Új hozzászólás Aktív témák

  • csongi

    veterán

    válasz Integra #34263 üzenetére

    Igen ez így van, ezért igyekszem hétvégén menni, hogy kevesebb legyen a zavaró egyén.
    Vasárnap alig volt belőlük az utakon, saját ritmusban tempóban tudtam menni :D
    Ilyenkor nagyon élvezetes.
    A többivel nem lehet mit kezdeni, nyelni kell, ez van. :D
    Egyébként tök mindegy hogy motor vagy autó, errefele elképesztő sebességgel közlekednek. :(
    Egy 20mp zöld lámpán kb 4 autó megy át, de max 6. Valahogy nem értem, ez a csiga tempó, amivel azt hiszik, spórolnak, pedig nem. lehet üzemanyagban pár decit talán, de a motort kinyírják hamar. A gumi nem elkopik mifelénk, hanem leöregszik :D
    Szóval ez van, ehhez kell alkalmazkodni, ezzel tisztában vagyok. Sajna néha nem megy és elgurul a gyógyszer. Ezért tartom fontosabbnak az 5évente kresz vizsgát, mint az évenkénti műszakit a járművekre. :)

    Egyébként a lehető legnagyobb távolságot tartom a bizonytalan fogalmatlanoktól. Eleget közlekedek ahhoz, hogy másodpercek alatt kiszűrjem ezeket. Közelebb már csak előzéskor megyek, de akkor nem hagyok időt neki semmire, ez persze csak akkor ha érzem, hogy kellő távolságot tudok kimotorozni rövid idő alatt. Ha nem lehet akkor mennyen előttem, mert ha gebasz van akkor inkább én próbálom korrigálni a hülyeségét, mint hogy átmenjen rajtam, a lassú reflex és rossz reagálása miatt.

    Itthon erősen jelen van, a sávbitorlás, merev nyak, visszapillantó nem használása.
    A hátsó és oldalsó szélvédők feleslegesek, keveset használják. A hibás tudás miatt kialakuló forgalmi helyzetek. A más közlekedők leszarása, pl kanyarodó járműveknél, az út közepéről való kanyarodás.( Igaz a kresz már nem írja le, hogy honnan lehet,) de akkor is lehet a felező mellől, így segítve a folyamatos közlekedést. Sáv bitorlás, nem enged be maga elé, hagy gyorsítasz akkor sem, inkább veled gyorsul, ha beállsz mögé akkor garantált a 40-es tempó. Helytelen sávhasználatok. Képesek a belső sávban kanyarodni, és a kanyarodás után jobbra lekanyarodni az első kereszteződésben, és ugyan ez fordítva. Ezzel is lassítva akadályozva a többieket. Ezek napi szintű problémák, 10 közlekedőből 8 ezt teszi sajnos. A tanulóvezető a tempóval lassítja forgalmat, ami normális, hisz mindenki így kezdi. Ha nem lenne rajta T betű akkor is kitűnne, a szabályos közlekedésével.
    Ilyen ez itten Magyarországban. El sem gondolkozik 80% azon, vajon biztos ő az aki jól tudja az adott forgalmi helyzetre a szabályt?

Új hozzászólás Aktív témák