Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Elite: Dangerous
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- Call of Duty: Black Ops 6
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- PlayStation 5
- Nintendo Switch
-
GAMEPOD.hu
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Lényegében a MediaTek egy licencelő cég. Ők bármikor összerakhatnak egy ARM-os holmit, de egyre erősebbek a pletykák, hogy saját IGP-t terveznek az AMD-vel kooperációban. A Qualcommnak ott a Snapdragon 820. A Samsung szintén licencelő cég, tehát összerakhat magának egy ARM-os cuccot, de náluk is erős a saját IGP-s pletyi.
Csak a Kaveri és a Carrizo esetében ismerem, hogy milyen IOMMU van benne. Minimum IOMMU v2.5 kell.
A Mantle meg akarták tartani. Fejlesztgetik aztán időnként odaadják a forrást és a specifikációkat a Khronos Groupnak és a Microsoftnak, hogy fejlődjön a Vulkan és a DirectX is. Ebben az a koncepció, hogy az AMD akarja meghatározni, hogy merre fejlődjön a szabvány. Ehhez viszont le kell zárniuk a saját API-jukat, hogy hónapokon belül reagálni tudjanak a fejlesztői igényekre.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Oliverda
félisten
Ez már évekkel ezelőtt felmerült (azóta pedig rendszeresen visszatér), a másik potenciális vásárló akkor az Apple volt, illetve a Qualcomm és az Oracle is szóba került már. Tavaly ismét szóba került az Apple.
Nekem úgy rémlik, hogy az x86-os licenc ugrana, ha egy az egyben bekebeleznék őket, de lehet ki tudják trükközni valahogy. A gyártás kiszervezésekor sikerült, bár egy felvásárlás nagyobb veszélyt jelentene az Intel számára.
Amúgy biztos a HSA miatt vennék meg őket.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Fiery
veterán
válasz Oliverda #14654 üzenetére
Az x86 mar nem ertekes a mai vilagban. Az AMD-nek pedig az x86 licencen es CPU tervezesi kompetencian kivul egyetlen ertekes resze maradt me'g, miutan minden mast elkotyavetyeltek: a GCN. Az persze kerdeses, hogy ARM drivert, plane 64 biteset mennyire ugyesen tud irni az AMD, de ha ezzel nincs gond, akkor onmagaban a GCN miatt megerhet egy sajat GPU architekturaval nem rendelkezo mamutcegnek 1-2 milliard USD-t az AMD.
De szerintem ez nem fog megtortenni, mert az x86-piacon kell hogy legyen relative eros masodhegedus. Raadasul, a konzolgyartok sem fogjak ezt engedni, hiszen ha az AMD-t eladjak, akkor ugrik az x86 licenc, es azzal rohadt nagy sz**ba kerulne a Sony es a Microsoft is. Arra meg szerintem kicsi az esely, hogy a Sony es a Microsoft engedmenyeket tudjon elerni az Intelnel, hogy mondjuk +5 evig me'g maradjon az AMD-nek az eladas utan is x86 licence.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Oliverda #14654 üzenetére
Ahogy nézem, az eddigiek inkább csak eszmefuttatások voltak, nem?
Ez viszont inkább pletyka. Nem tudom, hogy melyik a jobb.TESCO-Zsömle: Minden hülyeséget megírnak, és így 10-ből 1 dolog tuti bejön.
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Ruuwa
tag
Én úgy tudom, 2010-óta bárki is venné meg az AMD-t, az Intel köteles lenne asztalhoz ülni az új tulajjal, a keresztlicensz újratárgyalásáról. A Samsung meg azért nem kis falat, pláne ha a konzolok miatt félig-meddig maga mögött tudná a Sony-t és a Microsoft-ot.
Valami tréfás, humoros, mégis mélyenszántó gondolatokat magában hordozó, rövid, velős mondat, mely egyéniségem rendkívüli sokszínűségéről tesz tanúbizonyságot.
-
Oliverda
félisten
Alaposabban át kellene nézni a keresztlicensz-megállapodás ahhoz, hogy kiderüljön pontosan mikor bukna az x86. Például ha első körben csak x százalékban bevásárolnák magukat, akkor nem biztos.
Btw, szerintem azért annyira nem lenne mindegy a Samsungnak az x86, mivel akad még jó néhány termékük ami arra épül.
Íme néhány további, témával kapcsolatos cikk az elmúlt évekből:
AMD's Troubles and Why Qualcomm Should Buy
AMD's Future Is In The Hands Of Samsung, Global Foundries And... Apple
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
TESCO-Zsömle
félisten
Emlékezzünk vissza, hogy a WD és a Seagate ellen is fellépett a gazdasági versenyhivatal, pedig azok ott 2-en voltak. Mi lenne, ha az Intel megvonná a licenszet a felvásárolt AMD-től és így egyedül maradna az x86 piacon? Mert az tuti, hogy a VIA nem számítana konkurenciának...
Szóval nem hinném, hogy el tudnák venni. Megpróbálnák, az biztos, ha másért nem is, akkor időt nyerni, de a végén úgyis oda kéne adni, különben a hivatalnak elvileg fel kéne darabolnia a monopol helyzetbe került Intel-t és a darabjaiból létrehozni legalább 2-3 konkurens vállalatot, azt meg egy ilyen mamut a büdös életbe nem fogja megengedni.
De javítsatok ki, ha tévedek, mert némelyik infó nagyon régi emlékeken alapszik.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Fiery
veterán
Az egy dolog, hogy koteles leulni az Intel az uj tulajjal, de vajon az uj tulaj egyaltalan be akar-e szallni egy ilyen "komplikalt" kapcsolatba? Ez egy kicsit olyan, mint ha az ember egy olyan holgyet akarna felesegul venni, aki imadja az anyjat (tehat a pasi jovendobeli anyosat), de akinek az anyja egyuttal egy kibirhatatlan noszemely Persze mas a helyzet, ha az uj tulaj nagy ivben tesz az x86-ra, vagy ha az Intellel mar azelott megallapodik, hogy az AMD-hez bekopogtatna. Barmi lehetseges, es ezt a vilagot alapvetoen a penz mozgatja, tehat ha az uj tulaj eleg sok penzt hajlando erre a bulira radobni, akkor nem gondolnam, hogy az Intel mindenkepp el akarná gancsolni a frigyet. De az egy nagy kerdes, hogy kinek mennyi penzt erne ez meg, es vajon mennyire erdekes egyaltalan az x86. En tartom magam ahhoz, hogy az x86 onmagaban ertektelen, ahhoz nem erdemes ragaszkodni, es amiatt nem is erdemes senkit felvasarolni, vagy amiatt az Intelnek tejelni me'g pluszban milliard dollarokat. Persze az egy mas kerdes, hogy ha valaki (Sony, Microsoft) odalancolja magat hosszu evekre az x86-hoz, akkor neki hirtelen nagyon fontos es ertekes tud lenni az x86, ha megprobaljak kihuzni alola a szonyeget. Rendkivul erdekes szitu lenne, ha jelentkezne egy komoly vevojelolt, de az esetben szerintem egyszerubb lenne, ha inkabb a Microsoft vasarolna fel az AMD-t, hiszen a Microsoft -- szerintem -- jobb alku pozicioba tudna kerulni az Intellel, mint a Samsung vagy az Apple. A Microsoft-Intel duo nagy multra tekint vissza, sok szempontbol elvalaszthatatlan pajtasok, szerintem ok meg tudnanak allapodni egy "jut is, marad is" egyezsegben. Nagy kerdes persze, hogy ha a konzolokat zarojelbe tesszuk, akkor azon kivul a Microsoftot erdekelne-e egyaltalan egy x86 (vagy barmilyen mas) CPU gyarto hazon belulre hozasa. Nem tartom valoszinunek, a Microsoft eddig sem nagyon akart vertikalisan integralodni, ezutan sem hiszem, hogy erre az utra lepne (zarojelben: a Lumia reszleg felvasarlasa is inkabb csak ketsegbeesett veszforgatokonyv volt a reszukrol, nem strategiai dontes).
[ Szerkesztve ]
-
Fiery
veterán
válasz TESCO-Zsömle #14659 üzenetére
Ezt mar megragtuk parszor. Az x86 mar reg nem monopolium. Az Intel mondhatja azt, hogy a PC-k koze szamithatoak a tabletek is, es hopp, maris kisebbsegbe kerult az ARM-mal szemben az x86. Onnantol pedig bukna a monopolium vad.
-
Fiery
veterán
válasz TESCO-Zsömle #14662 üzenetére
Es? A desktop szegmens sem homogen, vannak nagyon pici es lassu gepek, nagyon nagy es eros gepek, 1 es 2 processzoros, 2-in-1, 3-in-1, stb. stb. Ebbe a paradigmaba belefer a tablet is, legyen szo x86 vagy ARM tabletrol. Nagyon sok elemzoceg is most mar egybeszamolja a tableteket a hagyomanyos x86 PC-kkel. Ha pedig mindent egy kalap ala veszel, az Intel lof*** sehol sincs a nyomoronc kis x86-tal
[ Szerkesztve ]
-
Fiery
veterán
válasz TESCO-Zsömle #14664 üzenetére
Persze, de manapsag a hatarok azert tenyleg elegge elmosodtak. Lehet pl. laptopot kapni Chrome OS-szel is, ARM procival, ha nem tevedek. Azzal pedig mar eleg jo produktiv melot is lehet muvelni. Ha valakinek arra van igenye, lehet osszerakni desktop gepet Androiddal + ARM procival is. Igeny nem tul nagy van ra, de megvan a lehetoseg ra. Es most mar nem ott tartunk, mint 2008-ban, hogy egy desktop PC-hez kepest egy ARM processzoros mobil eszkoz sehol sincs teljesitmenyben. Egy modern, 64 bites ARMv8 procit siman melle lehet tenni egy alacsonyfogyasztasu modern x86 procinak (Bay Trail, Puma+), legalabbis teljesitmenyben. Osszessegeben megkapod egy Core 2 Duo teljesitmenyet most mar egy telefonban vagy tabletban is, ami azert nem semmi. Ha a teljesitmeny megvan, es ha -- tegyuk fel -- a szoftverezettseg sem problema, akkor csak a beviteli eszkozoket es a megjelenitot kell mellerakni, es meg is van "gagyi" ARM alapu telefonbol/tabletbol epitett desktop PC.
[ Szerkesztve ]
-
derive
senior tag
-
Fiery
veterán
-
Thrawn
félisten
Ebben a topikban egyébként is a Zen benchmark adataira vagyunk kíváncsiak, nem Broadwellre
Ha a Samsung mégis megszerezné az AMD-t nem lenne semmi gond a keresztlicensz szerződéssel. Már akkor amikor kiszervezték a gyártást akkor bepróbálkozott az Intel, hogy akkor ők most nem adják oda az x86 licenszt. Cserébe azt kapták vissza, hogy semmi gáz, akkor mi meg az x64-et nem adjuk oda. Ergo tökön lőtték volna egymást ezért inkább mégis megegyeztek.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Fiery
veterán
válasz Thrawn #14669 üzenetére
Zennel nem szolgalhatok, maximum Carrizot tudnek prezentalni, de csak ha mar megjelent a Carrizo. A Zen egyelore csak papiron meg szimulatorban letezik, iden mar nem lesz belole semmilyen formaban (me'g ES A0 stepping kereteben sem) kesztermek. Ami iden kezzelfoghato termekkent megvalosulhat, az a Nolan es Amur, azoknal legalabb mar latszik a haladas a fejlesztesben. Meg persze Godavari meg Carrizo, de ezek kevesbe izgalmas termekek szamunkra, ugy vélem.
-
Thrawn
félisten
Az ARM vonalat még szoknom kell, ezért inkább a Nolan érdekelne mint x86-os fejlesztés, hogy vajon képes lesz e komolyabb x86 teljesítményre, várható e nagyobb ugrás a pár %-os, szinte hibahatáron belüli eltérésnél. Mondjuk ez sem asztali megoldás lesz, úgyhogy inkább várok a Zenre. Arról tippem szerinte leghamarabb egy év múlva lesz valami előzetes eredmény ES példányok formájában, 2016 év vége felé pedig polcra kerülhet. Persze csak ha minden a terv szerint alakul, ami AMD-nél nem úgy szokott az utóbbi (5-10) években.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Fiery
veterán
válasz Thrawn #14672 üzenetére
"ezért inkább a Nolan érdekelne mint x86-os fejlesztés, hogy vajon képes lesz e komolyabb x86 teljesítményre, várható e nagyobb ugrás a pár %-os, szinte hibahatáron belüli eltérésnél."
Clock-for-clock eselytelen a dolog. De manapsag az AMD nem is erre hajt, hiszen -- a Bulldozerrel ellentetben -- alapvetoen teljesen jo architektura a Jaguar/Puma+. Ha megfelelo gyartastechnologiara rakjak es/vagy javitani tudjak a teljesitmeny/fogyasztas mutatot, akkor sikeres termek lehet(ne) belole. Azert csak lehetne, mert mar lattuk a Kabini/Temash es a Beema/Mullins kapcsan ketszer is, hogy valahogy a kesztermekekbe csak nagyon lassan jutnak el ezek az alacsonyfogyasztasu AMD APU-k
-
Thrawn
félisten
Ha a Nolannal nem is de a Zennel oda kellene csapniuk clock-for-clock...
Felröppent nemrég egy kósza hír arról is, hogy még nincs 20 nm-es termékük és egy-két kivételtől eltekintve nem is lesz. Mire várnak? 14 nm-re? Samsung?Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
-
stratova
veterán
Az a jó kis A10 Micro 6700T ha nem is Gaming tablet, de dokkolható passzív hibrid lehetett volna belőle, mondjuk egy bő 50e Ft-tal a Core M-es termékek árszintje alatt.
Egyébként ha kisebbségként is de jelzem, érdekel minket a mobil lapkák viszonya is!
Pl. i5-5250U vs. Carrizo (15W). Bár van egy olyan érzésem, hogy itt CPU részről változatlanul nem sok babér terem AMD-nek, de összességében (telj./fogy) kicsit jobban állhat a szénájuk.
Esetleg a 28 W-os i3-5157U-val lehetne egy ligában a 35 W-os Carrizo?Más: pár oldalon találkoztam azzal a fejtegetéssel, hogy Intel 15 W-os lapkái valójában rövid időre engedélyeznek egy un. Burst állapotot 25 W-os kerettel, a munka mielőbbi elvégézésre, hogy aztán hamarabb nyugalmi állapotba léphessenek (ahogy a Core M is túllépheti a 4,5 W-ot rövid időre).
A 19 W-os AMD APU-kat eddig több esetben csak hátráltatta a a turbo, mert a TDP-t elérve pl A10 7350B ledobta a láncot 1.2-1.6 GHz-re (közben boost órajelen ment a GPU :/). Mig akkuról turbó nélkül szépen tekert 2.1 GHz-en sokkal egyenletesebb és játszatóbb értékeket érve el pl Minecraftban.
Ha Carrizoról konkrét számokat nem is közölhetsz, arról van már valamilyen infód, javultak-e a lapkák etéren?A10 Micro 6700T - A4-5000 környéki - több szálú CPU eredményét tekintve, élnék a feltételezéssel, hogy Mullins is túllépheti átmenetileg a 4,5 W-os keretet. Továbbá a készülék még vállalható külső hőmérséklete melletti agresszív túrbót lehetővé tévő STAMP-ot elvileg már Carrizo is megkapta.
[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
válasz Oliverda #14675 üzenetére
Náluk "csak" GPU-t gyártatnak, a CPU/APU gyártást továbbra is a GloFo végzi.
A TSMC 16 nm-es technológiája kb ugyanaz, mint a 20 nm SoC volt, csak nem planar hanem FinFET tranzisztorokkal. Ez is előrelépés persze, az NV már közölte is, hogy ezen technológiával gyártatni fognak velük. AMD nyilatkozatról nem hallottam/olvastam de tuti hogy nekik is lesz ezen technológiával készült GPU-juk.
APU/CPU oldalon meg ott van (lenne) a Samsung 14 nm-es FinFET eljárása és még sincs infó róla, hogy ezt használnák. Ezt a GloFo ugye 1:1-ben átvette a Samsungtól a saját fejlesztésük helyett. Homologizálnak. Még a végén kiderül, hogy nemcsak az AMD-t hanem a GloFo-t is kipengetik csikkzsebbőlFinFET-re épülő termékük - saját bevallásuk szerint - 2015-ben nem lesz, majd csak 2016-ban. Kicsit olyan mintha kivárásra utaznának, inkább tovább reszelgetik a fejlesztéseiket a CPU/APU-tervezők és akkor megy gyártásba, ha már van elegendő tapasztalat a 14 nm-es FinFET-tel. Ez 2016-ra meglesz simán.
-
Oliverda
félisten
-
Fiery
veterán
válasz Thrawn #14674 üzenetére
"Felröppent nemrég egy kósza hír arról is, hogy még nincs 20 nm-es termékük és egy-két kivételtől eltekintve nem is lesz. Mire várnak? 14 nm-re? Samsung?"
