Új hozzászólás Aktív témák

  • TurboK0

    csendes tag

    Na, felkerült az új proci hűtő, a két A12 venti új feladata pedig a légmozgás segítése (régen ők voltak a torony hűtőn, de találtam aprón egy teljes Noctua tornyot). A levegő hátul van befújva a gépbe, a bordákon át bemegy a Seasonic SFX-L tápba, a fenti ventilátor elsődleges feladata pedig hogy segítsen a tápból kihúzni a forró levegőt. Az alaplap VRM-en látható a réz borda, habár ebben a felállásban arra már nem lenne szükség.

    Aprón volt hasonló áron NH-D15 torony is, de az már tényleg túlzás lett volna (és azt akartam elérni, hogy minden venti ugyanolyan hangon fusson, most így 4db ugyanolyan típusú venti van benne). A turbót lekapcsolva játék közben csak 46 fokos a proci (!), a ventik csak egy-két százalékot pörögnek fel (!!). Turbót visszakapcsolva olyan 60-64 fokig mászik fel, de 2x teljesítményfelvétel +10% sebességért szerintem nem éri meg.

    Még annyit lehetne rajta fokozni hogy kéne valamilyen légcsatorna a táp és a proci hűtő között, akár csak papírból rácelluxozva, hátha úgy hatékonyabban tolnák a tápba be a levegőt. A tápot lehet picit feljebb tolni, de akkor a felső ventit hátrébb kell tenni hogy elférjen a táp kábel (úgy a CPU hőmérséklet picit javul, de a felső venti azért van ott hogy a tápnak segítsen). A tápot feljebb tolva viszont férne bele egy hosszabb videokártya. Jelenlegi elhelyezéssel a táp kábel kimenetei pont útban vannak a hosszabb kártyákhoz.
    Illetve a hátsó ventire kell valamilyen grill hogy ne lógjon bele véletlenül semmi.

    Nem tudom megéri-e majd kicserélni a gépházat az ITX verzióra. Annyi előnye lenne csak, hogy a hátsó venti belülre kerülne, illetve lenne normális hosszabbító a táp kábelnek, most hátul van egy nagy luk neki. A tápot ugyanúgy kábelrögzítővel kéne felfüggeszteni, mert az ITX verzióhoz adott táp keret túl közel lenne a memóriához.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák