Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diák66
őstag
3 km táv esetén segíthet, de ha felvitted kábellel a botantennáit, nem tudod ott hagyni úgy? Simán jó az is, ha megvan a jobb sebesség. Teszteld le hosszú távon így, ha van rá lehetőséged. Az MR6400 úgy emlékszem 1 sávos cucc, ha van rá band selection kereshetsz más sávokat, ami nagyobb kapacitással bír.
-
opix
csendes tag
válasz Diák66 #10101 üzenetére
De, ott fogom hagyni az antennát, mert így jobb a sebesség.
Igen, 1 sávos az MR6400. Végig néztem tegnap a sávokat, de az bizonyult a legjobbnak, amit alapból is kiválasztott.
Amúgy ezeknek a bot-antennáknak az elhelyezése az mindegy? Van valami "ökölszabály" hogy pl. merőlegesen álljon a toronyhoz képest, vagy párhuzamosan vele, vagy hogy lapjával állítsam, vagy élével? Vagy teljesen mindegy? -
vpanangin
senior tag
Üdv!
Próbálgatok egy ZTE MC801A 5G routert Telekom korlátlan nettel (MultiSIM konstrukció). 5G még nincs felénk, Dunaújváros mellett Rácalmáson. B3, B20, B28 sávokat külön - külön tudom tesztelni, de a CA-t nem tudom összehozni sehogy sem.
Kérem közületek olyannak a segítségét aki már otthonosan mozog ennek a routernek a használatában, beállításaiban!
-
WinZol
aktív tag
Üdv!
Telekom mobil internettel kellene összehoznom VPN-t.
Sajnos a Telekom NAT-olt IP-t ad.
Az ügyfélszolgálat szerint a mobil hálózatnál nincs olyan opciójuk, hogy publikus IP legyen.(közben kiderült, hogy van vmi "visszahívhato APN" szolgáltatás, amivel extra pénzért kaphatnék publikus IP címet.
Viszont ez a szolgáltatást az általm használt speciális csomaggal nem lehet összehozni)Kellene vmi jó ötlet!
Azt sem tudtám megmondani, hogy FIX IP-t tudok-e kérni.
Zoltán -
Diák66
őstag
válasz vpanangin #10103 üzenetére
Sajnos lehet, hogy nem lesz CA, mivel ott még sanszos, hogy a B20 Yetteles, a B3, B28 Telekomos. Vagy B3+B28 amivel próbálkozhatszm vagy B3+B20. Ugyanakkor, ha megadsz neki B3+B20+B28-at akkor is kell mennie nála a CA-nak, ha van. De ha van, szerintem alapból AUTO-n is mennie kell. Így a legvalószínűbb, hogy nincs.
-
WinZol
aktív tag
válasz yodee_ #10106 üzenetére
Vagy ha megoldható akkor wireguard.
Asus router lenne a helyszínen.
Arra kellene rájelentkezni.
Eredetileg egy 4G-AC68U volt a kiszemelt. (sajnos azon nem fut a Wireguard)
Ami még szóba jöhet, az egy DSL-AC68U router Freshtomato-val.
Az levileg támogatja.
Viszont a wireguard-dal eddig nem foglalkoztam. (OpenVPN-t használok)
Szóval jó lenne vmi szájbarágós segítség.
Ezzel stabailan menne, ha a szerver NAT-olt IPvel rendelkezik?
Mi kell még hozzá?Köszi
WinZol
-
Backrau
aktív tag
Sziasztok!
Pár hete írtam egy problémáról, ami látszólag megoldódott. A hibát lentebb csatoltam, amit lentebb olvashatjátok is.
"Telekomos korlátlan mobil netem van dupla sim-mel. A második sim egy huawei b535-232a wifis routerben van, erről megy az otthoni internetem. A PC kábelen keresztül van összekötve, a többi eszköz wifin csatlakozik. A probléma az, hogy főként mostanában elég lassú, akadozik, megszakad a net. Ha megy normálisan akkor van, hogy 5-6 MB/s megy a letöltés, viszont a böngészés nagyon lassú."
A hiba főként sávváltással megoldódott. B28-ról B20-ra. Az eredmény legrosszabb esetben is 5-10 Mbit, de ilyen már ritkán van. 50-100 Mbit között van legtöbbször.
Ami viszont nem oldódott meg, hogy PC-n böngészőnél elég sok akadás van. Nem tölt be weboldalakat, vagy nagyon lassan. Ez rendszeresen előfordul, ami baromi idegesítő. Ez ellen lehet tenni valamit?
-
Greybeard
tag
válasz Backrau #10112 üzenetére
Nálam hasonló anomáliát a torrent okozott korábban. Lehetséges, hogy nálad is ez a helyzet. Segít rajta, ha a torrent kliensben lecsökkented a kapcsolatok számát. Mikrotorrenten ez a beállítások/további beállítások/kapcsolatok száma menüponton belül oldható meg. Én az automatikusan beállított 200/50/40-es értéket levettem 20/5/4-re és minden gondom megszűnt. Lassabb lett ugyan a letöltés, de minden működött.
s.k.
-
no1r
őstag
válasz 4Grider #10119 üzenetére
"Jó ha tudod, hogy a Gigaerős Net 2020, Gigaerős Net 2021, Gigaerős Net + 2020, Gigaerős Net + 2021, Gigaerős Korlátlan Net Okosvilág, Gigaerős Korlátlan Net Utazás és a Gigaerős Korlátlan Net Szórakozás csomagok esetén a Peer-to-peer jellegű fájl megosztás és letöltés (különösen Bittorrent), illetve egyéb folyamatos, hálózati túlterhelést jelentő forgalomtípusok használata esetén a letöltési/feltöltési sebesség 2/0,2 Mbit/s. Virtuális magánhálózat (VPN) használata vagy egyéb titkosított csatornákon keresztül történő forgalmazás (pl. SSH) esetén 10/5 Mbit/s."
amióta az EU hálózatsemlegességi rendelete miatt pert vesztett a Tkom, azóta azt hiszem ez így van. De annyira nem ástam bele magam a témába.
a gúny a győztesek kiváltsága - https://www.instagram.com/nimrodnyul/
-
taki01
őstag
válasz Backrau #10116 üzenetére
IPv4 NAT-olt és legalább 20 ügyfél osztozik egy public címen. Ebből gyors fejszámolással kb kb 3000 port jut egy ügyfélre vagy kevesebb. Amiatt érzed, hogy szakadozik, mert próbál új portot nyitni és nem tud, de amikor egy session megszünik utána tud csak újabb portot lefoglalani az adott sessionhöz.
-
no1r
őstag
engem nem érint, csak akkor használom ha adott filmet néznék de nem találom meg egyik streaming szolgáltatónál sem.
de valóban, qnadam-nak igaza van. madzaggal nincs szükség a sávszél korlátozásra.[ Szerkesztve ]
a gúny a győztesek kiváltsága - https://www.instagram.com/nimrodnyul/
-
asynur
tag
Sziasztok!
Remélem jó topicba írok.
Szüleimnek keresgélek valami megoldást hétvégi telekre való internetre, ami jó lenne pl. bizti kamerához akár közvetlenül SIM kártyáról vagy még jobb wifi router, ami simről/mobilhálózatról kapja a netet így esetleg más eszköz is használhatná.
Ezek a pl. telekomos dominós 1gb/5gb-s feltöltögetős csomagok jók erre?
Vagy még mindig csak mobilba/tabletbe "szabad" ezeket bepakolni (régebben ha jól rémlik tiltogatták le emiatt a készülékeket).
Esetleg a kisebb havidijas mobilnet csomagok?Nem gondolom, hogy túl nagy adatkeretre lenne szükség.
Ha van valakinek más ötlete egyéb szolgáltatónál azt is szívesen meghallgatom.Vezetékes net arrafelé sajnos nem opció.
Köszönöm a választ előre is.
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Az hogy a telefon 2 sávot tud összefogni 2 Sim kártya esetén mit jelent?
Olyan lehet hogy 1 Sim kártya lát mondjuk B3-at és B1-et, másik meg mondjuk B20-at, vagy ilyen esetben a két sim kártya külön sávot kap. -
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #10130 üzenetére
NIncs különbség 2 és 1 sim kártyás működés esetén.
Ha a telefon rf egysége két frekit tud csak összefogni egyszerre (azért manapság ez már elég kevés), a bázisállomással kerül leegyeztetésre, hogy melyik az a kettő. És ez sim kártyánként történik, a bázisállomást nem izgatja, hogy ez a két sim egy készülékben, vagy kettőben van. Ebből következik, hogy akár ugyanazokat a sávokat is használhatja mind a két sim. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz 4Grider #10131 üzenetére
Köszönöm.
Ugye a Yettel topikban többször is panaszkodtam arra hogy bizony néha brutálisan be tud lassulni a net, na most ez elmúlt, az hogy ilyenkor mérek 70 mbit/sec-et, az azért elég komoly fejlődés.
Eddig valószínűleg tényleg csak B3 volt, most már van B1, B8 és B28 is elvileg, bár ezt ritkán látom.
Simán lehet hogy lett 5G is, csak a telefonom 4G képes, de lassan úgyis ideje lenne váltani.Szóval szerencsére lett eredménye a hálózat fejlesztésnek.
-
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #10132 üzenetére
Szokott eredménye lenni, ezért csinálják. Mondjuk arra készülni kell, hogy egy darabig még játszani fognak vele, most pl. az a módi, hogy csak B3-on tartják a telefonokat és csak akkor építik fel a CA-t, ha nagyobb mennyiségű adatot forgalmaz a telefon.
-
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #10134 üzenetére
Yetiről van szó egyébként? Telefonmodell függően játszanak a hálózati konfigokkal. Itt nálam Samsungon a B3-at erőltetik (B1, B8, B20, B28 csak CA-ban kerül képbe).
-
Luser2000
addikt
Sziasztok!
Remélem megfelelő helyen teszem fel a kérdésemet:
Vodafone hálózat esetén a telefonon (4G. iPhone 14pro iOS 16.3.1.) kell valamit állítani VoLTE kommunikációhoz?
Szolgáltató oldalon állítólag be van kapcsolva, a telefonon nem látom semmi jelét.
Hívás közben nem megy az adatkapcsolatom.Koszi szépen, üdv. Balázs
Apple iPhone 16pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"
-
Luser2000
addikt
válasz mad823 #10141 üzenetére
Köszönöm, hogy próbálsz segíteni! Az a baj, hogy ilyen menüpontot tökre nincsenek. Lehet az iPhone14 esetén már teljesen más, mint 11 esetén, nem tudom.
A neten és az Apple oldalon fellelhető leírások nem vittek közelebb a megoldáshoz. Ezért próbálkozom itt, hátha van valaki, akinek Voda hálózaton iPhone14 esetén megy a VoLTE.Apple iPhone 16pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"
-
4Grider
nagyúr
válasz Luser2000 #10144 üzenetére
Ha a Vodafone hálózatot Vodafone simmel használod ott a Vodafone topik. Van benne egy pár szifonos felhasználó.
Ha pedig Netfone simmel, akkor ott a Netfone topik.
Amúgy pedig akkor lesz egy 5000 hozzászólásos topik aktív, ha pl. te is hozzászólsz (mondjuk kérdezel), mert nem egy ember követi a VoLTE topikot is.
Mobilinternet esetén a VoLTE-nak pont nincs sok jelentősége, max. hangcélú sim esetén a beszélgetés közbeni netezés miatt. De ennyi erővel a szifon topikban is feltehetted volna a kérdésed. -
kekedi
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni!
Laptopba szeretnék beszerezni egy WWAN kártyát, 4G-set.
A laptopom DELL E5570.Használat:
Németországban (nyilván internetezésre kellene)1. Milyet érdemes bele tenni? Ha egyáltalán létezik ebbe több fajta. (DW5811-et láttam eddig)
2. Számítanom kell valamilyen hátrányra mobiltelefonhoz képest? (hatótáv, stb)Köszönöm előre is!
-
mad823
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 4 Pro CUH-7116B - 2db kontroller - 5db játék
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- SONY WH-1000XM3 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgató - HIBÁTLAN ÁLLAPOT
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest