Új hozzászólás Aktív témák

  • Archer

    őstag

    válasz Topiccsendőr #60380 üzenetére

    Persze, meghalt akkut nyilván nem hoz vissza a halálból de a fél éves savas akkut sem tudja elkezdeni tölteni ha már nem sok delej van benne, csak ha 'megbikázom' a jó öreg trafóssal, kapcsolgat össze-vissza (riasztónak van használva egyéb töltés nélkül), meg van amikor a merült akkut feltöltöttnek jelzi, ahogy ráteszem a töltőt.
    3 Lidl-es töltő ára, ezt inkább rá merem tenni az akksira lekötés nélkül, mint a Lidl-öset (egyébként más bajom nincs vele, jó amíg jó).
    Amúgy most a Marelli lítiumos akksikat két Banner árában árulják a megfelelő helyen (nem reklámozok), fene tudja, talán még meg is érheti. Sok infó nincs úgy általában róluk, nagyobb indítóáram (gyárival egyező típusnál, vagy lítiumosból kisebb típusjelű is elég a gyári értékhez) alacsonyabb önkisülés, viszont a hideget nem bírják, 5 Celsius körüli hőmérséklet alatt már nem látják el a feladatukat. Elvileg van védő áramkör (BMS) beléjük építve, hogy a hagyományos aksihoz tervezett motor töltési rendszerek se nyírják ki. Van aki azt mondja, kell hozzájuk külön töltő, van aki szerint bármelyik okos töltő jó, ami nem megy 14,5V és 2A fölé. Ez mind állítólag. Magányos esti óráimban kicsit utánaolvastam :DDD

    [ Szerkesztve ]

    Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.

Új hozzászólás Aktív témák