En is ugy tudom, hogy iden nem valtanak a 28 nanorol, bar ebbe nem szamolom bele a konzol APU-kat, azok engem nem erdekelnek
-
Fiery
veterán
válasz stratova #14676 üzenetére
A Carrizorol nem mondhatok semmi konkretumot, de igazsag szerint nem is neztem sosem, hogy a Turbot hogyan hasznalja a teszt platformunk. Ez ugyanis eleg bugos cucc jelenleg, a Turbot nem lehet kikapcsolni sem (pedig minden mas AMD APU-n es CPU-n ki lehet), es max. non-Turbo orajelet sem lehet rendesen stabilizalni. Velhetoen BIOS frissitessel orvosolhatoak ezek a problemak, de egyelore az AMD altal kuldott frissites nem oldotta meg a problemat. Ugyhogy a Turbo kapcsan most me'g felesleges vizsgalodni szerintem, es arra is van esely, hogy me'g az AMD sem veglegesitette a Carrizo Turbo mukodeset. Megjegyem, ezek az AMD-fele ES platformok eleg nagy bughalmazok, bar persze az Intel es a tobbi gyarto sem jar sokkal elorebb ebben. A problema csupan az, hogy az ilyen ES cuccokkal sokszor nagyon nehez dolgozni, nagyon nehez validalni egy szoftvert, amikor a platform sokszor el sem indul (Mullins egy remek pelda erre), vagy funkcionalisan nem lehet mindent hasznalni. De ez legyen a mi problemank, a vegleges termek ugyis jo lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
válasz Oliverda #14678 üzenetére
Valóban, ez így pontos. Csak az a helyzet, hogy életemben nem láttam/találkoztam itthon Kabinivel vagy Temash-sal. Mintha nem is léteznének épp ezért nem is számolok velük. A komolyabb vasakat meg nem a TSMC-nél faragják ki. Meglepne ha a Zen akárcsak részben is ott készülne.
A linken nem találtam semmi újat, ezeket az infókat már több, mint egy éve tudni
-
Fiery
veterán
válasz stratova #14682 üzenetére
Amiota Turbo Boost letezik, azota nagyon sokat lehet azzal jatszani, hogy kedvezobbnek tunjon adott esetben egy platform teljesitmenye. Kerdes, hogy a gyakorlatban, amikor belep a kepbe az APM es tarsai, milyen teljesitmenyt lehet hosszutavon is kicsikarni egy adott platformbol. Maradjunk abban, hogy ha lesz final stepping, es konkret kesztermek (nem ES AMD referencia platform), azt mar erdemes lesz benchmarkolni. A hivatalos piaci debutalas utan sem szoktam benchmark eredmenyeket postolni a referencia platformokrol, pont amiatt, mert nem feltetlenul tukrozik a valos, gyakorlati teljesitmenyt, plane a mai alacsony TDP vilagban. Majd a nalam okosabbak lemernek mindent egy kesztermeken (notebook, tablet), es az jelent is majd valamit
-
Mahrenburg
őstag
Várható új APU-k érkezése AM1-es foglalatba, vagy esetleg "AM1+" megjelenése?
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
Fiery
veterán
válasz Mahrenburg #14684 üzenetére
SZVSZ kizart. Ha lenne ilyen terve az AMD-nek, mar beszelt volna rola, es mar megcsinalta volna a Beemaval. Abszolut semmi ertelme az AM1-nek. Egy BGA tokozasu, alaplapra integralt procival me'g olcsobb alaplapokat tudna az AMD teriteni, es akkor kevesbe lenne problema, ha 2 evente ki kell cserelni a procit az alaplappal egyutt. 10e Ft nem nagy kaland lenne egy komplett alaplap+CPU-ert szerintem.
-
Oliverda
félisten
Az AM1-es Kabini is kb. 1 éves késéssel érkezett a mobil verziók után. Ettől függetlenül szerintem majd legfeljebb a Nolant fogják lehozni, a Beema pedig kimarad.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Oliverda #14686 üzenetére
Azokat a procikat adják ki szerintem AM1-en, amiket nem tudtak máshogy eladni.
Én pl. bevásároltam 4db AM1 rendszerbe, rokonságnak netezős gépbe tökéletes. 8-9 ezerért lehet lapot venni, amit olcsóbb cserélni majd a gari időn túl, ha meghal, mintha rajta lenne a proci is.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
tatararpad
őstag
Nekem így visszagondolva totál értelmetlen volt az AM1, mivel nem adtak ki rendszeresen új processzort bele. Mire valami új megjelenik, a mostani értéktelen lesz, akkor meg már jobban jártam volna egy integrált BT-jel. Abból legalább fixen tudom hogy minden új architektúrára ki fog jönni valami.
[ Szerkesztve ]
-
Fiery
veterán
"8-9 ezerért lehet lapot venni, amit olcsóbb cserélni majd a gari időn túl, ha meghal, mintha rajta lenne a proci is."
Ebben en nem lennek olyan biztos. Marmint nem vagyok abban biztos, hogy me'g sokaig lehet kapni AM1 alaplapot Szerintem iden kivonjak oket a forgalombol, es utana mar csak BGA lesz. Ugyhogy mire lejar a gari ido, nem lesz mire cserelni, de persze ez csak az en gyanum, nem tudom alatamasztani ezt.
Azzal egyetertek amugy, hogy remek gepet lehet epiteni Kabini alapokra.
-
Oliverda
félisten
válasz tatararpad #14688 üzenetére
Kb 1 éven van piacon az egész platform. Ennek fényében nem értem az elégedetlenkedést.
Mire valami új megjelenik, a mostani értéktelen lesz,
Ja, amit újonnan 10 000 forintért megvettél az már csak 5000-et fog érni.
-
stratova
veterán
Nem kimondottan hatalmas hír, de Carrizo modellszámok után, Carrizo-L listája is felbukkant. Az egyik HP Pavilion speciikációja szerint a leggyorsabb 15 W-os 4 magos A8-7410 2.2 alap és 2.5 GHz-es turbó órajelet kapott.
Jó lenne némi friss infó a 4,5 W-os kategóriáról is, mivel legutóbb Cherry Trail már AMD-nek gatyafelkötős órajelekkel tűnt fel.
[ Szerkesztve ]
-
apatyas
Korrektor
válasz stratova #14691 üzenetére
Elég érdekes az a Pavilion speci.. háromféle foglalatú processzorral jelenik meg. A dual-channelesnek ígért Carizzo-L helyett csak single channel támogatást ír ennél a gépnél, persze ezt majd meglátjuk mennyire fájó, ha biztosak a shader számok. Azon túl, csak a szokásos. 1db USB3.0, 31 / 41WHr akkumulátor, le merném fogadni hogy utóbbit a celeronos verzióhoz párosítják. Sóhaj. Ez is a szokásos szar gépösszeállítás.
Sz: inkább off legyen.
2. sz: az A8-6410 is ha jól emlékszem, 2.2 - 2.4GHz között tekert Cinebench alatt, nem épp látványos fejlődés.[ Szerkesztve ]
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
Balala2007
tag
AIDA64.com
-
stratova
veterán
válasz Balala2007 #14695 üzenetére
Ohhó s végre nem ES.
Hmm, oké hogy 8 aktív CU van benne és a CPU már HDL és nem HPL, de ezek az alapórajelek ijesztően alacsonyak.
Nem úgy volt, hogy Carrizoból 35 W azért lesz?
Csak mert Acer már ráállt a 15 W-os procikra ebben a vékonyságdivatban. íÍy annak még so-so ez az órajel, de FX-8800P-ként 35 W-os modellre gondolna az ember.[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
A Carizzo procik milyen lapokban hasznàlhatók majd?
-
Fiery
veterán
FP4 BGA tokozasu lesz a Carrizo, ergo az alaplapra forrasztjak a procit. Ugyhogy ha netan Carrizoban gondolkozol -- ami eleve ertelmetlen, ha klasszikus desktop geprol van szo --, akkor csak alaplappal egyutt tudod megvenni a procit. De szerintem nem nagyon lesz Carrizo desktop konfig, hiszen maximum egy NUC-szeru miniPC-be lenne jo a Carrizo, tekintettel az alacsony TDP keretre.
-
Valdez
őstag
válasz Balala2007 #14695 üzenetére
Mitől van ilyen eltérés a gyengébb javára?
Mindkét gép ugyanaz, egyedül a bios újabb a gyengébbiknél, ez okozhat ekkora eltéréseket?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Horgász topik
- Androidos fejegységek
- DIGI kábel TV
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Ukrajnai háború
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest