Hirdetés
- Assetto Corsa Competizione
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- PlayStation 5
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Call of Duty: Black Ops 6
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Konzolokról KULTURÁLT módon
-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz rxmiss #62548 üzenetére
Annó i5 760-nal használtam, most Xeon L3426 van benne. Az i5 mellett 2×2 giga volt eleinte, aztán 2×4-gyel szerintem én is kimaxoltam, azok a modulok vannak benne most is. A Xeon bírna többet is, de nincs rá szükség.
Feljebb erre a lapra céloztam, mint az első többé-kevésbé prémium mini-ITX alaplap. 36e forint volt 2010-ben. Még messze volt a fullos, multigpu támogatású ATX lapoktól, de a lap teljesítménye rendben van, a korabeli tesztek közel ugyanolyan tuningpotenciálról írnak, mint az ATX nagyágyúkkal. Akkoriban a multigpu támogatás hiánya és a 2 ram slot volt csak limitáló tényező a mATX vagy ATX lapokkal szemben. Egy vga-val kiröhögtek gamer körökben, ramból a 4 gigás modulok voltak a legnagyobbak, amiket kezelt a processzor. Manapság ezek már nem számítanak. Az előző évtized közepétől háttérbe szorult a multigpu, a memóriavezérlők és az óriási kapacitású modellek pedig két slottal is lehetővé teszik több mint elegendő memória használatát. Jó, a ramos dolog akkoriban is inkább csak elméleti limitáció volt, de azért ha valaki 8 gigát akart, valószínűleg egyszerűbb és olcsóbb volt a 4×2 mint a 2×4.
-
mpierre
veterán
Az Antec Fusion Remote óta nem láttam tőlük igen jól eltalált házat. Az se ma volt. Ez döfi.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
HookR
addikt
LOUQE Ghost R1 hivatalos oldal - [link]
- 187 x 265 x 354 mm (17,54l)[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
Colorful iGame C24Mini FROZEN ITX ház - videocardz.com / php.cn / instagram
- 183 x 286 x 243 mm (12,72l)[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz HUN_Sector #62524 üzenetére
Azonnal venném, kicsivel drágábban is, ha normális gyártótótól jönne, hazai garival!
Még Biostar-ként is kellene!#62555 HookR
Baromi jó ez a Colorful ház, kár hogy más színben nem elérhető.
DeskMate méret, csak teljesen szabadon konfigurálható... bejövős![ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
válasz TurboK0 #62560 üzenetére
A baj az, hogy nem csak a táp háza hevül fel ilyenkor, hanem a benne lévő cuccok is, mivel azok termelik a hőt. Ez a tápegység félpasszív üzemmód szép dolog, de annak is kell a hűtés. Vagy úgy kell a procihűtőt beállítani, hogy a tápegység házáról is szívja lefelé a meleget, vagy pedig azt kell megoldani, hogy a benne lévő meleg levegő magától felfelé távozni tudjon. Szerintem sok Corsair SF szériás táp pont a meleg miatt döglik meg idő előtt, bár becsületükre legyen mondva, hogy a hardverekben nem tesznek kárt, csak a táp távozik az örök szilícium mezőkre.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
-
phulee
tag
válasz TurboK0 #62560 üzenetére
Megértem, nálam is tipikus impulzív vásárlás volt. Szükségem volt rá? Egy fenét, de tudtam, hogy kell egy ilyen. Használd egészséggel!
Erről még nem tudok tapasztalatról beszámolni. Csak bedobtam a hétvégén a gépbe, és azt látom, hogy alapjáraton nem kapcsol a venti, de nem is melegedett a táp. Majd két hét múlva jutok hozzá, hogy elkezdjem használni és akkor majd csinálok teszteket, illetve megnézem mit bír a R5 7600.
-
phulee
tag
Pont ez volt kicsit bajom a Chieftek-kel. Alapvetően csendes lenne, nem is melegedett nagyon, de valamiért már alapterhelés mellett is úgy rátolta a ventit, hogy zavaró volt. Totál indokolatlanul... amúgy kár érte, mert a tesztek alapján teljesen okés cucc. De ezen lehetne finomítani.
-
phulee
tag
válasz rxmiss #62562 üzenetére
Ezen sajna nincs ilyen lehetőség, amit a teszteken talán az egyetlen negatívumként rónak fel neki.
Rowon #62561
Részben ezért nálam alul-felül két venti tolja be a levegőt a házba, illetve jelenleg még egy venti szívja ki előre. Ha sikerül átépíteni a tápot előre, akkor ez utóbbi venti kerülne hátra. Vagy még azt néztem, hogy a táp alá lehet befér egy a 120-as Noctua előre és akkor az is befelé fújna, rá a Dvga-ra és akkor a felső ventit megfordítanám, hogy felfelé legyen légáram. De ezekkel majd még eljátszom, ha odajutok.Egyébként terv szerint tápcsatlakozóval felfelé kerülne majd be a táp. Ahogy néztem ugye ott erősen perforált lemez van, tehát, ha jól sejtem, ahogy te is javasoltad, ezáltal felfelé könnyebben tud majd a meleg levegő távozni. Jól gondolom?
[ Szerkesztve ]
-
TurboK0
tag
válasz rxmiss #62562 üzenetére
SFX tápból még nem láttam olyat amin van passzív mód ki-bekapcsoló gomb. ATX tápon egyszer láttam olyat, hogy a kábelei közt volt egy venti csatlakozó amivel felül lehetett bírálni a gyári fordulatszámokat.
Az előző tápomon volt egy "Corsair C-link" kimenet amivel lehetett mérni a fordulatszámot. Ezt átforrasztottam hogy magát a ventit is erről hajtsa meg, és tettem bele egy 120mm noctuát (a gyári ventije már csapágyas volt). Meg kellett hozzá egy 3d nyomtatott 135mm -> 120mm átalakító. Úgy hangtalan volt és jó hűvös, hátránya hogy ha nem kötöm a ventit az alaplapra akkor soha fel sem pörög. Félre lett téve tartaléknak.
Ez a Seasonic SFX-L még garis, és nincs rajta semmi kimenet amit lehetne használni venti kábelnek. Illetve SFX-L méretű ezért 15mm vastag venti kell hozzá, ami ráadásul feszültség vezérelt (2 eres). Így ezt most esélytelen módosítani, illetve épp nincs 15mm ventim amit rá lehetne tenni.
Jelenleg úgy van megoldva hogy a táp fel van függesztve a gépház elejére de nyílással befelé. A proci torony hűtője meg egyenesen befúj a táp venti nyílásába. Így van minimális légáramlás. Lehet nem ártana ragasztani rá egy papír borítást mint szélcsatornát, hogy a proci hűtő kimenete ne is mehessen máshová csak a tápba be.
-
válasz phulee #62567 üzenetére
ahogy te is javasoltad, ezáltal felfelé könnyebben tud majd a meleg levegő távozni. Jól gondolom?
Én a Seasonic honlapján láttam, hogy így ajánlották a passzív/félpasszív tápok beszerelését. [link] Aztán végül a saját tápegységemet is így szereltem be. [link] Vettem a L1dlben egy infrás hőmérőt, azzal nézegettem a táp belsejét. [link] Játék alatt a legmelegebb pont 40 fok körül volt, ami passzív üzemnél szerintem kb. semmi. Aztán bízzunk benne, hogy az infra is pontosan mért...
Mondjuk itt kicsit más a történet, mert ez egy toronyház, amiben azért mindenhogy jól el lehet férni és 140-es ventik kavargatják a levegőt. Az ITX-nél meg a férőhely kompromisszumos. Ha meg tudod oldani, hogy a táp ventije felfelé nézzen és úgy be tudod szerelni a gépházba, akkor szerintem az sokat fog segíteni, hogy a veszteséghő magától távozni tudjon és ne pangjon a tápegység házában.
[ Szerkesztve ]
-
válasz AxBattler #62569 üzenetére
SFX méretben egy darabig nézegettem a BQ tápjait, mert azok biztosan csendesek. A rendes SFX méretű bele elég fika (csoportos fesz. szabályozású), az SFX-L méretű bele már jó lenne, az viszont hosszú...
-
félisten
Be Quiet nekem bejönne, de a harisnyázott kábelei sajnos túl hosszúak, vastagok és merevek.
#62573HUN_Sector
Szerintem az félpasszív.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
phulee
tag
Lehet rosszul értelmezek valamit, de a tápventi nem szívja a levegőt? Az eddigi leírások alapján nekem az jött le, hogy ezek zárt dobozok, ahol a venti tolja be a levegőt és a nagyméretű hátsó nyílásokon távozik a meleg.
Ha ventivel felfelé szerelembe, akkor felfelé áramló meleg levegő elvileg kijut, amíg a venti nem dolgozik, utána viszont szembe dolgoznak egymásnak. Ezért gondoltam, hogy függőlegesen építeném be, ventivel kifelé. Így ha beindul a venti, akkor kintről kap friss levegőt, illetve a szellőzőnyílások meg felfelé néznek és ki tud áramlani a meleg, akár passzív állapotban is. De javítsatok ki, ha rosszul gondolom.
Az a hőmérő unverzális egy darab, egy gurman ismerősöm grillezéshez használja. Van maghőmérője is persze, de valamiért kívül is kell mérnie. De a lényeg, hogy az illető mérései szerint meglehetősen pontos a cucc, főleg ezen az áron.
-
válasz phulee #62575 üzenetére
Lehet rosszul értelmezek valamit, de a tápventi nem szívja a levegőt?
Amit én leírtam, azzal a passzív/félpasszív üzemű tápokra gondoltam. Azoknál vagy egy adott terhelésig nem kapcsol be a ventilátor, vagy egy adott hőmérséklet eléréséig. Addig meg pang bennük a meleg levegő.
Ezért gondoltam, hogy függőlegesen építeném be, ventivel kifelé. Így ha beindul a venti, akkor kintről kap friss levegőt, illetve a szellőzőnyílások meg felfelé néznek és ki tud áramlani a meleg, akár passzív állapotban is.
Szerintem jó ötlet így, ahogy írod![ Szerkesztve ]
-
HUN_Sector
őstag
A 650-es chipset mennyire használható egy 8700g-hez?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz HUN_Sector #62577 üzenetére
Szvsz tökéletesen.
-
phulee
tag
Ma nyűgös napom van és nem fogalmazok pontosan. Szóval ez inkább kérdés volt a részemről, hogy ugye amikor megy a venti, akkor az befelé szívja a levegőt a táp belsejébe? Az megvolt, hogy ez csak a fél passzív/passzív tápok esetén érdekes.
Köszönöm a megerősítést! Majd ha odajutok beszámolok róla mennyire működőképes megoldás...
-
HookR
addikt
Gigabyte Z890I Aorus Ultra képek - wccftech
-
HUN_Sector
őstag
Ez most aajnos ár/érték arányban jónak tekintendő b650i ax alaplap. Be is húztam egyet bios frissítéssel kérve, egy 8700g, cl28 6400mhz-es memóriával jó kis gép lesz a chopinban
-
Francia91
veterán
válasz HUN_Sector #62581 üzenetére
Melyik is?
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
félisten
ASRock DeskMini X600 - SFFnetwork review
Pulling the VRM heatsink reveals 6 power phases. ASRock doesn’t market what power phase spec the X600M-STX has, but it looks like 4+1+1. The chips are Vishay SiC634, 50A continuous rated MOSFETs.
Pont elégnek tűnik egy combos APU-hoz, 8600G ára úgyis kezd normalizálódni.
-
HUN_Sector
őstag
Ja igen, lehagytam a linket, bocsánat: [link]
-
HookR
addikt
C7 Mecha (?) nem hivatalos oldal - bilibli.com
-
rxmiss
tag
latte panda mu in da house
nem egy orias
valoszinulegy egy hydra-szeru allo keretet kap, az alaplap mogotti pcie kartyahellyel.vagy nem
-
rxmiss
tag
válasz TurboK0 #62590 üzenetére
olyasmi
Rowon: egyelore a rendeltetese: jatek nekem. szorakoztato lesz hazat/tartot tervezni hozza, kitalani a hatso pcie helyet, megfelelo hutest csinalni neki, teljesitmeny-teszteket futtatni rajta. utana ki tudja. jo lesz ez meg valamire... van pl egy oreg asztali gepem, ami tul nagy es mar kisse elavult, az a htpc (i7-2600). ez pl lehetne az utodja egy megfelelo videokartyaval. de lehet h otthoni router lesz. vagy szobafesto-pemzli...
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Pöttöm PC a Xikii Industry-tól Asus 4060 LP köré építve - youtube
-
HookR
addikt
válasz rxmiss #62593 üzenetére
"(gondolom, mert a videokartya belog az alaplap kozepe fole)"
A CPU-hűtő ventilátorát láthatod a másik oldalon. Szendvics elrendezés, csak (ránézésre) FlexATX/1U (szerű) táppal és LP dVGA-val.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
TurboK0
tag
Na, felkerült az új proci hűtő, a két A12 venti új feladata pedig a légmozgás segítése (régen ők voltak a torony hűtőn, de találtam aprón egy teljes Noctua tornyot). A levegő hátul van befújva a gépbe, a bordákon át bemegy a Seasonic SFX-L tápba, a fenti ventilátor elsődleges feladata pedig hogy segítsen a tápból kihúzni a forró levegőt. Az alaplap VRM-en látható a réz borda, habár ebben a felállásban arra már nem lenne szükség.
Aprón volt hasonló áron NH-D15 torony is, de az már tényleg túlzás lett volna (és azt akartam elérni, hogy minden venti ugyanolyan hangon fusson, most így 4db ugyanolyan típusú venti van benne). A turbót lekapcsolva játék közben csak 46 fokos a proci (!), a ventik csak egy-két százalékot pörögnek fel (!!). Turbót visszakapcsolva olyan 60-64 fokig mászik fel, de 2x teljesítményfelvétel +10% sebességért szerintem nem éri meg.
Még annyit lehetne rajta fokozni hogy kéne valamilyen légcsatorna a táp és a proci hűtő között, akár csak papírból rácelluxozva, hátha úgy hatékonyabban tolnák a tápba be a levegőt. A tápot lehet picit feljebb tolni, de akkor a felső ventit hátrébb kell tenni hogy elférjen a táp kábel (úgy a CPU hőmérséklet picit javul, de a felső venti azért van ott hogy a tápnak segítsen). A tápot feljebb tolva viszont férne bele egy hosszabb videokártya. Jelenlegi elhelyezéssel a táp kábel kimenetei pont útban vannak a hosszabb kártyákhoz.
Illetve a hátsó ventire kell valamilyen grill hogy ne lógjon bele véletlenül semmi.Nem tudom megéri-e majd kicserélni a gépházat az ITX verzióra. Annyi előnye lenne csak, hogy a hátsó venti belülre kerülne, illetve lenne normális hosszabbító a táp kábelnek, most hátul van egy nagy luk neki. A tápot ugyanúgy kábelrögzítővel kéne felfüggeszteni, mert az ITX verzióhoz adott táp keret túl közel lenne a memóriához.
[ Szerkesztve ]
-
TomiLi
addikt
Kis érdekesség: Lego ház, Maxsun Terminator H770 YTX D5 Wifi alaplappal - youtube
Bogyorisz
-
félisten
-
HookR
addikt
MAXSUN MS-Challenger B760BKB D5 - tomshardware
Gyakorlatilag továbbgondolták a 8-9 évvel ezelőtti PIO jelölésű Mini-ITX alaplapok újítását azzal, hogy nem csak az alaplap másik szélére rakták az elfektetett PCIe x16 sínt, hanem 180 fokkal át is forgatták a hátoldalra. Így nincs szükség flexibilis riser-re a szendvics elrendezéshez.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
félisten
Fractal Era 2 & Mood Mini Cases
Nem nagy durranás, de majd meglátjuk..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest