát nem tudom, de én koncikon használom és elég villám. 1.8/50 stm sokkal többet vadászott élessséget.
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
*Ropi*
félisten
válasz rednifegnar #37697 üzenetére
Az ellentétes oldalt képviselitek: eltérő felhasználói szokások eltérő igényeket támasztanak az eszközökkel szemben. Más optimális tájképezéshez és más táncfotózáshoz...
-
dzsavitcu
csendes tag
Sziasztok,
Canon 200D-hez szeretnék akkumulátort venni (LP-E17), a gyárit nagyon drágának tartom, viszont a vázat féltem, nem akarok silány minőségűt sem venni.
Néztem Wasabi akkumulátort, de amit találtam az is usb-n keresztül töltődik:
https://www.amazon.com/Wasabi-Power-Battery-2-Pack-Charger/dp/B01M057VVC/ref=sr_1_1_sspa?ie=UTF8&qid=1543564924&sr=8-1-spons&keywords=lp-e17+Wasabi&psc=1Néztem itthon is, google ezt dobdta ki legolcsóbbnak, vélemény? Ezt fogja tölteni a gyári Canon töltő?
https://www.gplex.eu/spd/800115242/Canon-LP-E17-utangyartott-digitalis-fenykepezogepEsetleg valaki tud ajánlani bevált márkát, boltot, ahol érdemes nézni? A cikkben ajánlott márkákat nem találtam meg sem itthon sem külföldről rendelve jó áron ( DSTE, Wasabi.)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest