Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Integra #8800 üzenetére
Valószinűnek tartom hogy a HRC gondolkodott Lorenzo-ban annak idején, de szvsz Puig lebeszélte, illetve továbbra is Pedrosa mellé állította őket.
Az én fejemben valahogy úgy ködlik hogy Puig két dologgal tudta manipulálni a HRC-t...sajnos egyik sem támaszkodik új információra ezért annyira nem is érdekes.
Na de szal..szvsz amikor Rossi és Burgess (meg még páran) elhagyták a HRC-t akkor az igen-igen megingott, Rossi hiányát azonnal érezni lehetett, Burgess hiánya (ami szvsz!! súlyosabb volt) az a következő évben és azt azt követő években egészen mostanáig.
Rendesen megingott a HRC alatt a talaj, nemhogy hibásan mérték fel Rossi elvesztésének a lehetséges következményeit, úgy egyáltalán Rossi 'hatalmát' a MotoGp-ben mind az óriási szurkolótáborát ideértve azt amivé vált az évek során ezen a sporton belül.
Nagyon nagyot hibáztak.
...és akkor még Burgess, akinek az elvesztése annyira meghatározó volt, hogy sztem ha Rossi egyedül megy el az akkori Yamaha-hoz, akkor ez az egész 'HRC probléma' nincs. Mivel Rossi-nak feltételezhetően lassabban, vagy egyáltalán nem épül ki az ennyire versenyképes technikája, illetve a HRC jóval versenyképesebb marad.
...és Rossi bármennyire is nagyszerű, ez egy technikai sport.Szal mindezt csak azért mert sztem kemény pocsék hangulat uralkodhatott a HRC berkein belül, jött Barros aki másodvirágzását élte és mint a legtapasztaltabb versenyző segíthetett volna jobbá tenni a motort. Nem lett jobb a helyzet.
Akkor odahozták Biaggi-t aki végre HRC-s lett, és nagyon nagy ellenlábasa volt Rossi-nak...de a helyzet nem lett jobb.
és ott volt Pedrosa a kétszeres negyedliteres világbajnok, aki dominált akkoriban a 250cc-ben.
..és Puig ebben a helyzetben elhitette a HRC-vel hogy tudja a megoldást, sztem nem volt benne nagy varázslás, hanem inkább az időzítés volt tökéletes...a HRC nem találta a megoldást.
...és nem sikerült..köszönhetően Pedrosa hibáinak és Hayden remek szereplésének a világbajnoki évének első felében.
Ez még a Biaggi-Hayden fémjelezte motor volt, amit abban az évben kezdtek el Pedrosa-ra szabni, ezért az év második felében Hayden már nem volt domináns.
Két dolgot tartok ebből az évből döbbenetesnek, az egyik hogy egy kőkemény világbajnoki esélyes motorost befognak új alkatrészeket tesztelni,..mert volt rá sansz Rossi nagy lemaradásának köszönhetően, hogy Pedrosa-t be tudják hozni befutóra. Ez volt döbbenetes.
A másik az az ütközés Pedrosa és Hayden között, valmit Puig, Pedrosa, és legfőképpen Hayden reakciója.
Ez az év (sztem) Nicky Hayden-ről szólt,..az ő menetelése és drámája ami végül is amcsis Happy End-be torkolott
..de utána bedarálta a Pedrosa-ra szabott motor.
....és azóta semmi nem történt, nem lett Pedrosa 'Rossiverő'...sőt a következő évek nem is a HRC-ről szóltak elsősorban mert már jött a Ducati. ...és persze Rossi folyamatosan.
Aztán Lorenzo betette a lécet gondolom....
mert ő viszont szépen szerepel és ez, ha Puig anno valóban lebeszélte a HRC-t Lorenzo-ról, akkor nem túl jó Puig-nak[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
válasz #70869248 #8801 üzenetére
Puig-ot szinte mindenki utalja a HRC-nél es nagy valoszinuseggel meg akarnak szabadulni tole.
Daninak nincs meg ervenyes szerzodese 2010-re.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
nahát, mik vannak, már a jamakánál is tiltólistás? kezdenek felébredni az emberek
azt hiszem, lesznek itt még érdekes mozgások... én dovit megtartanám, pedrosat elengedném..
vajon spies csak a yamahánál tudja elképzelni a dolgot? mondjuk vicces lenne ha rossi nyakára másznak még lorenzonál is jobban.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
mefistofeles
addikt
Jó lenne ha Lorenzo végre döntene csapat ügyben, és nyilvánosságra is hozná azt.
