Új hozzászólás Aktív témák

  • tboy93

    nagyúr

    Na, megvolt eletem elso borulasa. Semmi komoly, csak allto helyemben doltem fel mint a budosbogar :D Megfordultam egy ivben az úton, leraktam volna a jobb labam, de nem ert le, mert lejtett kifele az út igy elkezdett dolni jobbra a motor es nem birtam megtartani. Kvazi leleptem rola bal labbal is es lefektettem a fube.

    A forro kipufugo miatt elkezdett fustolni a fű mint allat es kellett par masodperc mire megtalaltam a kulcsot hogy leallitsam. Igen, utolag nekem is eszembe jutott, hogy ott a kill switch is. Mivel kifele lejtett az ut ezert kvazi "fejjel lefele" allt kisse a motor, mondjuk nem 90 fokban hanem 105-ben. Oszinten nem is tudom hogy allitottam fel, de sikerult.

    Mivel fure dolt, nem latszodik rajta kb egy karcolas se, viszont probaltam rogton beinditani es nem indult. Vagyis beindult, de rögtön le is fulladt. Jobb oldalt a legszuro hazon latszott valamilyen folyadek. Szerelovel konzultalva karbira gyanakodtunk, nagy gazfroccsel inditozva beindult a gép.

    Meg is orultem neki, mentem vele par km-t majd egy fura zorejre lettem figyelmes, felrealltam es akkor lattam hogy a motor bal oldalan is van valami folyas, rozsaszines, gondoltam hutoviz. Ujra hivtam a szerelot, megbeszéltuk hogy van olajnyomas, nem melegszik a gep, elviszem hozza labon.

    Na nem kellett volna elindulni... Par km csorompoles utan (amint gazt adtam csörgött, ha be volt huzva a kuplung ha nem) egyszercsak elkezdett rangatni a motor es olyan 70km/h-nal leallt. Kigurultam az ut szelere, aztan vartam a mentest.

    Jott apos egy renault masterral, meg par spaniferrel. Mivel eletunkben nem kotottunk meg le motort, szerintem a sotetben egy orat elbactunk vele, mire sikerult.

    Hazaertunk, beneztem a rakterbe es lattam egy kis tocsat a motor alatt. Olajnak tunik, bar nem vagyok benne biztos.

    Holnap viszem szerelohoz, de mostmar elkepzelni sem tudom mi tortenhetett :( Mindenfele folyadek csorog belole, csorompol, leall, pedig konkrétan csak lefektettem a fube a motort.

    Remelem nem lett komoly baja.

Új hozzászólás Aktív témák