Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Soká

senior tag

válasz DonTuros #35690 üzenetére

A listádból valóban kilóg az 5DII, ami profi váz a többihez képest. És ha szó szerint kell venni a kérdésedet, hogy "melyik a legjobb", akkor valószínűleg az.
    De én is - a Donki Hote vonalát erősítve - inkább valamilyen egyszerűbb vázra beszélnélek rá, feltéve ha képes vagy (sokan nem képesek és én őket is megértem) eltekinteni azon hiúsági szempontoktól, hogy milyen gép villog a kezedben. Ez tényleg olyan mint az autó, azzal a különbséggel, hogy azért egy kamera típusát és "menőségi fokát" sokkal kevesebben figyelik, látják és értik mint mondjuk egy autóét.
    Én az ajánlatnál abból indulok ki, hogy ha külső segítség kell annak eldöntéséhez, hogy milyen gépre van szükséged, akkor a fotózás rejtelmeiben nem vagy benne annyira, hogy azok a finom különbségek relevánsak legyenek számodra, ami miatt a többiek a full frame gépet javasolják az APS-C helyett. (főleg úgy, hogy eltekintünk a tudati tényezőtől, hogy ff gépet szorongatsz mint a "profi" fotósok, de mint tudjuk, nem a gép teszi a mestert).
    Ráadásul szerintem fotós cucc választásánál maga a váz a kisebb tétel. Sokkal fontosabb ennél az objektív. Vagyis inkább legyen egy olcsó vázad és jobb objektíved mint fordítva.
    Ha APS-C vázat választasz, akkor az olcsóbb (de jó) objektívekből is nagyobb lesz a szóba jöhető kínálatod.

Ha pedig a MILC kategóriát nem zárod ki, akkor súly szempontjából is kedvezhetsz magadnak. Ha én most indulnék nulláról, nagyon elgondolkodnék a tükör nélküli vázakon.

Végül, azért is az ökonomikusabb konstrukciót javasolnám mert egyetlen szót nem ejtettél a legfontosabbról, hogy mit és miért szeretnél fotózni és ebben mennyire vagy jártas? Mert a pénzen kívül leginkább ez határozná meg a dilemmádat.

Új hozzászólás Aktív témák