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Face8814
őstag
Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
-
törölt tag
válasz Face8814 #8808 üzenetére
Szvsz képtelenség.
Egészen egyszerűen mindent hagyni kell ahogy most van ahogy a HRC-nél mondják....és a Moto2-ben fognak spórolni a csapatok, a Moto1-be az jöjjön aki bírja...egyébként is ez a válságmizéria okafogyottá fog vállni, amit meg most terveznek az óriási rizikó.
Én nem merem feltételezni hogy ez valóban komoly tervezet, inkább csak gesztusnak feltételezem.
Mi értelme lenne lekoppintani a Moto2-t? -
Integra
titán
válasz #70869248 #8811 üzenetére
úgy vagyok ezzel, hogy már mindent eltudok képzelni, mert akik ezekben a sorozatokban anyagilag érdekeltek, elsődlegesen azt látják, hogy a bevételük esik ki, ha megszűnik a sorozat véletlen.. nem azzal foglalkoznak, hogy a gyártóknak mi kell, hanem, hogy az ő megélhetésük biztosított legyen. ergo leszarják hogy egy gyártó lesz moto1-ben, ha az ő bevételeik továbbra is befolynak..
ettől függetlenül, szerintem is most maradni fog minden ahogy van, de nem tartom egyáltalán kizártnak, hogy később netán szétverjék a gp-t is.[ Szerkesztve ]
-
Face8814
őstag
válasz Integra #8812 üzenetére
Hasonlóan vélekedem.
Ha egyre alacsonyabb létszámot produkál a MotoGp, kevesebb befolyó pénz üti a Dorna markát.
Valamit tenni kell ---> duzasszuk fel a létszámot.
Csakhogy ez piszkosul sok pénzbe kerül, így nincs olyan új csapat aki vállalná ---> szorítsuk le a költségeket.
Új, hülye ötletek, széria sorozattá alakítjuk a kategóriát ---> 1 gyártó kivételével eltűnik mindenki.
De könyörgöm. Ez nem "karosszériák" versenye! Ez nem vázak, villák, fékek versenye.
Ezzel létrehoznának egy Honda, vagy Yamaha, vagy Ducati, vagy Suzuki szériabajnokságot, ami finoman szólva sem a többség érdekeit képviseli.
Akinek nincs pénze, az ne jöjjön ide. Lehet ésszerű döntésekkel is pénzt spórolni, de az ilyen agyatlan húzások egy szűk rétegen kívül senkinek sem jók.
A Moto2 kategória kísérletképpen nem rossz megoldás, hiszen a létszám növekedése pozitívan hathat majd a sorozatra.
De ugye egy magyar GSXR kupán is sokan indulnak ....... ( a párhuzamot remélem értitek! )Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
-
törölt tag
válasz Face8814 #8813 üzenetére
A Moto2 is azért lehet megvalósítható mivel van 3 kategória, az első, a belépőszintű egyértelmű hogy kell. a második kategória valóban képlékenyebb, ott igen lehet kisérletezni...a király és a középosztály közelebb hozása ésszerű döntés volt a kiindulási alaphoz képest azaz 250cc 2ütem és a 800cc-s 4ütem között túl nagy az ugrás. Az hogy ez egy motorbeszállító által történik..hát azt mondja az ember hogy egye fene, a feltörekvőké a 125cc, ott lehet látni gyártók harcát a kishengerürtartalmú piacon, egyébként meg a nagy összecsapás a királykategóriában van.
...egye a fene a középső kategóriát a léneg hogy harc legyen.De ha a királykategória utánfut a Moto2-nek akkor veszett nagyot esik a MotoGp ázsiója.
Nem lesz gyártók harca csak a 125cc-ben, és lesz a belépőszinthez képest óriási változást hozó két egymáshoz nagyon közeli géposztály.
Amennyiben ez bekövetkezne akkor törvényszerűen megnőne a WSBK nézettsége olyan mértékben ami elindítana egy nagyfokú versenyzői és szponzor vándorlást oda a MotoGp-ből.
Mert az emberek igen is kiváncsiak hol tart a Suzuki, hol tart a Honda..stb.
Ez nem F1, az emberekhez sokkal közelebb állnak a prototipus motorok mint a prototipus autók...mivel az F1-s verdáknak sem külsőleg sem belsőleg nincs sok közös vonásuk az utcai autókkal. Ehez képest a MotoGp motorok nem mutálódtak annyira, az emberek még nem vesztették el a párhuzamot a motorjuk és MotoGp motorok között.
A Moto2 változása után ülhetnének a s'ggükön egy jó darabig, nem tudom mindek kell mindent egyszerre fenekestül felforgatni...jó nagy pofáraesés lesz a vége..
képtelenségnek tartom hogy meg merjék lépni..[ Szerkesztve ]
-
Face8814
őstag
Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
-
mefistofeles
addikt
Hát a Yamaha biztosra megy ez nyilvánvaló. Még ha nem is tudnak a vetélytársaknál jobban fejlődni jövőre, van két nagyon bika pilótájuk és az szinte borítékolható, hogy ők minden versenyen dobogóért fognak harcolni.
A Ducatinál szerintem el kellene gondolkodniuk azon, hogy ne csak a leg erősebb motort gyúrják, de a kezelhetőségre is figyeljenek. Az idei év bizonyítja, hogy egyetlen potenciálisan erős pilóta mennyire kevés tud néha lenni...... (tényleg vannak újabb hírek Stonerről?)
A Honda, hát azt a fene se tudja. Igazából ott is Pedrosa az egyetlen igazi esélyes. Fiatal és nagyon becsvágyó, de ha nem jönnek a nagy eredmények (ő valszeg nem a bronzra vágyik) akkor befásulhat, beszürkülhet, nála gyengébbek szintjére.Talma.... szatelit csapatnál nem fog labdába rúgni, ha nagyon jól kapják el a beállításokat, akkor harcban lehet a 1x helyért .....
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
TayRol
nagyúr
-
Integra
titán
válasz mefistofeles #8821 üzenetére
te olvasod a hondás híreket vagy csak write only van?
-
mefistofeles
addikt
válasz Integra #8823 üzenetére
Mire gondolsz?
Tudom, hogy vannak gondok Pedrosa (pontosabban Puig) és a Honda között, de kenyértörésről még nem hallottam. Azért a Hondások bármennyire utálják Alberto Puigot, nem hiszem, hogy könnyen lemondanak Pedrosáról. Hasonló kvalitásu versenyzőből nem sokból válogathatnak....Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Face8814
őstag
A legjobban ez tetszik benne:
" ...A futballban ugyanis nemegyszer történnek becsúszások felrúgások..stb., amelyet követően a szenvedő alany hosszasan, szinte már-már haláltusáját vívja a gyepen. Kérdezem én: Akkor a motorversenyzőknek hány napig kellene fetrengenie a kavicságyban?... "Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
-
Face8814
őstag
Azért látszik, hogy a két amerikai meg a Doki jóban vannak: [link]
Elias, meg Rózsika valahogy nem illik a képre!Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
-
TayRol
nagyúr
válasz Face8814 #8827 üzenetére
ez jo kep! jo arcok az amcsi sracok.
egy szinten erdekes cikk Talmaval kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
-
Face8814
őstag
Első szabadedzés eredménye ( szar idő, ömlő eső):
1. Dani Pedrosa SPA Repsol Honda Team 1.51.507
2. Nicky Hayden USA Ducati Marlboro Team 1.51.662
3. Valentino Rossi ITA Fiat Yamaha Team 1.51.814
4. Jorge Lorenzo SPA Fiat Yamaha Team 1.51.894
5. Alex de Angelis RSM San Carlo Honda Gresini 1.52.264
6. James Toseland GBR Monster Yamaha Tech 3 1.52.888
7. Loris Capirossi ITA Rizla Suzuki MotoGP 1.52.928
8. Colin Edwards USA Monster Yamaha Tech 3 1.53.128
9. Andrea Dovizioso ITA Repsol Honda Team 1.53.151
10. Marco Melandri ITA Hayate Racing Team 1.53.590
11. Mika Kallio FIN Ducati Marlboro Team 1.53.967
12. Chris Vermeulen AUS Rizla Suzuki MotoGP 1.54.554
13. Randy de Puniet FRA LCR Honda MotoGP 1.55.674
14. Toni Elias SPA San Carlo Honda Gresini 1.55.788
15. Aleix Espargaro SPA Pramac Racing 1.56.204 (nem rossz teljesítmény elsőre)
16. Talmácsi Gábor HUN Scot Racing Team MotoGP 1.56.594
17. Niccolo Canepa ITA Pramac Racing 1.58.244[ Szerkesztve ]
-
Face8814
őstag
válasz Integra #8830 üzenetére
Énis elolvastam mindhárom írást.
Az nso-s, meg a Dodor-os tipikus vagdalkozás.
Az egyik elkezdi, a másik válaszol. A motogphirek.hu mint valami kívülálló bölcs megmondja a frankót! Ha választani kéne véleményt tekintve ez utóbbival tudnék leginkább azonosulni!Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
-
Face8814
őstag
-
törölt tag
válasz Face8814 #8833 üzenetére
ők voltak a répák szvsz...már régen meg kellett volna oldani hogy a Ducati könnyen feltérképezhető legyen. De betojtak mikor nem jöttek Stoner-nek az eredmények és csak neki fejlesztettek.
Most aztán lett egy olyan motor ami tök jó Stoner-nek....meg ki tudja még kinek.Már hónapokkal ezelőtt beszélgettünk róla hogy nagyon veszélyes ez a Ducati-ra nézve amit hagynak eluralkodni magukon, mert ha kiesik Stoner akkor nem lesz aki vigye a vasat.
Nyílvánvaló volt, csak nem merték berizikózni hogy Stoner-nek az eredményei bukni fognak amíg a motorral kisérleteznek...hát itt van amiről beszéltünk, én csak azon csodálkozom hogy ők csodálkoznak.
Nem kell nekik a fantasztikus négyesben gondolkodni, Stoner sem volt fantasztikus amikor a Ducati-hoz került, csak utólag mindent el lehet maszálni, egész egyszerűen Stoner-rel betaláltak, és Stoner felnőt a feladathoz.
De tavaly Elias és most Kallio is egész jól vezette motort.....nem kell nekik feltétlen Pedrosa-Lorenzo-Rossi neveken gondolkozni.
Semmi garancia arra hogy ezek a motorosok a győzelemért harcolnának a vassal.
Melandri??! Ki mondja azt hogy Melandri rossz motoros? Tavaly év végén 17. helyen végzett, csak West végzett mögötte a teljes idényt teljesítő versenyzők közül(!!), és hatodannyi(!!) pontja volt mint Stoner-nek.....már most több van neki a Hayete-tel.Elkefélték és most leverik Hayden-nen?...gáz.
-
Integra
titán
válasz Face8814 #8833 üzenetére
jaj bazmeg...
mekkora álszent duma ez...
úgy vették oda nickyt hogy közben rohadtul remélték, hogy neki talán sikerül..
de lehet, hogy csak én érzem igy, és ez a faszi amúgy korrektül nyilatkozott és semmi kifogáslni való nincsen benne.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Csabee.
nagyúr
hétvégén van futam? mikor lesz időmérő és mikor a futam?
Üdv: Csabee.
-
törölt tag
pff Pedrosa rendesen elkalapálta a mezőnyt...
Edu', Kallio, Elias a véghajrában elesett, Rossi feljött Lorenzo mögé 3.-nak, Hayden a 6.
Kallio asszem a 14 helyről esett.
Gabi volt képen de akkor még 17. volt -
Integra
titán
válasz #70869248 #8838 üzenetére
most kapcsoltam be a tévét, csak annyit láttam hogy rossi nem volt boldog mikor leszállt a motorról
na, rossi aszongya, hogy egyszerűen nem elég gyorsak, nincsen ritmus
lorenzo aszongya, hogy nem tudtak javítani, furcsa, hogy nem tudtak polet szerezni
pedrosa aszongya, hogy jó volt az időmérő, esőben is jól ment, holnapra próbálnak picit még tovább javulnipedrosa absz rekordot ment minden szektorban is..
[ Szerkesztve ]
-
Face8814
őstag
2011-től MOTO 1
Csak elérték! Fuck!!!!Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
-
törölt tag
válasz Face8814 #8841 üzenetére
nem-nem, ez nem létezik....tuti valami katyvasz van a dologban.
Ez így nem mehet végbe.
Valami van, de ez nem az az..és pláne nem végleges.
Én már nagyobb seggel ülök a WSBK lovon mint a MotoGp-n, de nem hiszem el hogy ez csak így egy borús agusztusi vasárnap eldőlt.
Itt még csak az sem merült fel alternatívaként hogy csak erőforrásokat szállítanak a gyártók.
Az hogy egy gyártó erőforrását használják a gyártók és erre a gyártók szövetsége csak így rábólintson az teljes agyamenés.
Egy gyártó sem fogja a rivális gyártó erőforrását beépíteni és saját márkanévként versenyeztetni...azaz kivonulnak a gyártók (kivéve egyet). -
Integra
titán
LOOOOLLLLL
ezt láttátok????...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Csabee.
nagyúr
Aoyama begyorsult! Debon nagyot esett
Üdv: Csabee.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest