Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
general
addikt
dedikált vga nem szükséges. ha fotószerkesztésről beszélünk. az iGPU bőven elég a PS-hez, LR-nak meg tökmindegy. sajnos.
mindegy, ebbe ne menjünk bele. :-) össze lehet rakni kevesebből is, bár nem volt lefektetve, hogy komplett konfig kell-e a nulláról, vagy csak a lényeg, és perifériák, monitor esetleg megvannak.
-
*Ropi*
félisten
válasz general #2355 üzenetére
(#2356) Alx.Mercer: Régi fényképezőgép vázak (kis fájlméretű rawok) esetén igen, de minél újabb a váz és nagyobbak a fájlok, annál inkább nem állja meg a helyét ez az állítás. A belassulással kapcsolatban igazad van: ezért nem mindegy, hogy fotózáshoz is értő vagy csak egy sima számteches rakja össze a hardvert.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
general
addikt
erről beszélek én is. a CUDÁt néhány plugin használja, tesztekben is ezt a Beauty Boxot hozzák fel, azt sem tudom, mi az, te használod?
és nem mondtam, hogy a GPU help-et ne kapcsolja be az ember, iGPU is besegít. -
*Ropi*
félisten
GPU-enhanced features added in Photoshop CC 2014:
Upscale.
Blur Gallery 2.
Focus Mask.
GPU-enhanced features added in Photoshop CC:
The Blur Gallery (Iris Blur, Field Blur, and Tilt-Shift).
Smart Sharpen.
Smart Sharpen also uses OpenCL for Noise Reduction only.
Scripted Patterns (Tree and Picture Frame).
Perspective Warp.
GPU-enhanced features added in Photoshop CS6:
Adaptive Wide Angle.
Crop: GPU is used when rotating an image.
Note: AMD/ATI 1000, 2000, 3000, 4000 series, nVidia GeForce 7000, 8000, 9000, 100, 200, 300 series and Intel HD Graphics (First generation) cards/GPUs are no longer being tested and are not officially supported in Photoshop CC and CC 2014. Some GL functionality is available for these cards, but it's possible that newer features don't work.
[ Szerkesztve ]
-
Alx.Mercer
aktív tag
Én sok-sok embertől hallottam, hogy a Lightroom-nak RAM és RAM és még több RAM kell...
Furcsa, mert nálam, amikor 4GB volt a gépben, akkor a RAM-ok kihasználtsága közel 100% volt (tele volt a 4GB).
Aztán vettem bele +4GB-ot. Ezután a kihasználtság kb 6-7GB lett. (Nem töltötte meg a 8GB-ot)
Azóta cseréltem processzort, amihez nem volt jó a régi DDR2-es modul, így vettem 16GB DDR3-at. Azóta az átlagos RAM kihasználtságom Lightroom alatt...ööö.6-7GB... Semmit nem változott. Ha ezt veszem alapul, akkor simán elég neki a 8GB RAM.Sokan arra is esküsznek, hogy az SSD-től gyorsabb a Lightroom. De azt elfelejtik, hogy az SSD kizárólag olyan műveleteknél jelent gyorsulást, amikor magára az SSD-re írsz vagy arról olvasol adatot. Ilyen pl, amikor elindítod a Lightroom-ot, vagy az SSD-ről importálsz vagy arra exportálsz. De amikor maga az egész program L.A.S.S.Ú... Na azon az SSD nem tud javítani, mert olyankor se írás, se olvasás nem történik az SSD-ről...
Szerintem a Lightroomnak a fenti feltételek mellett az igazi étvágyát a processzor jelenti!
Tonnányi Adjustmen Brush, Spot Removal, Clarity, élesítés, zajszűrés, objektív korrekció, kromatikus aberráció eltávolítása, meg még sok más dolog együttes alkalmazása után simán két vállra fekteti a legtöbb gépet... Nálam ilyenkor a képbe belenagyítva Develop modulban majd azt ide-oda húzogatva azonnal érződik, hogy kicsit.lassabb.mint.pár.órával.ezelőtt.volt...
Amikor a képbe belenagyítunk, vagy 1:1 arányban húzogatjuk jobbra-balra, ilyenkor az összes korábbi módosítást, amit elvégeztünk, a gépnek újra, meg újra ki kell számolnia. Minden újabb módosítás (akár csak egy pattanás eltüntetése, ami egy kattintás) növeli a kiszámolandó adat mennyiségét...Szerintem a Lightroom ilyen esetben úgy működik, mint a VGA-k a 3D-s objektumok megjelenítésekor. Minél több a poligon, annál több a kiszámítandó adat amit egyre nehezebben tud a minimális képkockasebességgel kiszámolni, aminek a végeredménye az lesz, hogy "szaggatni" kezd a kép...
A VGA-t meg úgy tudom, hogy a Lightroom egyáltalán nem használ, csak a PS, de az is csak bizonyos műveletekhez.
Szerk: vagyis (#2363) *Ropi* által leírt műveletekhez.
[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
a HD Graphics is besegít, csak a második generációs iGPUktól.
vagy ha muszáj dedikált vga munkához, akkor elég használtan egy gtx 460-as pl 15 ezerért. korrekt kis kártya. AMD-t nem ismerem.
de nem szükséges, na. LR-hoz pláne. reméljük a 6-os verzió ezen változtat, rohadtul kéne. főleg a belenagyításnál öl meg a várakozás. még nyers képnél is idő, mire egy 21 mpx-es fotóba belenagyít. -
-
copass
veterán
nem vészes, csak egy quadro 600 válotta le a 9800GT-t. cad alkalmazás miatt.
nagyon dúrva a különbség, stabilitás, teljesítmény, nincsenek bugok, nem megy a cuda meg ilyen baromságok.
a dual monitor is hasít mint a rettenet mindenféle bugolás,fagyás akármi nélkül."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
general
addikt
hehe, beletrafáltam. anno én is olyat akartam, bár akkor nem ennyi volt, de aztán 660 Ti lett belőle, igen komoly teljesítménnyel, mert én néha hentelek, lazításként.
egy quadrora viszont nagyon vágyom, a 10 bites outputra kíváncsi lennék, ha már a monitorom tudja. próbáltam keresgélni, meg lehet-e hekkelni a 660 Ti-t, de nem találok infót sajnos.
-
*Ropi*
félisten
válasz general #2372 üzenetére
Én is 660-Ti-re váltanék, mert teljesítményben pont a duplája a 460-nak, viszont csak 20W-tal eszik többet. Viszont azt a Zotacot, amit kinéztem sehol nem találni... Biztos meg lehet a 660-ast is, mivel a 460-ast is úgy használom DisplayPorton Quadro driverekkel.
-
karis
tag
Sziasztok! Azt tudja valaki, hogy a Lightroom-ban képszerkesztésnél, a Quick Develop menüpontnál a csuszkás állítás miért változott át nyomógombossá? Az exposure, contrast és társait pár napja még csúszkán tudtam állítani, most meg 4 féle gomb található mindegyiknél.
-
Morgal
aktív tag
Lightroom-ban vagy Photoshop-ban, hogy lehet jpg kontaktlapot csinálni, úgy hogy a rajta lévő kis indexképek mondjuk pontosan 3,5x4,5-ös méretűek legyenek?
-
holden72
tag
Van egy jo tilt shift presetje vkinek? Elore is koszi!
-
Monya78
veterán
Sziasztok!
Szerintetek érezhető javulás lenne lightroom-os feldolgozásban ha a procimat i5 2300 (leglassabb 2.gen. i5) lecserélném egy i7 3770-re?
Köszönöm!
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz Monya78 #2389 üzenetére
Nálam a Lightroom+rendszer+egyéb együtt sem nagyon evett meg 6-7GB-nál több RAM-ot több órányi használat után sem... Gyorsulást szerintem a 16GB-al nem fogsz tapasztalni.
Ez alól kivétel, ha a Lightroom-al párhuzamosan megy pl a PS-is. Ilyen feltételekhez már kellhet a 16GB RAM.
Ha megvan a 8GB RAM, akkor onnantól már csak CPU+CPU+CPU kell neki, -
ryori
senior tag
válasz Alx.Mercer #2392 üzenetére
intel xeon és kész
-
general
addikt
i3-ról i5-re nagyobb változás lesz, mint i5 --> i7. szerintem. 2-ről 4 fizikai magra váltani jelentősebb gyorsulás. de majd beszámolok, mert lassan én is zervezek upgrade-et i7 3770-re i5ről. néhány hét.
-
general
addikt
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz general #2397 üzenetére
Nálam HDMI-n keresztül van összekötve a kártya a monitorral és emiatt sötétebb és színszegényebb képet visz át a kártya (mivel TV-nek kezeli, nem monitornak). Ha jól emlékszek akkor a meghajtóprogram kezelőfelületén egy "YCbCr" beállítást kellett kiválasztanom és csak így volt ugyanolyan a kép, mint pl DVI-n keresztül alapbeállításokon.
Ez a módosítás ezt a problémát javítaná ki?? Ha hazaértem akkor biztosan kipróbálom. Köszi a Linket!
-
Balinov
titán
zavaro problemaba futottam bele, ezer eve nem roffentettem be az LR5.2-t, erre most az elmults 2 honap teremset beimportalnam, mikor latom, hogy az allo kepeket nem forgatja el automatikusan. Van olyan beallitas Library modban, hogy Auto rotate? Elvileg az exifbol veszi ki, ami a kamera beallitasa szerint van, de szinte 100%-ig biztos vagyok benne, hogy sem a D90-ben, sem az LR-ben nem allitottam semmi ezzel kapcsolatost sehol
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kupon kunyeráló
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- LEGO klub
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hardcore café
- TCL LCD és LED TV-k
- E-book olvasók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házi hangfal építés
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- PC játékok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest